Ypäjä Spring Show'ssa hallimestaruudet ja -finaalit

1.6.2010

Ypäjä Spring Show 23. - 25.4.

Ypäjän Hevosopistolla kilpaillaan nuorten, 16-21-vuotiaiden ratsastajien, sekä senioreiden Mountain Horse -hallimestaruuksista. Poniratsukot ja seniorit hyppäävät hallisarjojen voitosta. Radat suunnittelee Johanna Mikkola. Kilpailun yhteydessä lauantaina on clydesdalen- ja shirenhevosten näyttely- ja kantakirjaustilaisuus. Näyttelyyn osallistuvat hevoset edustavat maailman suurimpia hevosrotuja, joiden säkäkorkeus saattaa ylittää 190 senttimetriä ja paino on lähemmäs tuhat kiloa.

Perjantaina estehevosilla on mahdollisuus hypätä rataharjoitus verryttelyluokissa ja tositoimiin ryhdytään lauantaina, jolloin nuoret ratsastajat kilpailevat hallimestaruusmitaleista ja senioriratsastajat hallisarjan voitosta 135 senttimetrin tasolla. Sunnuntaina hypätään ponien hallisarjan finaali 115-esteillä sekä Etelä Helsingin Eläinlääkäriasema Grand Prix seniorien hallimestaruuskilpailu 140-tasolla.

Spring Showssa käynnistyvät myös 120-tason Hallahuhtacup ja juniorien Lamicell-kilpailu. Hallahuhtacupissa kerätään valiomerkkipisteitä Ypäjä Spring, Horse ja Winter -kilpailujen yhteydessä. Voittaja saa omakseen Hallahuhdan lahjoittaman estekalustekokonaisuuden. Spring Shown juniorien Lamicell-luokasta 15 parasta pääsee kilpailun Suomen finaaliin, jonka voittaja puolestaan saa osallistumisoikeuden Ruotsin Lamicell Cupin finaaliin.

Kilpailuun on yleisöllä vapaa pääsy

Kilpailun ilmoittautumisaika päättyy 15.4. ja luokkakohtaiset aikataulut julkaistaan 19.4. Ratsastajainliiton kilpailupalvelussa: http://kipa.ratsastus.fi

Suurten hevosten näyttely

Lauantaina Ypäjä Spring Show´n yhteydessä järjestetään Suomen ensimmäinen clydesdalen- ja shirenhevosten näyttely sekä kantakirjaustilaisuus. Suuret hevoset valtaavat Ypäjä-hallin areenan klo 12 alkaen. Näyttelyyn on ilmoitettu 25 hevosta ja tapahtuman arvioitu kestoaika on kaksi tuntia.

Näyttelyssä on mahdollisuus orien kantakirjaamiseen Britanniaan ja tammojen kantakirjaamiseen Ruotsiin. Tuomareina ovat Jim Yates sekä Ronnie Black Britanniasta sekä Liselotte Erixon Ruotsista. Yleisöllä on näyttelyyn vapaa pääsy.

Ratsastusseurat huomio!

Joukkueiden esteratsastuksen mestaruuden voittanut seura saa mukaansa komean SM-esteen, jota kelpaa näyttää ja käyttää kotikisoissa ja muuallakin. Mukaan tulee myös Teho-peräkärry esteen kuljettamista varten. Rahapalkinnot menevät tuttuun tapaan ratsastajille. Lisäksi paras huutosakki palkitaan Kingsland tuotteilla!

Nyt on aika ryhtyä valmentamaan ratsukoita syksyn joukkueiden SM-kilpailuun Helsinki Jumping -tapahtuman yhteydessä. Palkintorahaa voittavalle seuralle on luvassa tuhat euroa ja lisäksi tuhannen euron arvoinen toiminimi Hallahuhdan lahjoittama estekalustekokonaisuus. Estekalustossa on puomeja ja tolppia, portissa on teksti Joukkue SM 2010 ja johteissa lukee SM 2010. Estekokonaisuus on nähtävillä Ypäjä Spring Showssa.

Jotta palkinto olisi täydellinen, lahjoittaa Team Eurohorses voittaneelle seuralle myös peräkärryn, jolla estekaluston saa kätevästi siirrettyä seuran kotikentälle.
Ratsukoiden ohella kannattaa seurojen panostaa myös tukijoukkojen ääniharjoituksiin. Joukkueiden SM-kisassa on ohjelmassa huutosakkikilpailu, jonka paras tiimi palkitaan Kingsland-tuotteilla.

Lisätiedot kilpailusta: www.triplecrown.fi
Lisätiedot näyttelystä: www.suomenclydesdale-shire.com

Ohjelma Ypäjä Spring Show

Perjantai 23.4 klo 18.00 Pro Horsefit Areena (opistohalli)
Luokka 1A Warm Up 100 cm
Luokka 1B Warm Up 110 cm
Luokka 1C Warm Up 120 cm

Lauantai 24.4 klo 9.00 Pro Horsefit Areena (opistohalli)
Luokka 2 Prix de Pro Horsefit 100 cm. arv. A.1.0, poneille, nuorille hevosille, junioreille ja lapsiratsastajille
Luokka 3 Prix de Pro Horsefit 110 cm. arv. A.1.0, poneille, nuorille hevosille, junioreille ja lapsiratsastajille. Luokka 4 Prix de Geopat 120 cm., aikaratsastus
Luokka 5 Prix de Hevosopisto 135 cm., yksi uusinta, Hallisarjan finaali & Mountain Horse Nuorten ratsastajien hallimestaruus.

Sunnuntai 25.4 klo 9.00 Pro Horsefit Areena (opistohalli)
Luokka 6A Lamicell Cup 110 cm., tyyliarvostelu junioreille
Luokka 6B Prix de Racing 115 cm., arv. A.0.0, nuorille hevosille
Luokka 7 Prix de Agrimarket 115 cm., yksi uusinta, ponien hallisarjan finaali
Luokka 8 Prix de www.hevosautot.com 120 cm., aikaratsastus, Hallahuhtacup
Luokka 9 130 cm., kilpailu kahdessa vaiheessa
Luokka 10 Etelä-Helsingin Eläinlääkäriasema Grand Prix 140 cm., yksi uusinta, Mountain Horse senioreiden hallimestaruus