Ypäjän Ratsastajat voitti joukkueiden Suomen mestaruuden Laaksolla

8.8.2021

Kouluratsastuksen joukkueiden välisestä Suomen mestaruudesta kilpailtiin Laakson ratsastusstadionilla. Kilpailuun lähti 15 kolmehenkistä joukkuetta, jotka kilpailivat kolmessa luokassa, helppo A, vaativa B ja Prix St Georges. Kultaa voitti Ypäjän Ratsastajat joukkueella Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir, Lassi Lehmusto ja Möensholms Oberst ja Anu Sironen ja Fiori Weltino lopputuloksella 203,829 prosenttia.

Ypäjän Ratsastajien voittotuuletus; Anu Sironen ja Fiori Weltino (vas.), Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir ja Lassi Lehmusto ja Möensholms Oberst sekä joukkueenjohtaja Annu Viitanen. Kuva Paula Rintamaa.

 

”Nyt on aivan huikea fiilis! Olen ensimmäistä kertaa joukkueenjohtajana, ja miten tiukka kisa oli. Meidän yhteisprosenttimme oli 203,8 ja DTT:n 203,2”, Ypäjän Ratsastajien joukkueenjohtaja Annu Viitanen kuvaili tunnelmia.

”Tällä tasolla ohjelmat ovat jo niin vaativia, että joukkue oli helppo valita, kun ei meillä tällä tasolla niin montaa ratsukkoa ole. Meidän ratsukkomme ovat treenanneet todella ahkerasti, ja he tekivät tasaiset ja hyvät suoritukset. Eli tervetuloa Ypäjälle ensi kesänä!”

Hopealle jäi vain reilun puolen prosentin erolla Dressage Team Travers tuloksella 203,227 prosenttia. DTT:n joukkueessa ratsastivat Ville Vaurio ja Dublin, Tiina Polso ja ja Frac Attraction ja Pauliina Palos ja Flame Hill´s Romero 206. Joukkueenjohtaja oli Maisa Torkkola.

Hyvinkään Urheiluratsastajat oli pronssilla. Joukkueen jäsenet olivat Marike Laaksonen ja Siskaia, Veera Paloheimo ja Wolle Wolkenstein ja Kira Kanerva ja Sandora. Joukkueen kokonaistulos oli 195,099 prosenttia. Joukkuetta johti Seija Paloheimo.

Järjestävän seuran Helsingin Ratsastajien joukkue Pinja Järvinen ja Fahrenheit 44, Pinja Vakkuri ja Scarlett ja Nora Svensk ja Lykkesholms Billy, sijoittui neljänneksi (193,282%). Joukkueenjohtaja oli Janne Bergh.

Joukkueiden SM-luokkien helppo A-luokan voitti Ypäjän Ratsastajien Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir tuloksella 72,500 prosenttia, vaativa B:n Veera Paloheimo, Hyvinkään Urheiluratsastajat tuloksella 66,869 prosenttia ja Prix St Georges -luokan Dressage Team Traversin Ville Vaurio ja Dublin (69,265 %).

Ypäjän Ratsastajien joukkue. Kuva Susanna Luomajärvi.

 

Laakson ratsastusstadion, Helsinki
Kansalliset kouluratsastustulokset 8.8.

Tulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/42451