Ypäjä sunnuntai

1.6.2010

Jenny Kainulainen hyppäsi ainoan Finnderbynollan

Viimeisenä 35 hevosen luokassa startannut Jenny Kainulainen hyppäsi ainoana ratsastajana 34. Finnderbyn radan virhepisteittä hevosella Dequita. Yli kolme tuhatta katsojaa pidätti hengitystään suorituksen ajan. Toiseksi sijoittui Raimo Aaltonen Eafons Polyfinolla yhdellä pudotuksella ja kolmanneksi Ruotsin Evelyn Sander neljällä virhepisteellä. Suomen Catharina Ehrnrooth (kuvassa alla) oli viides. Kuvassa Jennyä onnittelee kenraaliluutnantti R.W. Stewen.

Jenny Kainulaiselle voitto elämänsä ensimmäisessä Finnderbyssä tuli lainahevosella.
- Paras hevoseni Vlas on saanut jalkavamman, eikä päässyt Ypäjälle ollenkaan. Dequitan omistaja kuuli kun keskustelin Suomen joukkueen johtajan kanssa mahdollisuudesta ottaa kisaan joku muu hevosistani. Dequitan omistaja Maria Lindberg kuuli puhelun ja tarjosi omaa Dequitaansa lainaksi. Olen hypännyt sillä viimeksi vuosi sitten. Ensimmäinen päivä Ypäjällä oli haparointia, perjantaina se hyppäsi paremmin ja omistaja toivoi kovasti, että starttaisin Finnderbyssä, kertoi Kainulainen. Verryttelyssä 11-vuotias saksalaistamma tuntui erittäin hyvältä.

- Ennen meidän rataamme parhaat tulokset olivat nelosia, mutta minua alkoi naurattaa kun kuuluttaja sanoi kutsuessaan minut radalle, että minulla on mahdollisuus suoraan voittoon. Rata on pitkä ja vaativa ja osalta hevosista loppuu jaksaminen ja mielenkiinto, joten en pitänyt omia mahdollisuuksiani ihmeellisinä. Dequita on hevonen, joka tahtoo hypätä ja sen on riittävän varovainen, vaikka hyppytekniikka ei olekaan ihanteellinen. Oman ratsastajansa kanssa se on osoittautunut erittäin yhteistyöhaluiseksi, kehui Kainulainen. Maria Lindberg jatkaa nyt kilpailemista hevosellaan itse 130-tasolla.

Raimo Aaltosen Eafons Polyfinon ainoa virhe oli astuminen vesihautaan.
- Jäin vedestä liian kauas, mutta ei ollut tilaa lisätä askelta, virhe oli omani, halusin varmistaa, että veden takaa oleva pystyestekin jää kannattimilleen, sanoi Aaltonen.
Aaltoselle oli yllätys, että nollia tuli vain yksi.
-  Kentän pohja, sää ja muut olosuhteet olivat täydelliset, sanoi Aaltonen. Toisaalta radalla on 23 hyppyä ja ratsastettava tie on yli puolet pidempi kuin tavallisissa esteluokissa, joten paljon ehtii tapahtua ennen kuin maalilinja on ylitetty. Osa hevosista kuumenee väsyessään ja sitten alkaa tulla pudotuksia, jatkoi Aaltonen

Yhteensä viikonlopun aikana Finnderby-tapahtumaa seurasi yli 10.000 katsojaa.


Iina Holopainen on juniorimestari
Iina Holopainen Hyvinkäältä ratsasti Suomelle Ypäjän kilpailujen ensimmäisen kultamitalin. Holopainen ja Åtoftens Volanti voittivat juniorien henkilökohtaisen koulumestaruuskilpailun tuloksella 68,900 prosenttia. Seuraavat mitalit matkustivat Tanskaan. Hopealle ratsasti Tanskan Michelle Dahl Andersen 68,300 prosentilla ja pronssin otti Camilla Orloff hevosella Roi Du Ballet tuloksella 67,600. Kuvassa Iina ja Antero.

- Jännitti ennen starttia ihan hirmuisesti, mutta kun pääsin radalle hermostuminen katosi. Esitin Kür-ohjelman nyt kilpailuissa ensimmäistä kertaa ja kilpeilen tällä tasolla vasta ensimmäistä kautta. "Antero" teki todella hyvä avo- ja sulkutaivutukset. Virheitä suorituksessamme oli vain kaksi, rikko keskiravissa ja yksi epäonnistunut vaihto, analysoi Iina.

Nyt 18-vuotiasta ratsastajaa valmentaa hänen äitinsä Riitta Holopainen, joka on myös hevosen aikaisemman ratsastajan Emma Kanervan valmentaja.
- Sain "Anteron"  ratsastettavakseni puoli vuotta sitten ja se on korvaamattoman taitava opettaja. Yhteisiä kilpailuja meillä on takana vasta kolme. On ihan uskomattoman hienoa saada oppia kokeneelta ja osaavalta hevoselta. Aina kun teen itse oikein, hevonen antaa oikean reaktion, mitään parempaa opetusta ei voisi saada, sanoi Iina.

Hevoset ovat etusijalla Iina Holopaisen elämässä. Lukion hän hoitaa silloin kun ehtii, ratsastus on pääasia. - Koulu sujuu, mutta huipputuloksiin en ole siellä yltänyt, sanoi Iina.

Suomen juniorien koulujoukkue starttaa kohti EM-kilpailuja jo ensi viikon keskiviikkona.

Rosa Ruutsalo hyppäsi pronssia
Ruotsin Ida Jonsson nuorten estemestariksi

Nuorten henkilökohtaisessa mestaruuskilpailussa Ruotsin Ida Jonsson ja Tanskan Andreas Schou uusivat kultamitalista. Ensimmäiseksi startannut Jonsson lähti liikkeelle "kaikki tai ei mitään" -periaatteella pysäyttäen kellon 42,94 sekuntiin. Adreas Schou yritti lyödä ajan, mutta hän jäi reilun sekunnin kultamitalista. Rosa Ruutsalo oriilla Hopalong Cassidy otti pronssimitalin tuloksenaan kahdeksan virhepistettä yhteensä neljästä osakilpailusta. Kuvasa Susanna Palin, Lenz sekä Fred Sundwall.

Kultamitalisti Jonsson on 19-vuotias ja sai nyt ensimmäisen mitalinsa arvokilpailuissa osallistuessaan pohjoismaisiin mestaruuskilpailuihin ensimmäistä kertaa.
- Rata oli vaikea. Varsinkin linja esteeltä kuusi kahdeksalle asti tuotti minulle ongelmia ja pudotuksen ensimmäisellä kierroksella kun kadotin rytmin esteiden välillä. Hevostani rytmin katoaminen ei onneksi haitannut. Sillä on valtava tahto hypätä ja se on todella rohkea. Se ei vielä koskaan ole kieltänyt radalla. Uusinnassa päätin ratsastaa kaikki tai ei mitään -periaatteella. Tänään sain kaiken, sanoi Ida.

Jonsson on juuri saanut koulunsa päätökseen ja keskittyy toistaiseksi ratsastukseen. Hän ratsastaa ja kilpailee säännöllisesti viidellä hevosella.

Rosa Ruutsalon tavoite toteutui
- Tulin tänne saadakseni mitalin ja olen tyytyväinen, sanoi 19-vuotia kirkkonummelainen pronssimitalisti uransa toistaiseksi parhaasta tuloksesta.

Ensimmäisellä kierroksella, kuten koko kilpailun ajan, vaikeimmat tehtävät meille Hopalong Cassidyn kanssa ovat olleet sarjaesteet. Varsinkin ensimmäisen kierroksen valkoinen kolmoissarja, joka oli lähellä yleisöä, oli Hopalong Cassidylle ja minulle kova paikka. Myös toisen kierroksen viimeinen este, trippeli-pysty -sarja oli vaikea ja b-osa putosi, koska ratsastin sisään liian kovaa, jatkoi Rosa.

