Ypäjällä avataan valjakkokausi

1.6.2010

Kesän valjakkokauden avaa Ypäjällä 3.-4.5. ajettava kansallinen kilpailu. Mukana on ennätykselliset 52 valjakkoa, mukana mm. Ben Simonsén, Sanna Tirkkonen ja Heidi Sinda. Kilpailussa ajetaan seitsemän luokkaa, joista kaksi on tasoltaan vaativaa.

- Puolassa ajetaan syyskuussa hevosten yksikkövaljakoiden MM. Ypäjän kisalla on oma merkityksensä joukkueen valinnoissa, kertoo kilpailun johtaja Olavi Vainikainen.

Suomi on aiemmin menestynyt loistavasti yksikkövaljakoiden MM-kilpailuissa sekä joukkue- että yksilötasolla. Laji on Suomessa verrattain pieni, mutta maan parhaat yksikkökuskit kuuluvat samalla maailman parhaisiin.

Ensimmäiset yksikkövaljakoiden MM-kilpailut ajettiin vuonna 1998 Itävallassa. Arja Mikkonen voitti henkilökohtaisen kultamitalin FWB-hevosellaan SG Oberon. USAn MM-kisa jouduttiin vuonna 2000 peruuttamaan, ja seuraavat MM-kisat ajettiin Ranskassa vuonna 2002, Suomen tuloksena joukkuehopea. Vuonna 2004 kilpailtiin Ruotsissa. Ben Simonsén ja Artemis ottivat henkilökohtaisen pronssimitalin ja Mici van Assendelft - Fakir oli viides. Suomen joukkue sai jälleen hopeaa. Vuonna 2006 kilpailtiin Italian Pratoni del Vivarossa. Arja Mikkonen sijoittui parhaana suomalaisena seitsemänneksi, joukkuekisassa Suomi oli kuudes.

MM-mitalien lisäksi suomalaisilla on hallussaan sekä henkilökohtaisia että joukkuemitaleita PM-kilpailuista.

Valjakkokilpailu käynnistyy Hevosopiston urheilualueella lauantaina klo 8 koulu- ja tarkkuuskokeilla. Sunnuntaina ajetaan vauhdikas kestävyyskoe maastoesteillä alkaen klo 9.

Kilpailun järjestävät Hevosopisto ja Naantalin Ratsastajat ry. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy, tervetuloa!

Valjakkokisan väliaikatulokset päivitetään lauantaina 3.5. osoitteeseen www.valjakko.net.

Tiedot: Kirsti Piminäinen