Forstén supervireessä, 6. Isaacilla Zürichin Masterissa

1.6.2010

Kova koe vielä edessä sunnuntain mc-esteillä

Esteratsastaja Mikael Forstén jatkoi menestystään Zürichin kansainvälisillä esteillä ottaen Isaac du Jonquet -ruunalla kuudennen sijan maailman kärkitasolla ratsastetussa Master -luokassa 155 cm:n esteillä myöhään perjantai-iltana. Forstén valikoitui vain 15 huippuratsastajalle avoimeen luokkaan oltuaan torstaina upeasti kuudes Zürichin GP:ssä.


Mikko ja Isaac maailmancupin finaalissa Göteborgissa keväällä 2008, kuva Marcus Westermark.

Ratsukko otti perusradalla yhden puomin alas, mutta tavaramerkiksi muodostunut ripeä ratsastus toi loppupelissä kuudennen sijan. Perusradan selvitti virheittä neljä ratsastajaa, joista nopeimman uusinnan teki Ruotsin Rolf Göran Bengtsson, Pekingin olympialaisten hopeamitalisti, ratsulla Quintero la Silla.

- Tuloksemme oli ihan hyvä. Hevonen hyppäsi tosi hyvin, mutta otti yhden takajalkavirheen okserilla, Forstén toteaa lauantaina aamupäivällä kisapaikalta tavoitettuna.

Lauantain Isaac du Jonquet, 13-vuotias, ranskalaissyntyinen selle francais -ruuna käyttää akkujen lataukseen sunnuntain mc-osakisaa varten.

- Ratsastin sen äsken, vähän jumppaa ja venyttelyä, ja se tuntui edelleen hyvälle. Tänään sillä on ohjelmassa paljon ulkoilua, huomenna aamuratsastus ja sitten world cup. Se on kokenut kisahevonen, rentoutuu ja nukkuu hyvin kisapaikoilla, Forstén kertoo.

Myös ratsastajalle Zürichin olosuhteet ovat mieleen.

- Areena on tosi hieno, hyvät katsomot, hienot ravintolat. Verryttely lämpimässä teltassa lähellä, pohjat hyvät ja kaikki muukin on oikein hyvin. Täällä on Hartwall Areenan tyyppinen halli, jossa on iso katsomo. Yleisöä on paljon ja se on hyvin kisoissa mukana, vaikka ei ihan yhtä villiä kuin esimerkiksi Ruotsissa. Kun kuulutetaan Forsténia, saamme extra aplodit, ilmeisesti tullaan niin eksoottisesta paikasta, ratsastaja hymyilee.


Kisojen pääkoitos odottaa ratsukkoa sunnuntaina maailmancupin osakilpailun vaativalla radalla estekorkeuden kivutessa maksimilukemiin 160 cm:iin. Zürichin mc on Länsi-Euroopan liigan yhdeksäs etappi. Forstén on tällä hetkellä 28. sijalla, kun finaalipaikan saa tästä superliigasta 18. kovimman kärki. Liigan johtopaikkaa pitää Sveitsin Steve Guerdat. Kilpailu ratsastetaan alkaen klo 14.45 Suomen aikaa.

CSI5*-W Zürich 22.-25.1.2009

Tuloksia 23.1. Mercedes Swiss Master, 155 cm perusrata ja uusinta.
Mukana 10 parasta torstain GP:stä ja 5 parasta perjantain 150 cm:n kv. luokasta.
1) Rolf-Göran Bengtsson / Quintero la Silla, SWE 0-0/35.35
2) Christina Liebherr / No Mercy, SUI 0-0/35.97
3) Jessica Kürten / Castle Forbes Libertina, IRL 0-0/36.11
…6) Mikael Forstén / Isaac du Jonquet, FIN 4/62.03

Järjestäjän kotisivut: www.mercedes-csi.ch
Tulokset ja lähtölistat: http://eventcontent.hippoonline.de/368/368zeitplanDEU.htm
Forsténien kotisivut: http://www.forsten-pentti.com/