Rosan isän omistama 14-vuotias täysveriori hankittiin periaatteessa myytäväksi. - Enää se ei taida olla myytävänä. Sillä on todella hieno ja helppo luonne. Sen parhaita ominaisuuksia ovat nopeus ja ketteryys. Oriilla on tällä kaudella ollut 15 tamma-asiakasta, sanoi Rosa. 

Iselin Gjendemsjo on juniorien estemestari
Iselin Gjendemsjo Norjasta voitti juniorien estemestaruuden hevosellaan Pikeur Happiness. Ratsukon yhteistyö on vasta kuusi kuukautta vanhaa. Iselin uusi voitosta Ruotsin Douglas Lindelöwin kanssa ja vei voiton lähes kahden sekunnin turvin. Suomen Jessica Timgren uusi pronssimitalista kahden muun ratsastajan kassa, hyppäsi uusintaradan nollille, mutta aika riitti vasta neljänteen sijaan. Pronssin vei Ruotsin Evelyn Sander hevosella Locando. Kuvassa Jessica Timgren ja Don Quido La Silla Ypäjän mestaruusradalla.

Iselinin ei ollut uskaltanut uneksiakaan voitosta, koska yhteistyö saksalaistamman kanssa on vasta kuuden kuukauden ikäinen ja hän itse ratsasti vasta toisen mestaruuskilpailunsa.
- Hevonen in aivan ihana, se on superrohkea ja suuri persoona., kertoi Iselin.
- Rata oli erittäin vaativa, mutta hevoseni selvitti sen aivan mahtavasti. Vaikein kohta oli kolmoissarja, jolla hevoseni teki niin suuria hyppyjä, että irtosin satulasta ja melkein putosin. Lisäksi etäisyystehtävä esteeltä kuusi eteenpäin seitsemälle saakka oli hyvin vaikea, sanoi Iselin. Hän ratsastaa kolmesta neljään hevosta päivittäin Jon Harald Gulliksenin valmennuksessa.

Jessica Timgren lähti ensimmäisenä kolmesta pronssimitalista uusivasta ratsukosta.
- Olen tyytyväinen hevoseen ja suorituksiin. Hevonen on ollut minun vasta kuukauden, vaikka olenkin ratsastanut ja kilpaillut sillä jo kuusi kuukautta. Tämä on toistaiseksi urani ehdottomasti paras tulos, vaikka tietysti vähän harmittaa, että mitali oli niin lähellä, mutta jäi saamatta, sanoi Jessica.
- Kaikki esteet radalla eivät ehkä ollut maksimissa, mutta siinä oli todella suuri haasteita. Oma suunnitelmani toteutui etäisyystehtävissä yhdellä askeleella vähemmän kuin mitä olin rataa kävellessäni ajatellut. Radan vaativuustasosta kertoo se, että tuplanollia tuli vain kaksi, jatkoi Jessica.

Hän on helmikuusta lähtien asunut Saksassa hevostensa kansa valmentautumassa Thiess Lutherin luona ja käynyt lukiota osittain etänä. Oleskelu Saksassa jatkuu toistaiseksi.
- Päivät alkavat kello kuusi tallitöillä, kahdeksalta syömme aamiaista, sitten ratsastamme kahteen saakka, jolloin syömme lounasta ja siiten taas ratsastamme. Keksityn pääasiassa omiin hevosiin, mutta ratsastan myös muita. Valmennusapu on mahtavaa, Thiess tai hänen isänsä olympiaratsastaja Peter Luther seuraavat ratsastustani joka päivä.

Seuraava iso haaste Jessicalla on juniorien EM-kilpailu.

Nuorten koulumestaruus Norjaan
Liliann Jebsen vei nuorten voiton Norjaan vapaaohjelman tuloksella 72,850. Hopealle ratsasti Mette Hviid Schiltz Tanskasta 72,350 prosentilla ja kolmanneksi Sofie Jeppesen prosentein 72,050. Paras suomalainen oli kahdeksanneksi ratsastanut Anna Tuomioja hevosellaan Esprit Noire tuloksella 64,00.

