Ratsastusseuroissa vahva halu kehittää toimintaa – 16 seuraa haki valmennukseen

17.2.2023

Ratsastusseuroissa on vahva halu kehittää toimintaansa. Jo kymmenen vuoden ajan toimineeseen SRL:n seurakehittämisvalmennukseen on tammikuussa 2023 toteutetussa haussa hakenut 16 seuraa.

Kuvituskuva Tuomarinkylän Ratsastuskoululta Laura Laakso, SRL

 

Ratsastajainliitto panostaa seuratoimintaan

Ratsastusseuratoiminnan kehittäminen ja liiton järjestämä seurakehittämisvalmennus kiinnostaa laajasti, ja tästä kertoo myös se, että valmennukseen haki ennätysmäärä, 16 kappaletta, seuroja. Ratsastajainliitossa mietitäänkin jatkuvasti tapoja ja yhteistyömuotoja, joiden avulla tukea seurayhteisöjen kehittymistä kohti aina vain aktiivisempaa, vastuullisempaa ja laadukkaampaa seuratoimintaa.  

Seurojen kehittämisen tueksi vuonna 2023 SRL tarjoaakin seuroille valmennuksen lisäksi muun muassa Tavoitteena Tähtiseura – vastuullisuus näkyvämmäksi seuratoiminnassa -projektin, toimintalinjan startti webinaarin, alueellisia seurakäyntejä, SRL:n alueiden seuratapaamisia, seuraseminaarin iltateewebinaareja sekä monia muita koulutuksia ja tapahtumia.

 

Vuonna 2022 valmennuksessa oli mukana viisi seuraa. Kuva otettu elokuisesta seurojen verkostotapaamisesta.

 

Seurakehittämisvalmennukseen valittiin viisi seuraa

Tänä vuonna valmennukseen hakeneet seurat olivat pääasiassa sijoittuneet liiton alueista Lounais-Suomen, Hämeen ja ESRA:n (Etelä-Suomen) alueille. Valmennus toteutetaan vapaaehtoisten seurakehittäjien sekä vapaaehtoistoiminnan kehittäjän voimin. Valmennus on saanut niin laajan suosion, että valitettavasti kaikki seurat eivät mahdu mukaan. Kaikki valmennukseen hakeneet seurat tullaan kontaksoimaan ja niille pyritään tarjoamaan vaihtoehtoisia yhteistyömuotoja oman toiminnan kehittämiseen esim. yksittäisen seurakäynnin tai Tähtiseura-projektin muodossa.

Seurakehittämissvalmennukseen valitut seurat vuodelle 2023:

Kangasalan Ratsastajat ry
Luvian Ratsastajat ry
Mäntsälän Ratsastajat ry
Ratsastusseura Varsa ry
Someron Seudun Hevosurheilijat ry

 

Lue täältä lisää Tavoitteena Tähtiseura -projektista, jos olet kiinnostunut oman seuran kehittämisestä Tähtiseura-ohjelman kautta.

Lue täältä lisää seurakehittämisvalmennuksesta.

 

Lisätietoja:

SRL:n seurakehittäjät, seurakehittajat@ratsastus.fi, Kirsi Siivonen, 044 3424 4888

Emmi Korpiola, vapaaehtoistoiminnan kehittäjä, SRL, emmi.korpiola@ratsastus.fi, 0409680340