Ypäjällä aloitettiin kouluratsastuksen kilpailukausi

16.2.2020

Anna von Wendt ja Denzel ottivat gp-luokan voiton kauden avauksessa.

Anna von Wendt ja Denzel gp-radalla. Kuva: Hevosopisto / Annika Mäki.

Ypäjällä aloitettiin kouluratsastuksen kilpailukausi 

Päivän vaikeimmat luokat ratsastettiin aamupäivän aikana ja moni ratsukoista saapuu kuukauden päästä Ypäjälle kansainväliseen kilpailuun. 

Grand Prixissä Anna von Wendt ratsasti tarkasti Denzelillä voittotuloksen ollessa 67,5 %. 

“Kauden paras rata!”, ratsastaja sanaili palkintojen jaon jälkeen. Denzelin kanssa kausi tosiaan vasta alkoi, mutta Saksassa Anna on päässyt ratsastamaan jo parit kilpailut yhdellä hevosistaan. 

“Olen saanut omaan ratsastukseen nyt paljon enemmän tarkkuutta ja teen asiat huolellisemmin. Olen päässyt treenaamaan Saksassa aiempaa enemmän talven aikana. Eilen teimme täällä Ypäjällä viimeistelytreenin maajoukkuevalmentaja Rien van der Schaftin kanssa ja saimme asiat hyvin viriteltyä tälle päivälle. Pieni virhe sattui laukkasiksakissa, jossa hevonen ennakoi vaihtoa.”  

Intemediate oli tänään ratsastettavista luokista toiseksi vaativin. Voittotuloksen ratsasti Husön Ratsastajien Susanna ThermanHän sai Dragonheartin tekemään hyvän radan kauden avauskilpailussa. Ratsukko on kilpaillut yhdessä lukuisissa ikäluokkamestaruuksissa 7 vuoden ajan. Tälle kaudelle ratsastajan tavoite on olla osa maajoukkuetta ja kilpailla U25-luokkia. Tähtäimenä on myös kotimaiset kansainväliset startit. Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, EM-kisa on tähtäimessä. 

“Tänään olin ilahtunut siitä, että hevonen suoritti tyytyväisesti ja rennosti. Se on tärkeää näin kauden alussa. Myöhemmin voin sitten lisätä hieman energiaa omaan ratsastukseen ja sitä kautta saada hevosenkin vähän energisemmäksi”, Therman analysoi. 

PSG-ohjelmassa Elisabet Ehrnrooth voitti hevosella Macacho selkeällä kahden prosenttiyksikön erolla Louise Jönssönin ja Daynan. Kolmanneksi sijoittui Kitta Hyttinen – Valette. 

“Macacho oli tänään kiva ratsastaa. Olen tyytyväinen myös saamiimme prosentteihin. Se on ollut Suomessa nyt puolitoista vuotta, mutta on Ruotsissa kilpaillut nuorten hevosten luokkia”, Ehrnrooth kertoo. Suunnitelmissa on molemmille hevosille myös maaliskuun kansainvälinen kilpailu ja Macachon rakentaminen kohti Grand Prix -tasoa. 

Junioreiden luokassa kokemus näkyi Veera Paloheimon ja Wolle Wolkeisteinin työskentelyssä. Voitto tuli lähes kahden prosenttiyksikön erolla toiseksi sijoittuneeseen Lia Lundströmiin ja Wald Hitiin. 

“Wolle oli tänään ihan hyvä, mutta vähän säpäkkyyttä siinä olisi voinut olla enemmän”, Paloheimo pohti luokan päätyttyä. 

Kuten monella muullakin, hänelläkin on tavoitteet ovat kotimaan kansainvälisissä kilpailuissa. Lisäksi tähtäin on myös Iso-Britanniassa järjestettävissä EM-kilpailuissa. 

Pararatsastajien kausi alkoi viiden ratsukon voimin. Voittajaksi ratsasti Helsingin Ratsastajia edustava Marika Siippola Cerberuksella, 67,024%. 

“Suoritus oli ehjä ja siihen olen tyytyväinen näin kauden ensimmäisessä kilpailussa. Seuraavaksi suunnitelmissa on kilpailla kuukauden päästä Ypäjällä kansainvälisessä parakilpailussa. Kauden päätavoitteiksi on asetettu SM- ja PM-kilpailu", Siippola kertoo suunnitelmistaan.

 

Ypäjän kilpailujen tulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/35652 ja pararatsastajien luokan osalta https://equipe-online.s3.amazonaws.com/assets/143919/original.pdf