-Hevonen oli tänään erittäin hyvä. Wetano yski hieman ennen suoritusta koska oli kuumaa ja pölyistä. Siitä johtuen olin itse vähän hermostunut, enkä pystynyt keskittymään kunnolla, kertoi Liliann Jebsen.
- Wetano on ollut minulla lokakuusta ja se on todella mukava ratsastaa. Se ei käyttäydy juurikaan orimaisesti vaan keskittyy tehtäväänsä ja yrittää aina parhaansa. Seuraavaksi kilpailemme Euroopan mestaruudesta ja yritämme siellä parhaamme, jatkoi Jebsen.

Paras suomalainen Anna Tuomioja oli tyytyväinen tuoksiinsa.
- Ohjelman taiteellinen osuus onnistui hyvin. Olin hiukan edellä musiikkia, mutta se ei oikeastaan häirinnyt kokonaisvaikutelmaa. "Essi-Poika" teki oikein hyvät lisäykset. Tunne radalla oli hyvä ja suoritus onnistunut, kertoi Anna.
.- Keskitymme treenissä nyt siihen, että saamme lisää varmuutta ja helppoutta liikkeiden tekemiseen. Kun liikkeet tulevat meille tutummaksi niin kokonaisvaikutelmakin paranee. Essi-Pojalle ovat kaikki eteenpäin suuntautuvat liikkeet erittäin helppoja. Nykyisin kokoaminenkin onnistuu ja sen vuoksi piruettien ratsastaminen on hauskaa. Laukanvaihdot ovat vielä vähän liian isoja, mutta niistä tulee varmasti tulevaisuudessa meille varma liike, jatkoi Anna.

Hevosopiston hallituksen puheenjohtajan, Jukka-Pekka Leskisen puhe:

Hyvät naiset ja herrat, kilpailijat, toimihenkilöt ja vapaaehtoiset
34. Finnderbyn viimeinen päivä on alkanut. Tämä on kisan rankin päivä, tänään mitataan todelliset hevosmiestaidot. Tänään katsotaan, onko kotona tehty oikeita asioita ja oikein.

Hevosilta vaaditaan terävyyttä. jos eväät on syöty eilen, ei tästä päivästä
tule mukava sen enempää ratsastajalle kuin hevosellekaan. Te ratsastajat tunnette hevosenne, teillä on vastuu. Todellinen hevosmies tai nainen jättää mieluummin yhden luokan ratsastamatta kuin ratsastaa yhden liikaa. Aina on uusi päivä ja uusi kilpailu edessä. Muistakaa: teillä pitäisi olla siellä radalla hauskaa, joten hymyilkää! Tiedän, että koulutuomaritkin pitävät siitä.

Toimihenkilöt ja vapaaehtoiset
Te olette taas tekemässä Ypäjän ihmettä. Vuosi toisensa jälkeen te järjestätte tämän huippukisan. Se ei ole aina helppoa, sillä kilpailun tiimellyksessä ratsastajilta ja yleisöltä saattavat unohtua hyvät tavat ja kiitokset. Unohdetaan, että te teette tätä työtä vapaaehtoisesti. Suuri kiitos teille hyvin suoritetusta työstä! Tiedän, että tämäkin päivä saadaan putkeen ilman sen suurempia kommelluksia.

Hyvä yleisö
Te vasta hevosihmisiä olettekin. Te saavutte tänne vuosi toisensa jälkeen
ja luotte tunnelman. te olette asiantuntevia ja annatte arvoa niille
hyville suorituksille, joita näette. Finnderby ei ole seurapiiritapahtuma, vaan se on Ratsastuskilpailu isolla R:llä. Tänne ei tulla vaatteita näyttämään ti koiria ulkoiluttamaan, tänne tullaan seuraamaan ratsastuskilpailuja. Uskon, että meillä on edessämme mielenkiintoinen ja jännittävä kilpailu. Paras ratsukko voittakoon.

