Äänestä vuoden 2023 sykähdyttävintä hevoshetkeä!

11.3.2024

Vuoden sykähdyttävin hevoshetki 2023 äänestys on alkanut. Mikä näistä hetkistä on sykähdyttänyt sinua eniten?

Kuvat: Heidi Lammi, Mirella Ruotsalainen, Heidi Lammi, Marja Nuuttila ja Kati Hurme 

 

Anna äänesi alla olevan linkin kautta. Äänestys on käynnissä sunnuntaihin 24.3.2024 asti.
Voittaja julkistetaan Hevosgaalassa 6.4.2024. Äänestä ja vaikuta!

Äänestyslinkki

 

  1. Kyra Kyrklund Suomen urheilun Hall of Fameen

Tammikuussa 2023 tehtiin ratsastusurheilun historiaa, kun Kyra Kyrklund nimettiin ensimmäisenä hevosurheilulajien edustajana Suomen urheilun Hall of Fameen, joka on kunnianosoitus suomalaisen urheilun merkkihenkilöille. Kunniagalleriaan voidaan nimetä henkilöitä, jotka ovat kuuluneet lajissaan maailman eliittiin tai heillä on ollut muuten poikkeuksellinen merkitys urheilun historiassa. Kyra Kyrklund on suomalaisen urheiluhistorian menestynein ratsastaja, kouluratsastuksen MM-hopeamitalisti ja maailmancupin finaalivoittaja.

  1. Suomenpienhevosyhdistyksen show-näyttely Hämeenlinnassa

Suomenpienhevosyhdistyksen järjestämä suomenhevosten show-näyttely Hämeen Linnan kasarmeilla toukokuussa 2023. Näyttely keräsi ainutlaatuisiin puitteisiin yli 70 suomenhevosta sekä laajan kirjon yleisöä, jonka joukossa oli vannoutuneiden suomenhevosihmisisten lisäksi myös runsaasti paikallista yleisöä, jolla ei ollut aiempaa kontaktia hevosiin.

  1. Ihahaa Ideapark

Ratsastajainliiton Hämeen alueen järjestämä kaksipäiväinen Ihahaa Ideapark -hevostapahtuma teki hevos- ja ratsastusharrastusta tutuksi Lempäälässä 26.-27.8.2023. Tapahtumassa kohtasivat hevoset ja ihmiset, jotka eivät harrasta hevosia. Esillä oli paitsi hevosia ja poneja, mutta myös eri ratsastuksen lajeja, alueen talleja ja seuroja sekä muita hevosharrastamisen mahdollisuuksia. Hevoset ja ponit kiinnostivat, sillä kauppakeskuksen ovilaskuri mittasi oven käyneen 7.000 kertaa useammin kuin tavallisena viikonloppuna. Vapaaehtoisten voimin toteutettu tapahtuma oli osa Tunne Poni -hanketta.

  1. Ville Vaurio voitti PM-kultaa

Vuoden 2023 Pohjoismaiden ja Baltian mestaruudet ratkottiin Norjan Drammenissa, jossa Ville Vaurio voitti ratsunsa G-Starin (i. Delatio, ei. Krack C, om. Sannan Heppahommat Oy) kanssa henkilökohtaisen kultamitalin. PM-mestaruus on harvinaista herkkua, sillä edellisen kerran voitto matkasi Suomeen senioreiden kouluratsastuksessa 12 vuotta sitten. Samoissa kilpailuissa Vaurio oli mukana myös pronssia voittaneessa koulujoukkueessa. Vuonna 2023 Vaurio voitti myös Suomen mestaruuden ja edusti Suomea kouluratsastuksen EM-kilpailuissa Riesenbeckissä, Saksassa. Kauden 2023 menestys oli poikkeuksellista, sillä kausi oli ratsukolle vasta ensimmäinen GP-tasolla.

  1. Celtas Quillianin ja Jone Illin voitto Tallinn Horse Show’ssa

Yksi vuoden FWB-kasvatuksen tähtihetkistä koettiin Tallinn Horse Show’ssa lokakuussa, kun Celtas Quillian ja Jone Illi voittivat kansainvälisen 145 cm pääluokan lauantai-iltana. Anja Lönnholtzin kasvattaman FWB-ruuna Celtas Quillianilta (i. Uriko, e. Celtas Quintina, ei. Cancara) ja sen ratsastaja Jone Illiltä on lupa odottaa huippusuorituksia ja unohtumattomia ratsastushetkiä myös tulevaisuudessa.