Ensimmäinen avustusrekallinen hevosrehua tänään kohti Ukrainaa

16.3.2022

Ensimmäinen UEF Helping Hands -avustusprojektin puoliperävaunullinen avustusrekka lähtee tänään kohti Puolaa ja Ukrainan rajaa. Kyytiin lastattiin useita kymmeniä lavallisia hevosrehua, ja myös pieni määrä kuivikkeita ja koiranruokaa tallikoirille. Ne on kerätty lahjoittajilta Suomessa, ja rehut noudettiin Lahden ja Helsingin varastoista.

Kuvat hevosrehujen lastauksesta on otettu Hankkijan varastolla Lahdessa.

 

Ensimmäiseen kuljetukseen mahtuu tavaraa noin 25 lavallista, ja mukana on hevosrehua Hankkijalta, Pavolta ja EquusCarelta ja heinää Pro Hayltä. Lisäksi lukuisat yksityishenkilöt ovat lahjoittaneet rehusäkkejä avustusprojektissa mukana olleiden hevosvarusteliikkeiden kautta.

Rekka suuntaa ensin Tallinnaan ja jatkaa sieltä Baltian läpi etelään. Kuljetuksen hoitaa saksalainen kuljetusliike. Päätepiste on muutaman kymmenen kilometrin päässä Ukrainan rajalta, ja lastin vastaanottaa ja toimittaa Ukrainaan Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation -säätiö (UEFCF).

Toinen puoliperävaunullinen lähtee perässä heti kun se on saatu täyteen.

”Lähetämme Ukrainaan Suomesta kaksi rekallista hevosrehua. Sen jälkeen suosittelemme kaikkia tekemään suoria rahalahjoituksia Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation -säätiölle”, koordinaattorina projektissa toimiva Pekka Larsen kertoo.

”Toinen rekka toimittaa rehut eri paikkaan kuin ensimmäinen, ja sen lasti kuljetetaan junalla Itä-Ukrainaan, jossa tarve on tällä hetkellä suuri.”

Hevosrehuista alkaa olla yhä suurempi tarve, sillä sodan keskellä on arvioitu olevan jopa 200 000 hevosta. Rehut toimitetaan Ukrainan Ratsastajainliiton, UEF, ja Kansainvälisen Ratsastajainliiton, FEI, perustamalle hyväntekeväisyyssäätiölle (UEFCF), jonka Helpukrainehorses.eu-sivuston kautta avun tarvitsijat ja tarjoajat löytävät toisensa. Säätiö organisoi toimintaa, kerää rehua ja toimittaa niitä eteenpäin tarpeen mukaan, auttaa sijoittamaan hevosia ja ihmisiä ja on perustanut väliaikaismajoitusta evakuoiduille hevosille.

Vasta muutamia kymmeniä hevosia on poistunut Ukrainasta

Aisa Aarnio-Wihuri on ollut alusta lähtien mukana auttamassa Helpukrainehorses.eu-sivuston perustamisessa ja ylläpidossa. Hän tietää tarkasti tilanteen vaikeudet ja haasteet. Ukrainalaishevoset ovat tähän asti liikkuneet pitkälti maan sisällä. Rajan yli Puolaan ja Romaniaan on esimerkiksi tullut vasta vajaat 50 hevosta. Nimekkäimmät lienevät siitosoriit Cornet Obolensky ja Comme Il Faut.

”Yhden hevosen maahantuominen Puolaan maksaa 850 euroa. Romaniaan hevoset pääsevät puolestaan ns. pakolaisstatuksella, eivätkä kulut ole yhtä korkeat. Siellä eläinlääkärit eivät myöskään laskuta palveluistaan auttaessaan hevosia rajan yli. FEI:llä on Lvivissä noin 40 hevosen talli, johon on siirtynyt pakolaisia erityisesti etelästä ja idästä”, Aisa Aarnio-Wihuri sanoo.

Hevosten ja rehujen kuljettaminen maanteitse on vaarallista, mutta rautateitä ei ole tähän asti pommitettu. Siksi hevosrehujen toimituksessa ollaan siirtymässä raiteille.
 

UEF Helping Hands -projektissa ovat mukana:
Suomen Ratsastajainliitto ry
Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation
Hankkija
ProHay
Pavorehut
Fantasy Nails Finland
Suomen Ratsutarvike
Hipposport
Feedcon
EquusCare 
Tallitukku

Projektin tarkoituksena on auttaa Ukrainan hevosia rehutoimituksilla.
Kaikki tuotto toimitetaan lyhentämättömänä Ukrainan hevosten hyväksi.
 

Osallistu Ukrainan hevosten auttamiseen ostamalla rehua alla olevista verkkokaupoista:

Suomen Ratsutarvike

Feedcon

Hipposport

EquusCare

Tietoa UEF Helping Hands -avustusprojektista.

 

 

Lahjoita Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation -säätiölle:

Vastaanottaja: Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation
Vastaanottajan IBAN: BE64103078675152
Vastaanottajapankin maa: Belgium
Vastaanottajapankin BIC: NICABEBB
Vastaanottajan pankki: Crelan Bank

Säätiö tiedottaa jatkuvasti etenemisestä, käynnistetyistä toimista ja varojen käytöstä.

Seuraa:
Uutisia
Facebookia
Twitteriä

Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation

Ukrainan Ratsastajainliiton hyväntekeväisyyssäätiö (rekisteröity Belgiaan) tukee FEI:n (International Equestrian Federation) avustuksella ukrainalaisia hevosomistajia, ratsastuskouluja, urheilijoita, hevosseuroja, talleja ja ammattilaisia. Annamme neuvontatukea ja muuta tarpeeseen perustuvaa apua paikan päällä, mukaan lukien tallivaihtoehtojen kartoittaminen ja hevosten siirtoapu, tavaratarjousten kerääminen ja logistiikan järjestäminen tavaran toimittamiseksi hevosihmisille ja heidän hevosilleen sekä Ukrainassa että/tai väliaikaisiin paikkoihin Euroopassa sijoitetuille hevosille.

Seuraamme tilannetta hevosten hyvinvoinnin suhteen ja teemme yhteistyötä FEI:n ja kansallisten ratsastajainliittojen kanssa. Lupauksemme on, että mahdollisimman paljon varoja ohjataan suoraan ukrainalaisten ratsastajien ja heidän hevosten auttamiseen Ukrainassa.

Seuraa uutisiamme saadaksesi tietoa toiminnasta ja lahjoitusten käytöstä. Käytä chattiamme kysyäksesi apua, tarjotaksesi apua tai tiedustellaksesi edistymistämme.

Erikoistili ja vihjepuhelin avattiin tukemaan Ukrainan hevosyhteisöä, pelastamaan hevosia ja keräämään varoja Ukrainan puolustajille.

Lisätietoa:
https://helpukrainehorses.eu/