Fagerströmille Salzburgin Ladies Trophyn 145-voitto

1.6.2010

Esteratsastaja Nina Fagerström löysi itsensä hiukan yllättäen Salzburgin neljän tähden kansainvälisten kisojen kunniakierrokselta voitettuaan perjantaina illalla 145 cm:n Ladies Trophyn saaden samalla haluttuja maailmanlistan rankingpisteitä.

- Olin kysynyt tänne kutsua jo muutama kuukausi sitten, mutta silloin ei ollut tilaa. Maanantaina järjestäjä soitti ja kertoi, että saankin kisapaikan. Tein äkkipäätöksen, kun viikonlopulle ei ollut muitakaan kisoja ja lähdin tänne, ratsastaja kertoo. 

Myös ratsu, 8-vuotias belgialaistamma Blue Curacao vh Meulenhof on yllätysnimi tällä tasolla.

- Hevonen ostettiin pari viikkoa sitten amatööritytöltä Belgiasta, hän oli kilpaillut sillä 130-tasolla. Viime viikonloppuna Moorselessa hyppäsin sillä 135-tasolla ja tunsin heti, että nyt on paremmasta hevosesta kyse. Se on täysi urheiluhevonen, kun menin radalle, oli tosi hyvä ja varma fiilis. Uskalsin ottaa sen tänne mukaan, vaikka luokat ovatkin isompia, Fagerström kertoo.

Voitto irtosi aikaratsastuksessa.

- Olin viimeinen lähtijä luokassa ja tiesin, ettei minun tarvitse ottaa kaikkia riskejä, sellainen keskinopea ratsastus riittää. Otin alun vähän rauhallisemmin, tein kaikki pienet tiet ja lisäsin vauhtia loppua kohti,  Fagerström kertoo.

Fagerströmillä on kisoissa mukana myös upea 8-vuotias jalostusori Ultra Boy, joka on siirtymässä jossain vaiheessa edelleen kanadalaisen Eric Lamazen kilparatsuksi.

- Torstaina menimme puhtaasti  150 cm:n luokan ja rauhallinen aika riitti 17. sijaan. Tänään hyppään sillä 155 cm:n championaatin, joka on samalla GP-kvaali.
Omistaja Lamaze on itse mukana kisapaikalla. Pekingin olympialaisten kultamitalistin tarkan silmän alla ratsastus ei jännitä Fagerströmiä.

- Se on minulle tosi kiva, tulee varmempi olo, kun hän on vieressä auttamassa. Jokainen kisa tämän hevosen kanssa on minulle plussaa, sillä on niin nautinto ratsastaa.

Suomalaisratsastaja on menestynyt viime aikoina huikean hyvin, hän nosti kaksi Lamazen ratsua nuorten hevosen MM-finaaliin kaksi viikkoa sitten - kilpailut olivat ratsukoiden ensimmäiset. Ultra Boylla hän on ottanut parin viikon sisään GP-sijoituksen ja 140 cm:n  luokkavoiton.

 Fagerström on belgialaisen Stephex-kilpatallin ykköspilotteja. Hänen menestyksensä salaisuus on kyky lukea erilaisia hevosia ja mukautua niihin nopeasti.

- Perusajatukseni on, että joka hevonen on erilainen, ja vahvuuteni ratsastajana on varmaankin siinä, että pystyn tuntemaan millaiseen ratsastukseen hevonen on tottunut ja pyrin mukautumaan siihen. Kun hevosta pystyy ratsastamaan vähän pidempään, yhteistyö kehittyy tietysti erilaiselle tasolle ja hevosesta tulee enemmän omanlainen, Fagertsröm kertoo.

Tuloksia CSI4* Salzburg 9.10.2009
Luokka 12 Ladies Trophy 145 cm aikaratsastus, sijoittui 12, lähti 16. 
1. Nina Fagerström / Blue Curacao vh Meulenhof, FIN  0/64.33
2. Judy-Ann Melchior / Cha Cha Z, BEL  0/64.64
3.  Suzanne Tepper  / Sensation, NED  0/65.57

Täydet tulokset: http://eventcontent.hippoonline.de/433/433zeitplanDEU.htm?style=hippo
Kisajärjestäjä: www.amadeushorseindoors.at