Yvonne Österholm tuplavoittoon CDI3* Ypäjällä

26.3.2023

Ypäjällä kilpailtiin kouluratsastuksen kansainvälinen Grand Prix vapaaohjelma musiikilla. Lauantainen suomalaismenestys sai jatkoa myös vapaaohjelmissa. Yvonne Österholm tanssi Ironmaninsa kanssa voittoon. Toiseksi ratsasti lauantaisen Grand Prix'n toinen Ville Vaurio ja G-Star. Lauantain tapaan myös Elisabet Ehrnrooth ja Macacho sijoittuivat neljänneksi.

Yvonne Österholm ja Ironman H. Kuvat Jutta Koivula

 

Ruotsissa asuva Yvonne Österholm ja Ironman H ovat nousseet kansainväliselle GP-tasolle vasta viime vuonna ja nappasivat lauantaisessa GP-luokassa toisen tarvittavan EM-kvaalituloksen. Vapaaohjelmaan ratsukko kertoi lähtevänsä ilman ennakko-odotuksia  tuoreella ohjelmallaan, ja lopputulos oli ratsukolle positiivinen yllätys.

"Tämä oli ensimmäinen kerta kun ratsastimme ohjelman musiikin kanssa. Valmistautuminen kilpailuun jäi heikoksi loukkaantumiseni vuoksi. Ironman teki tänään loistavaa työtä ja oli erittäin kuuliainen radalla. Meillä oli kivaa radalla ja pääsimme harjoittelemaan tätä omaa küriä. Suoritus menee täysin kokemuksen piikkiin ja se meni hyvin, gp oli meille tänä viikonloppuna tärkeämpi", Yvonne Österholm summaa.

Österholm ja Ironman suuntaavat Ypäjältä takaisin kotiin Ruotsiin ja seuraavan kerran kilpailevat Saksan Hagenissa huhtikuun puolen välin jälkeen. Ratsukon päätavoitteena on kouluratsastuksen EM-kilpailut syyskuussa Saksan Riesenbeckissä. Suomen koulujoukkue hakee Riesenbeckin EM-kilpailuissa joukkuepaikkaa Pariisin olympialaisiin.

 

Ville Vaurio ja G-Star. 

 

Ville Vaurio jatkoi vahvaa tulostasoaan myös vapaaohjelmassa. Ratsukko kilpaili Ypäjällä ensimmäisen kansainvälisen GP-ratansa. Myös Vaurio kertoi lauantaisen Grand Prix'n olleen ratsukon fokuksessa, joten he lähtivät vapaaohjelmaan rauhallisin mielin. Ratsukko esitti vapaaohjelmassa Vaurion edellisen kilparatsun d'Artagnanin vanhan ohjelman. Lauantaiseen suoritukseensa pettynyt Vaurio vaikutti tyytyväiseltä ratansa jälkeen.

Oli ilo nähdä moninkertainen arvokilpailuratsastaja ja joukkueenjohtaja Elisabet Ehrnrooth jälleen kilparadoilla. Vasta toisessa kansainvälisessä kilpailussaan Grand Prix tasolla Ehrnrooth ja Macacho tekivät siistin suorituksen lauantaina ja paransivat aiempaa tulostaan vapaaohjelmassa yltäen 70 prosentin tasolle, ja neljännelle sijalle.

"Lauantaina katsomot olivat Ypäjällä täynnä, yleisö oli löytänyt hienosti paikalle. Tämä oli erittäin hyvä tapa aloittaa kausi sekä koulu- että pararatsastuksessa. Saimme useita EM-kvaalituloksia, senioreissa ja junioreissa. Nyt tiedämme paremmin, mitä kohti lähdemme tekemään töitä", koulu- ja parajoukkueiden tuore maajoukkuekapteeni Tanja Takkula sanoo.

Tulokset
Kansainvälinen kouluratsastus 26.3.
CDI3* Ypäjä

Prix de KorK, Grand Prix vapaaohjelma musiikilla, lähti 9, sijoittui 5
1) Yvonne Österholm – Ironman H, FIN 75.630%, 2) Ville Vaurio – G-Star, FIN  74.165%, 3) Dina Ellermann – Donna Anna, EST  71.530%, 4) Elisabet Ehrnrooth – Macacho, FIN  70.235%, 5) Jessica Nordin – Donauwein, SWE  69.245%, 
6) Maria Pyykönen – Furst Wild S, FIN 68.270%...8) Sirpa Degerth-Kaldi – San Diego, FIN 66.860%, 9) Siiri Kyrö – Kyro Hot Flow, FIN 66.610%
Täydet tulokset: Linkki

Lähtölistat ja tulokset: Linkki