Eduskunnan hevosystäviltä rahaa nuorisotyöhän

1.6.2010

Eduskunnan hevosystävienseura jakaa
hevosten parissa tehtävään nuorisotyöhön noin 30 000 euroa


Eduskunnan hevosystävienseuran hyväntekeväisyysravuri Bokalle voitti 3.10. Teivossa ajetun suomenhevosten Kriteriumin ja ansaitsi kerralla huikeat 38 000 euroa palkintorahoja.

Bokalle on Eduskunnan hevosystävien seuran hallinnassa leasing-sopimuksella joka määrittelee, että 65 prosenttia sen juoksemista palkinnoista lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.  Loput 35 prosenttia rahoista palautuu hevosen omistajalle. Ylläpitokuluista huolehtivat yhteistyökumppanit Suomen Rehu, Agrimarket, Veikkaus, Fintoto ja Suomen Hippos.

Eduskunnan hevosystävienseuran puheenjohtaja, kansanedustaja Jari Leppä iloitsi voiton kunniaksi järjestetyssä tilaisuudessa keskiviikkona.

"Kun Bokalle palkintopotissa oli ennestään reilut 6 000 euroa se tarkoittaa, että voimme jakaa jopa 30 000 euron potin sopimuksemme mukaan lasten ja nuorten parissa tehtävään työhön, jossa hevonen on mukana."

Bokallen voitonjuhlissa oli mukana myös eduskunnan varapuhemies Seppo Kääriäinen.

"Minä olen erityisen iloinen siitä, että nämä varat käytetään juuri sellaiseen nuorisotyöhön, jossa hevonen on mukana", Kääriäinen lausui vastaanottaessaan eduskunnan puolesta yhtä Bokallen voittopokaaleista.

Eduskunnan hevosystävienseura on vapaa-ajan kerho, jonka jäseninä on hevosista ja hevostaloudesta kiinnostuneita kansanedustajia ja talon muita työntekijöitä. Tavanomaisista eduskunnan harrastekerhoista EHYS eroaa siinä, ettei se ole koskaan anonut tai saanut eduskunnalta mitään avustusta vaan jakaa rahaa ulospäin.

Päätökset hyväntekeväisyysrahojen jakamisesta tehdään tulevina viikkoina ja jakotilaisuus järjestetään joulukuussa. Ehdotuksia kohteista voi esittää esimerkiksi seuran puheenjohtaja Jari Lepälle sähköpostitse: jari.leppa@eduskunta.fi