Tulokset
Luokka XXXIV Finnderby Prix de Agrimarket  135 cm presented by
Eafons, 35 lähti, 8 sijoittui
1) Jenny Kainulainen / Dequita Suomi 0/148,94, 2) Raimo Aaltonen / Eafons Polyfino Suomi 4/139,13, 3) Evelyn Sander / Oxsona M Ruotsi 4/140,10, 4) Sabine Korfitz Christensen / Isabella Hojrimmen Tanska 4/145,86, 5) Catharina Ehrnrooth / Chibaletta Suomi 4/146,21, 6) Catharina Dyvik / Citeaux Norja  8/136,34, 7) Earlie Eowen / Topaas N
Irlanti 8/143,96, 8) Katja Kaajas / Orchidee XI Suomi 8/146,61, 9) Jenni Säynäjärvi / Rubina Suomi 8/153,75, 10) Aki Hannula / Gretna Green 1784 Suomi 9/158,78, 11) Sanna Backlund / Elektra F Suomi 12/138, 18, 12) Ville Kulkas / Gigi Amor Suomi 12/138,45, 13) Marika Rättö / Galma Suomi 12/144,47, 14) Daniel Cassoe Jakobsen / Murore Tanska
12/154,15, 15) Mette Jensen / Dacapo Suomi 13/158,85, 16) Melanie Vestergaard / Jo'Elle D'Arcy Tanska 16/138,65, 17) Yvonne Talamo / Camill S:t Tropez Ruotsi 16/140,84, 18) Stanislav Teder / Balt Lira Estonia 16/146,23, 19) Anders Wemlerth / Wizard Ruotsi 20/144,42, 20) Joonas Vaahtera / Cincinatti Suomi 20/150,83, 21) Elin Uppling / Lucy
Ruotsi 20/152,67, 22) Cecilie Hatteland / Ginger Norja 24/144,74, 23) Jani Laurikainen / Examen Suomi 29/159,97, Hylätyt ja keskeyttäneet: Tom Gordin / O'Dolo Suomi, Louise Wemlerth / Spirello Ruotsi, Johanna Jormakka / Kiwi II Suomi, Ville Peltokoski / Dino III Suomi,  Susanne Lewin / Sugar Ray Ruotsi , Tina Shermann / Only You Norja,  Mille Bisgaard / Chavanna's Blue Casino Tanska, Mirella Lesonen / Anntila Suomi,  Pauliina Virta / Wienna Love B Suomi, Maria Heikkilä / Caricia Suomi,  Sandra Burmeister / Cosiga   Meri Määttä / Patrik Suomi

Luokka 140 + 145 cm, nuoret, henkilökohtainen mestaruus, kaksi kierrosta 
1) Ida Jonsson / Sjoeke Ruotsi 4+0/42,94 2) Andreas Schou / Lambrusco Ask Tanska 0+4/44,80 3) Rosa Ruutsalo / Hopalong Cassidy xx  Suomi  8, 4) Daniel Cassoe Jakobsen / Raider Holmen Tanska 16, 5) Melanie Vestergaard / Caro Tanska  16 6) Maria Ingvarsson / Phosphor Ruotsi  16, 7) Catharina Dyvik / Smeagle Norja  20 8) Merethe Buer / Bancos Hästak Norja  20 9)  Cecilie Hatteland / Conett Norja 20 10) Elin Jansson / Rousseau  Ruotsi 24 11) Ville Peltokoski / Svaja Suomi 28 12)  Emmi- Maria Ojala / Harley Hill Suomi 35 13) Susanna Palin / Lenz Suomi 36, 14) Oliver Karma / Sunday Viro 40 15) Marion Mägi / Rezonants Viro 44, Ei kokonaistulosta: Lewin / Poetic Othello Ruotsi, Matilda Kulkas / Jalinka V Suomi,  Sabine Korfitz Christensen / Al Bundy Tanska, Christine Raaholt / Nakano Norja, Susanne Corneliussen /VDL Groep Calvaro Star Norja, Christian Schou / Cancan  Tanska Emilie Gärde / Fair Deal Ruotsi

