IGEQ:n ja EEN:n yleiskokous sekä koulutus arvioijille ja valmentajille 2024 Ypäjän Hevosopistolla

22.5.2024

 

Ypäjän Hevosopisto järjestää yhteistyössä Suomen Ratsastajainliiton, Ypäjän kunnan ja tapahtuman tukijoiden kanssa kansainvälisen hevosalan koulutustapahtuman. Tapahtumaan kuuluu International Group for Equestrian Qualifications (IGEQ) -järjestön vuosikokous sekä kansainvälinen koulutus näyttöjä arvioiville opettajille, valmentajille ja työelämän arvioijille. Tapahtuma pidetään Ypäjän Hevosopistolla Ypäjällä, Suomessa 18.-22. marraskuuta 2024.

Hevosopiston tiedote

IGEQ on maailmanlaajuinen kansainvälinen organisaatio, joka määrittelee ratsastuksenopetuksen koulutustasot ja koostuu 40 maan ratsastajainliitoista sekä koulutusorganisaatioista. Järjestö myöntää kansainvälisen ratsastuksenopettajan passin, joka todistaa osaamisen tasoilla I, II ja III. Passi todistaa opettajan ammattitaidon kaikissa jäsenmaissa.

Tänä vuonna myös Euroopan hevosalan oppilaitosten verkosto (EEN) pitää vuosikokouksensa Ypäjällä ja osallistuu arvioijien koulutukseen.

”Pidämme tärkeänä yhdistää IGEQ:n ja EEN:n yleiskokoukset samalle viikolle sekä tehdä yhteistyötä kansainvälisen hevosalan koulutuksen edistämiseksi. Yhdessä voimme hyödyntää voimavarojamme ja mahdollisuuksiamme”, iloitsee Hevosopiston Anu Korppoo tapahtuman tulosta Ypäjälle.

"On suuri kunnia ja etuoikeus IGEQ:lle tulla toivotetuksi tervetulleeksi Ypäjän Hevosopistoon ensi marraskuussa. Yhteytemme Ypäjän Hevosopistoon ovat vahvat, sekä sen teknisen että koulutuksellisen asiantuntemuksen vuoksi, mutta myös pitkäaikaisen ystävyyden ansiosta kahden maailmanlaajuisesti tunnetun organisaatiomme välillä. Yhdessä Ypäjän ja EEN:n kanssa asetamme koulutuksen korkeimmalle korokkeelle. Suuret kiitokset Heli Kivimäki-Mannerille, Anu Korppoolle ja heidän tiimilleen. Odotamme innolla tapaamistamme," sanoo Tania Mélikian, IGEQ:n puheenjohtaja.

"Nykyään on äärimmäisen tärkeää, että hevosalan sidosryhmät ja organisaatiot tekevät tiivistä yhteistyötä. On välttämätöntä jakaa mahdollisuuksia ja oppia toinen toisiltaan vahvistaaksemme hevosalan liiketoimintaa ja ammatillista koulutusta. Siksi odotan innolla IGEQ:n ja EEN:n yhteistä tapaamista," toteaa Markus Scharmann, EEN:n puheenjohtaja.

Lisätietoja tapahtumasta ja tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin.