Esteratsastuksen Nations Cup -joukkueen kauden avauskilpailu Tanskan Martoftessa

18.5.2024

Perjantaina kilpailtiin Stutteri Askissa, Martoftessa Tanskassa esteratsastuksen EEF-sarjan pohjoisen alueen avauskilpailu. Suomen esteratsastusmaajoukkueessa kilpailivat John Antell, Petra Heikkinen, Annina Nordström sekä U25-ratsastaja Aura Vasama. Joukkueenjohtajana on Mikko Mäentausta. Joukkue oli avauskilpailussa yhdeksäs kymmenestä osallistuneesta joukkueesta ja joukkueen kahden kierroksen yhteistulos oli 36 virhepistettä.

Esteratsastuksen Nations Cup -joukkue Martoftessa, Tanskassa. Kuvassa vasemmalta oikealle John Antell, Aura Vasama, Petra Heikkinen ja Annina Nordström. Kuva Mikko Mäentausta.

 

"Kisa ei mennyt ihan odotusten mukaisesti, mutta tämä kilpailu on alkua tulevalle. Annina Nordström ja Aura Vasama ratsastivat ensimmäisen kierroksen ilman virhepisteitä ja myös toinen kierros sujui molemmilla hyvin pudotuksista huolimatta. Petra Heikkilällä ja John Antellilla toisen kierroksen suoritus oli parempi kuin ensimmäisen kierroksen”, kommentoi joukkueenjohtaja Mikko Mäentausta.

 

“Drammenin karsintakilpailussa pyritään parantamaan joukkueen tulosta. Tässä välissä jokainen tekee hyvän ohjelman ja välissä ei ole isoja kilpailuja kenelläkään, niin voidaan hyvällä fiiliksellä jatkaa. Drammeniin tulee mukaan myös kaksi uutta ratsastajaa. Kaikki ratsukot suorittivat tänään ihan hyvin tämän hetken tilanteeseen, vaikka tavoitteet ovatkin aina vähän ylempänä. Jos tavoitteisiin päästäisiin aina, niin ne olisivat liian matalalla", jatkaa Mäentausta.

 

Aura Vasama ja Canto Bruno. Kuva Mari Hongisto.

 

Longines EEF-sarja on Nations Cup -kilpailu, joka kilpaillaan kolmen tähden tasolla. Karsintakilpailut kilpaillaan alueellisella jaolla; pohjoinen, etelä, keski ja länsi. Pohjoisen alueen karsintakilpailuissa kilpailevat Suomen lisäksi Ruotsi, Norja, Tanska, Latvia, Liettua ja Puola. Pohjoisen alueen viisi parasta maata Tanskan Martoften sekä Norjan Drammenin karsintakilpailuiden yhteistulosten perusteella jatkavat semifinaaliin Ranskan Deauvilleen 19.-23.6., jossa ovat mukana myös läntisen alueen parhaat joukkueet. Kaikkien neljän alueen parhaiden joukkueiden finaali on 5.-9.8. Varsovassa, Puolassa. Viime vuonna Suomen joukkue oli mukana EEF-sarjan semifinaaleissa.

 

Longines EEF Nations Cup 2024, pohjoinen alue

15.-19.5. Stutteri Ask, Martofte Tanska

5.-9.6. Drammen, Norja Semifinaali

19.-23.6. Deauville, Ranska Finaali

5.-8.9. Varsova, Puola

 

“Tämänpäiväisen karsintakilpailun rata oli erittäin hyvin rakennettu, sillä virheitä tuli tasaisesti eri esteiltä ja rata mahdollisti sujuvan ratsastuksen”, kommentoi Mikko Mäentausta ja jatkaa, “Longines EEF Nations Cup merkitsee paljon ratsastajillemme ja on hienoa, että sarja on olemassa. Se toimii yksittäisille ratsastajille hyvänä väliaskeleena isompiin kilpailuihin, antaen ratsastajille mahdollisuuden kykyjen mukaan rakentaa itseään. Maan ja SRL:n näkökulmasta, EEF-sarja vie joukkuetta eteenpäin, että päästään yhä korkeammalle tasolle.”

 

EEF-sarjassa maat kilpailevat joukkueina ja jokaisen neljän ratsukon joukkueen kolmen parhaan ratsukon suoritukset lasketaan lopputuloksiin mukaan. Jokaisessa osakilpailussa hypätään kaksi kierrosta, joissa molemmissa ratsastetaan sama rata 145cm korkeudella. Ensimmäisen kierroksen lähtöjärjestys on arvottu ja toinen kierros ratsastetaan käänteisessä paremmuusjärjestyksessä. Lopullinen tulos saadaan laskemalla joukkueen molempien kierrosten kolmen parhaan ratsukon lopputulokset yhteen.

 

Tutustu EEF-sarjaan 2024: LINKKI

 

Esteratsastuksen Nations Cup CSIO3* Martofte, Tanska

Suomen maajoukkue:

John Antell, Sipoo – Delicate One M, Jan Diamo R.T / L’Intouchable 1*

Petra Heikkinen, Kirkkonummi – Oechie-K / Hurby, Malota 1*

Annina Nordström, Saksa – Fuzhou, Gabalier HRG / Esquire Z 1*

Aura Vasama, Alankomaat – Canto Bruno, Corona Z / Eowyn de Goedereede Z U25

Maajoukkueen kapteeni: Mikko Mäentausta, Nummela

 

Esteratsastuksen Nations Cup CSIO3* Martofte, Tanska

Longines EEF Nations Cup Maajoukkuekilpailu, 145cm, kaksi kierrosta, lähti 10 maata

1) Norja 4 vp

2) Ruotsi 8

3) Tanska 9

…9) Suomi (Annina Nordström – Fuzhou (0-8), Aura Vasama – Canto Bruno (0-4), Petra Heikkinen – Oechie-K (12-12), John Antell – Delicate One M (RT-18) ) 36

 

Tulokset: LINKKI

Järjestäjä: Stutteri Ask

 

Kilpailua voi seurata nettistriimiltä: ClipMyHorse.TV