Yvonne Östeholm ja Ironman H aloittivat kauden loistavasti

6.3.2023

Kouluratsastaja Yvonne Österholm ja vasta 10-vuotias Ironman H tekivät Lierin CDI 4*-kilpailuissa loistavat tulokset sekä Grand Prix´ssä että Grand Prix Specialissa. Kauden avauskilpailussa vasta viime kaudella kansainväliselle gp-tasolle noussut Ironman nakutti virheettömät ohjelmat ja sai saman tien yli 71 prosentin tulokset. Ennätystulokset riittivät viidenteen sijaan molemmissa luokissa, kovassa seurassa.

Yvonne Österholma ja Ironman H.

 

”Tavoitteena oli mennä rennosti näin ensimmäisellä kerralla, ei liikaa paineita ja yritystä. Yksi asia kerrallaan, asiasta toiseen edeten. Tavoitteena oli, että hevonen kuuntelee hyvin, enkä yritä liikaa, kuten kaasuttele lisäyksissä.”

Suoritukset onnistuivat tavoitteiden mukaisesti ja tulokset olivat lupaavat. Österholm jatkaa samalla ajatuksella vielä pari seuraavaa kilpailua, jotta ratsukko saa suorituksiinsa hyvän flown ja varmuuden.

”On hienoa, että virheettömällä ohjelmalla ilman painetta saamme tällaiset tulokset.”

Siitokseen hyväksytty, kuvankaunis Ironman H (isä Bordeaux) on Österholmin mukaan herkkä ja todella kiltti. Se luottaa ratsastajaansa ja yrittää aina parhaansa. Hevonen tuli Österholmille 3-vuotiaana, ja sen ruotsalainen omistaja on luvannut hevosen pysyvän hänen käytössään vähintään Pariisin olympialaisiin saakka. Ironmania ei käytetä siitokseen tällä kaudella, vaan se saa keskittyä rauhassa kilpailemiseen.

Ratsukko tuleekin kilpailemaan Suomeen, Ypäjän kansainväliseen kilpailuun maaliskuun lopulla.

”Mietin valmentajani Rienin [van der Schans] kanssa, menenkö Aacheniin vai Ypäjälle. Aacheniin on pidempi matka ajaa, Ypäjälle taas pidempi lauttamatka. Koska olen viimeksi kisannut Suomessa yli 17 vuotta sitten, päätin tulla Suomeen,” Ruotsissa 20 hevosen valmennustallia pitävä Österholm naurahtaa.

Pidemmän aikavälin tavoitteina ovat kesän EM-kilpailut ja Pariisin olympialaiset, jotka ovat Österholmin unelma.

”Totta kai olympialaiset ovat unelmana ainakin kerran elämässä.”


Kansainvälinen kouluratsastus
CDI4* Lier

4.3. Grand Prix, lähti 20, sijoittui 8.
1) Therese Nilshagen / Dante Weltino, SWE 75,544%
2) Juliette Ramel / Buriel K.H., SWE 75,239%
3) Dorothee Schneider / Sisters Act Mt, GER 73,609%
…5) Yvonne Österholm / Ironman H, FIN 71,065%
Täydet tulokset: LINKKI

5.3. Grand Prix Special, lähti 9, sijoittui 6.
1) Therese Nilshagen / Dante Weltino, SWE 77,660%
2) Juliette Ramel / Buriel K.H., SWE 76,298%
3) Dorothee Schneider / Sisters Act Mt, GER 73,468%
…5) Yvonne Österholm / Ironman H, FIN 71,213%
Täydet tulokset: LINKKI