Edellisen luokkatulos, nuoret, 18 lähtöä, 5 sijoittui
1) Emmi-Maria Ojala / Harley Hill Suomi 4-0/57,67, 1) Catharina Dyvik / Smeagle  Norja 0-4/63,98, 1) Rosa Ruutsalo / Hopalong Cassidy xx Suomi 0-4/58,38, 1) Ida Jonsson / Sjoeke  Ruotsi 4-0/59,13, 1) Andreas Schou / Lambrusco Ask  Tanska 0-4/64,91, 6) Elin Jansson / Rousseau 43  Ruotsi 4-4/63,78, 6) Merethe Buer / Bancos Hästak  Norja 4-4/62,81, 6) Daniel Cassoe Jakobsen / Raider Holmen Tanska 8-0/61,79, 6) Maria Ingvarsson / Phosphor  Ruotsi 4-4/58, 62, 10) Susanne Lewin / Poetic Othello  Ruotsi 8-4/65,67, 10) Susanna Palin / Lenz Suomi 4-8/59,04, 10) Ville Peltokoski / Svaja Suomi 8-4/55, 21, 10) Cecilie Hatteland / Conett  Norja 8-4/58,28, 10) Melanie Vestergaard / Caro  Tanska 12-0/65,64, 15) Marion Mägi / Rezonants  Viro 4-16/59,69, 16) Oliver Karma / Sunday  Viro 16-8/62,00, Hylätyt ja keskeyttäneet: Christine Raaholt / Nakano  Norja, Sabine Korfitz Christensen / Al Bundy  Tanska

Luokka 135 + 140, juniorit, henkilökohtainen mestaruus, kaksi kierrosta
1) Iselin Gjendemsjø / Pikeur Happiness  Norja 0+0/40,15 2) Douglas Lindelöw / Caliando  Ruotsi 4+0/42,10 3) Evelyn Sander / Locando  Ruotsi 8+0/40,62 4) Jessica Timgren / Don Quido La Silla  Suomi 0+8/42, 06 5) Elin Uppling / Non Stop R  Ruotsi0+8/41,48, 6) Malin Hansen / Alvarito H   Norja 12  7) Nikolina Savbäck / ABC, Ratina Ruotsi 15 8) Kiira Miinin / Talan J.W.B Suomi 16 8) Thomas Majlund / Carlos Cantus  Tanska 16 8) Diana Kramer / Sylvana  Tanska16 11) Victoria Gulliksen / Flower Power  Norja 18 12) Anna-Julia Kontio / Eafons Escape Suomi 20 13) Cecilie Tofte / Wolfgang H.H  Tanska 26 14) Tomas Kiviranta / Kicki-Rose Swe Suomi 32  15) Thomas Hougaard / Mr. President  Tanska 39, Ei kokonaistulosta: Yvonn Sletthaug / Ramina  Norja, Mille Bisgaard / Lorinna  Tanska Petra Huru / Oracle Suomi,  Karianne Sæten / Cortinno Norja, Alexandra Bjärne / Chatezze  Ruotsi

