Beerbaumille Helsinki GP - Noora Forstén 4. sijalle

1.6.2010

Kokemus oli valttia Helsinki Grand Prix´ssä
Ludger Beerbaum nappasi voiton Schwizeriltä

Helsinki Grand Prix Presented by Porsche -luokka ei olisi voinut saada jännittävämpää loppua, kun viimeisenä lähtenyt moni-kymmenkertainen arvokisamitalisti Ludger Beerbaum kiiti nopeimpana maaliin hevosellaan Lavillon.

Ludger Beerbaum ja Lavillon.

Loppuunmyyty katsomo räjähti aplodeihin, vaikka Beerbaum pudotti hienosti suoriutuneen suomalaisratsukon, Noora Pentin ja Quinaultin, neljänneksi. Myöskään viimehetkellä toiseksi pudonnut Pius Schwizer ei lehdistötilaisuudessa vaikuttanut kovin pettyneeltä kakkossijaansa.

- Minulle oli etua siitä, että lähdin viimeisenä. Näin kun Schwizer hyppäsi ja huomasin, ettei hän ollut aivan niin nopea kuin hän pystyy. Tiesin, että minulla on mahdollisuus voittaa, ja lähdin sitä tavoittelemaan. Oli minulla myös pientä onnea matkassa, Beerbaum totesi esimmäisestä gp-voitostaan 10-vuotiaalla Lavillonilla.


Pius Schwizer ja BMC Loving Dancer.

Eilen kahteen voittoon yltänyt ja vuoden 2007 Helsinki Grand Prix´n voittaja Schwizer joutui jännittämään pitkään riittääkö hänen aikansa voittoon.

- BMC Loving Dancer ei ole luonnostaan nopeimpia aikaratsastushevosia ja tiesin, että aikani oli lyötävissä. En nyt varsinaisesti toivonut, että jälkeeni tulevat tekevät virheitä, mutta en toivonut häviävänikään, Schwizer sanoi pilke silmäkulmassa.  - Ei toinen sija Ludgerin jälkeen ole kuitenkaan tulos, josta ei voisi olla tyytyväinen.


Clarissa Crotta Magnus Romeo.

Sveitsiläinen joukkuekaveri ja EM-kultamitalisti Clarissa Crotta ratsasti luokassa itselleen uudella hevosella Magnus Romeo. Voitontahtoinen ratsastaja ylsi kuitenkin hyvään aikaan toisella, uusinnanomaisella kierroksella ja sijoittui kolmanneksi.

- Hevoseni Magnus Romeo tuli Argentiinasta ja on ollut minulla vasta neljä kuukautta. En usko, että se on ennen Osloa ja Helsinkiä hypännyt hallissa. Toinen kierros tuntui erittäin hyvältä, Willi Melligerin valmennettava totesi.

Ensimmäisen kierroksen ensimmäisen virheettömän suorituksen tehnyt Noora Forstén lähti toisella kierroksella tavoittelemaan hyvää aikaa, vaikka Quinault ei ole luonnostaan nopeimpia ratsuja ison hyppynsä vuoksi. Nappisuoritus sai yleisön hurmoksiin ja Forsténin erittäin onnelliseksi.

Noora ja Quinault.

- Yleisön antama kannustus ja mukana eläminen antoivat minulle erityisen adrenaliini-piikin. Olin maalissa tyytyväinen siihen, että pystyin antamaan yleisölle hyvän lopputuloksen. Hieman hitaasti hyppäävä Quinault käyttää paljon aikaa ilmassa. Olisimme pystyneet ehkä olemaan vielä puolisen sekuntia nopeampia, Forstén kertoi ajatuksistaan erinomaisesti onnistuneen luokan jälkeen.

44 ratsukon luokaan osallistui kahdeksan suomalaisratsukkoa. Nooran aviopuoliso Mikael sai 11-vuotiaalla Isovlas Vascolla vaikealla radalla yhden pudotuksen.
Mikko ja Vasco.

- Vasco hyppäsi pudottamansa okserin vähän liian läheltä. Harmittaa, ettemme päässeet uusintaan, mutta rata oli ihan hyvä, Forstén sanoi.

Sandra Burmeister / Cosiga (8 virhepistettä) oli 26., Niclas Aromaa / St. Cissy (12 virh.) 34. ja Sebastian Numminen / Lobster (12) 35. Raimo Aaltonen / Eafons Polyfino ja Maiju Mallat / Winnie PV hylättiin ja Sanna Backlund / Lilli Marlen keskeytti.

Helsinki International Horse Show, Hartwall Areena
Tuloksia lauantaina 17.10.2009

160 cm, Helsinki Grand Prix Presented by Porsche, kaksi kierrosta. Lähti 45, sijoittui 11
1) Ludger Beerbaum / Lavillon, Saksa 0-0/35.57, 2) BMC Loving Dancer  / Pius Schwizer, Sveitsi 0-0/37.68, 3) Clarissa Crotta / Magnus Romeo, Sveitsi 0-0/38.04, 4) Noora Forstén / Quinault, Suomi 0-0/38.46, 5) Robert Smith / Talan, Iso-Britannia 0-0/38.70, 6) Marco Kutscher / Cornet Obolensky Saksa 0-0 / 39,76…20) Mikael Forstén / Isovlas Vasco, Suomi 4/65,86,…26) Sandra Burmeister / Cosiga, Suomi 8/65,30,…34) Niclas Aromaa / Cissy, Suomi 12/65,65, 35) Sebastian Numminen / Lobster, Suomi 12/65,68,…38) Raimo Aaltonen / Eafons Polyfino, Suomi Hylätty,…38) Maiju Mallat / Winnie PV, Suomi Hylätty,…40 )Sanna Backlund / Lilli Marlen, Suomi Keskeytti

110-120cm, Hevoshullu Ponicup Finaali, kilpailu kahdessa vaiheessa. Lähti 12, sijoittui 3
1) Vera Elopuro / Park Benjamin, Vaasa 0/0/24,50, 2) Pirita Petäjä / Piccola, Turku 0/0/24,86, 3) Miisa Pulkkanen / Leonardo Davinzi, Jalasjärvi 0/0/26,86