11 maata hyppää Bastionissa

1.6.2010

11 maata kilpailee Nations Cip -pisteistä Bastionissa

Kesän urheilullisesti arvokkaimman Suomessa järjestettävän ratsastustapahtuman, Bastioni Horse Festivalin CSIO**** Nations Cup -luokka on houkutellut isäntämaan ohella kymmenen maata ilmoittautumaan maailmanlaajuisen esteratsastussarjan pistejahtiin. Ilmoittautuneet maat ovat Britannia, Italia, Irlanti, Itävalta, Norja, Tanska, Viro, Venäjä, Sveitsi, Yhdysvallat sekä Suomi MM-ratsastajiemme Noora Pentin ja Mikael Forsténin (kuvassa) johdolla. Britannian joukkue nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa koskaan.

FEI kehittää parhaillaan Nations Cup -sarjan sääntöjä. On todennäköistä, että sääntöuudistuksen valmistuttua kaikista osakilpailuista saa pisteitä sarjan Superliigaan. Näin olleen Suomen asema haluttuna Nations Cup -kilpailumaana on turvattu.

Yhdysvaltain joukkuetta johtaa George Morris, ja hän on myös yksi Haminassa hypättävän Lamicell & Equality Line taitoarvostelukilpailun tuomareista. Taitoarvostelukilpailuluokka on avoin junioriratsastajille, jotka kilpailevat osallistumisoikeuksista kevään kansallisissa luokissa. Voittaja saa osallistumisoikeuden ja matkan elokuun alussa hypättävään finaalikilpailuun Ruotsissa.

- Halusimme nostaa taitoarvosteluluokat esiin, koska mm. Ruotsissa valmennusjohto on huomannut, että nuorten perusratsastustaidot ovat heikentyneet. Tästä seuraa suuria vaikeuksia kun halutaan jatkaa juniorivuosien jälkeen ratsastusuralla eteenpäin. Taitoarvosteluluokat ovat hyvä tapa saada "tuoteseloste" omasta teknisestä osaamisestaan, sanoo kilpailun johtaja Tom Gordin, joka on itsekin sekä estevalmentaja että moninkertainen SM-kultamitalisti.

Bastionin kouluratsastusluokissa on mahdollisuus saada EM-kilpailuihin sekä nuorten arvokilpailuihin oikeuttavia tuloksia.

MM-kultaratsastaja Anky van Grunsven tulee Helsinkiin lokakuussa
Lokakuussa Helsinki International FIM Horse Showssa hypätään Länsi-Euroopan liigan maailmancupin osakilpailu kun Rolex FEI World Cup
-kausi käynnistyy. OIkealla kuvassa Sanna Backlund ja Elektra.

- FEI:n solmima sopimus World Cup -sarjasta antaa Helsingin osakilpailulle uutta väriä. FIM:in ja Rolexin myötä pystymme vastaamaan FEI:n koveneviin rahapalkintovaatimuksiin. Title sponsorimme FIM:in nimikkokilpailu, kisojen pääluokka World Cup, saa entistä suuremman merkityksen ja painoarvon, joka toivottavasti houkuttelee huiput paikalle jatkossakin, sanoo Gordin.

Suomalaiset esteratsastajat kilpailevat paikoista FIM Horse Shown luokkiin ranking-pistekilpailuissa kauden kansallisten luokkien yhteydessä.

Kouluratsastuksen ystäville tarjotaan hollantilaisten Anky van Grunsvenin ja Sjef Jansenin valmennusklinikka sekä tilaisuus nähdä Anky kilpailemassa omilla hevosillaan perjantai-illan Grand Prix ja lauantain aamupäivän Grand Prix Kür -luokissa.

Ratsastusta TV:ssä
Helsinki International FIM Horse Shown ja Bastioni Horse Festivalin järjestäjäyhtiö BCM Scanhorse on varmistanut suomalaisten mahdollisuudet nähdä huippuesteratsastusta TV:ssä. Urheilukanava seuraa sekä Nations Cupin Superliigaa että esteratsastuksen maailmancupin Länsi-Euroopan liigaa. Alla Judy-Ann Melchiorin Levisto Z helsingissä viime syksynä.


     Lisätietoja uusituilta sivuilta:
     www.helsinkihorseshow.fi

     Sivuilla:
     Monty Roberts
     Hamina Bastioni Horse Festival
     Helsinki International FIM Horse Show

Kuvat Marcus Westermark