Edellisen luokkatulos
Prix de Racing 135 + 140 cm, kaksi kierrosta, 18 lähtöä, 5 Sijoittui.
1) Jessica Timgren / Don Quido La Silla Suomi 0-0/56,12, 1) Evelyn Sander / Locando Ruotsi 0-0/58,32, 1) Iselin Gjendemsjø / Pikeur Happiness Norja 0-0/57,77, 4) Kiira Miinin / Talan J.W.B Suomi 4-0/55, 90, 4) Malin Hansen / Alvarito H Norja 4-0/55,10, 4) Douglas Lindelöw / Caliando Ruotsi 0-4/59,79, 7) Victoria Gulliksen / Flower Power Norja 4-4/57,80, 7) Anna-Julia Kontio / Eafons Escape Suomi 0-8/56,03, 7) Elin Uppling / Non Stop R Ruotsi 4-4/58,12, 10) Nikolina Savbäck / ABC Ratina Ruotsi 0-11/72,80, 11) Thomas Majlund / Carlos Cantus Tanska 8-4/62,08, 11) Diana Kramer / Sylvana Tanska 4-8/58,55, 13) Cecilie Tofte / Wolfgang H.H Tanska 8- 10/69,94, 14) Tomas Kiviranta / Kicki-Rose  Suomi 8-12/53,78, 15) Thomas Hougaard / Mr. President 3 Tanska 17-9/67,63, Hylätyt ja keskeyttäneet: Yvonne Sletthaug / Ramina Norja,  Mille Bisgaard / Lorinna Tanska, Petra Huru / Oracle Suomi, Karianne Sæten / Cortinno Norja, Alexandra Bjärne / Chatezze Ruotsi

Kouluratsastus
Luokka 32 Prix de Nivea FEI Kür
henkilökohtainen mestaruuskilpailu, 15 lähti, 5 sijoittui

1) Liliann Jebsen / Flyinge VDL Wetano  Norja 1457/72,850%, 2) Mette Hviid Schultz / Dawina 25 Tanska 1447/72,350%, 3) Sofie Jeppesen / Robin Tanska 1441/72,050%, 4) Louise Juul Andersen / Webster Tanska 1393/69,650%, 5) Sofie Lönn / Amaretto  Ruotsi 1356/67,800%, 6) Annemette Mortensen / Tranholms Cortillo Tanska 1320/66,000%, 7)
Emelie Ahlin / Glenn Grant  Ruotsi 1313/65,650%, 8) Anna Tuomioja / Esprit Noir Suomi 1280/64,000%, 9) Daniela Nilsson / Leo  Ruotsi 1254/62,700%, 10) Hennamari Koistinen / Mr Don Hill Suomi 1239/61,950%, 11) Jeanette Gevelt / Magolette Fjordgård  Norja 1227/61,350%, 12) Rebecka Eriksson / Himalaja Suomi 1216/60,800%, 13) Linda Söderberg / Marshall Alb  Ruotsi 1215/60,750%, 14) Carolina Westerlund / Adelante
II Suomi 1175/58,750%, 15) Therese Kristien Vejle / Lincorn  Norja 1167/58,350%

Luokka 31 Prix de Biofarm, FEI Kür
henkilökohtainen mestaruuskilpailu, 15 lähti, 5 sijoittui

1) Iina Holopainen / Åtoftens Volanti Suomi 1378/68,900%, 2) Michelle Dahl Andersen / Mosegaards Rico Tanska 1366/68,300%, 3) Camilla Orloff / Roi Du Ballet Tanska 1352/67,600%, 4) Victoria Bergh / Corn Flex Ruotsi 1346/67,300%, 5) Hermine Ramel / Zoran Ruotsi 1332/66,600%, 6) Irina Nizovtseva / Duke Of Oldenburg Suomi 1322/66,100%, 7) Saara Heikinheimo / Dons Warco Suomi 1304/65,200%, 8) Katinka Zeiner / Morgan II Norja 1301/65,050%, 9) Carina Nevermann Torup / Distinctive Tanska
1293/64,650%, 10) Emilia Kaikkonen / Dorado Suomi 1284/64,200%, 11) Hannah Clarke / Justine O'Conner Norja 1281/64,050%, 12) Madelen Hansson / Modus Vivendi Norja 1274/63,700%, 13) Rikke Bollingtoft / Celester Tanska 1267/63,350%, 14) Adrienne Bergh / Welcome Forever Ruotsi 1241/62,050%, 15) Beatrice Fjell / Elouie II Norja 1223/61,150%

Kuvat: Ilari Rantala, Marcus Westermark ja Matti Hietanen