Kouluratsastuskomitean päätöksen mukaisesti sananmuotojen korjaukset sääntöihin

26.8.2020

235. Sijoituksen määrääminen

1. Kunkin suorituksen jälkeen, kun tuomari on harkiten antanut myös yleisarvostelun, pöytäkirjat luovutetaan pisteidenlaskijoille. Arvosanat kerrotaan arvosteluryhmiin merkityillä kertoimilla ja lasketaan yhteen. Rangaistuspisteet tai -prosentit vähennetään kunkin tuomarin tuloksesta.

2. Prosenttien yhteenlaskettu summa on ratsukon lopputulos.

3. Suurimman loppuprosenttimäärän saavuttanut ratsukko on voittaja, lähinnä seuraava toinen jne. Jos kaksi tai useampi ratsukko saa saman loppupistemäärän, ne ovat tasaveroiset.

Mikäli sijoilla 1-3 on useampia ratsukoita samalla prosenttimäärällä, paremmuuden ratkaisee kolmea tai tai viittä tuomaria käytettäessä ratsukon korkein mediaanitulos. Mediaanitulos on ratsukon saavuttama keskimmäinen prosenttitulos, kun ratsukon saavuttamat prosentit on järjestetty suuruusjärjestykseen eli ratsukon saavuttaessa 68,5%-69%-70%-71%; on 70% mediaanitulos. Kahta tuomaria käytettäessä C- tuomarin antama lopputulos ratkaisee ratsukoiden keskinäisen paremmuuden ja yhden tuomarin arvostellessa suoritukset ovat samanarvoiset.

Kür- ohjelmissa saman tuloksen sijoilla 1-3 saavuttaneiden osalta korkeimman taiteellisen pistemäärän saavuttanut saa paremman sijoituksen. Muilla sijoilla saman kokonaisprosentin saavuttaneet ovat samanarvoiset.

4. Mikäli nuorten hevosten luokissa sijoilla 1-3 on useampia ratsukoita samalla pistemäärällä, paremmuus ratkaistaan laskemalla yhteen kuuliaisuuden ja yleisvaikutelman pisteet ja jakamalla lopputulos kahdella.Korkeamman prosentuaalisen keskiarvon saavuttanut ratsukko on paremmalla sijoituksella.Jos tulos on edelleen tasan, kuuliaisuudesta annettu arvosana ratkaisee. Ja jos edelleen tasan, ovat ratsukot samanarvoiset.

7. Jotta ratsukon suoritus olisi hyväksytty, yhteenlasketun prosenttimäärän on oltava vähintään 50%.