Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir eivät päästäneet ketään ohitseen Pohjola Finnhorse Tourissa

26.9.2021

Hyvinkäällä Stable Novassa järjestetyssä Pohjola Finnhorse Tourin finaalissa nähtiin voittoisaa edustusta Ypäjän Ratsastajilta. Voiton nappasivat Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir prosentein 72,085. Toisen sijan veivät Lassi Lehmusto ja Vekadro prosentein 70,560 ja kolmannen sijan Laura Porthan ja Rodrik prosentein 67,540.

Pohjola Finnhorse Tour finaalin voittajat Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir. Kuva Hanna Heinonen.

 

”Kasimir vähän jännittyi, joka näkyi ainakin käynnin lyhentymisessä. Varmaan ensimmäiset hallikilpailut vaikuttivat tähän, mutta se teki kutenkin kaiken mitä pyysin, joten en voi olla kuin tyytyväinen”, Anna Kärkkäinen kertoo.

Anna Kärkkäisellä ja Kulta-ahon Kasimirilla on takanaan upea kausi. He ovat olleet lyömättömiä ja uusineet muun muassa Suomenhevosten koulumestaruutensa viime vuodelta. Pohjola Finnhorse Tourilla ratsukko on voittanut kaikki osallistumansa osakilpailut, ja finaalin voitto on hieno päätös kuluneelle kaudelle.

Lassi Lehmusto kertoo aloittaneensa ratsunsa Vekardon kanssa vasta viime tammikuussa.

”Olen todella tyytyväinen. Takanamme on hyvä kausi, se on mennyt paremmin kuin uskalsin edes toivoa. Kyllä tähän kaikkeen saa olla tyytyväinen, vaikka ainahan parannettavaa löytyy.”

Vekardolla on kokoa ja näköä. Se on Suomenhevoseksi todella suuri ja suorittaa upeasti teknisen kürinsä. Sillä on näyttävät askellajit ja hyvä tasapaino. Ratsukko haastaa hyvin pari vuotta koulumestaruutta hallinnutta Kärkkäistä ja tulee olemaan ensi kaudella kova vastus.

Kolmanneksi sijoittuneen Laura Porthanin ratsu Rodrik on 7-vuotias ori.

”Aivan upeaa, että Rodrik suorittaa nuorena hevosena näin hyvin tällä tasolla. Eihän tähän voi olla kuin tyytyväinen!”

Porthan kertoo, että kyseessä on vasta toinen kür Rodrikille. Ratsastajan mukaan he kävivät koeajamassa ohjelman Suomenratsujen Kuninkaallisissa, kun alkoi vaikuttaa siltä, että paikka Pohjolan Finnhorse Tourin finaaliin saattaisi aueta.

Neljännen sijan finaalissa veivät Henna Arpalo ja Sibbo prosentein 66,455.

”Hevonen oli jo hieman väsyneen oloinen näin loppukaudesta, mutta tasaisen radan se teki. En olettanut, että pääsisimme finaaliin, joten ei tähän voi olla kuin tyytyväinen. Hienoa olla täällä!”

Viidennelle sijalle ratsasti Anna Johansson ratsullaan Haavis-Estelle prosentein 65,705. Ratsukon kür on todella näyttävä ja se päättyy mahtipontisesti yhdellä kädellä ratsastettavaan linjaan suoraan tuomarien eteen.

”Ohjelma on sellainen, että kun siinä onnistuu, tulee hyvät pisteet, mutta kun ei, niin pisteet jäävät alhaisiksi. Tänään ikävä kyllä meille kävi jälkimmäinen.”
 

Tulokset 26.9.
Pohjola Finnhorse Tour Finaali
, Helppo A, 5 lähtijää ja 5 sijoittuu.
1) Anna Kärkkäinen – Kulta-ahon Kasimir, Ypäjän Ratsastajat 72.085 %, 2) Lassi Lehmusto – Vekardo, Ypäjän Ratsastajat 70.560 %, 3) Laura Porthan – Rodrik, Ypäjän Ratsastajat 67.540 %, 4) Henna Arpalo – Sibbo, Vihdin Ratsastajat 66.455 %, 5) Anna Johansson – Haavis-Estelle, Jyvässeudun Ratsukot 65.705 %.

Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/618456

Tiedote Milja Marttinen