Hans-Peter Mohr GP-kürin valtias Horse Show'ssa

1.6.2010


Hans-Peter Mohr ja Lento.

Hans-Peter Mohr matkusti Saksasta Suomeen asti voittaakseen yhdeksänvuotiaalla holsteineroriilla Lento sen ensimmäisen kansainvälisen vapaaohjelman. Ratsukko sai Tapiola International Dressage Kür -finaalissa tuomareilta 70,20 %, ja vei sillä voiton selkeästi ennen ruotsalaista Charlotte Espingiä ja 17-vuotiasta Generalenia (64,45).

Viime vuoden valtiatar Julia Alfthan-Kilpeläinen ja Chirocco jäivät pisteissä kolmanneksi (63,55), mutta ratsastaja oli hevoseensa erittäin tyytyväinen.

- Chiroccoa oli tänään ilo ratsastaa. Meillä oli tänään ongelmia oikeastaan vain pirueteissa. Se oli eilen hyvin jännittynyt, mutta tänään puolestaan erittäin hyvä. Olen helpottanut viimevuotista kür-ohjelmaani, sillä se oli meille hieman liian vaativa, Alfthan-Kilpeläinen kertoi.
Julia Alfthan-Kilpeläinen ja Chirocco.

Voittaja Mohr kehui vuolaasti molemmat luokat voittanutta hevostaan.

Mohr iloitsi radastaan.

- Hevoseni oli aivan upea. Se on vasta yhdeksän, ja voitti nyt uransa kaksi ensimmäistä kansainvälistä Grand Prix -luokkaa. Sillä on maailmanluokan passage ja piaffi, mutta on sillä toisaalta vielä paljon opittavaakin. Olen sijoittunut sillä toiseksi noin viidessätoista kansallisessa Grand Prix -kilpailussa, ja minun piti matkustaa Helsinkiin saakka voittaakseni ensimmäisen, tyytyväinen ratsastaja naureskeli.

Kati Koiso ja Wapita.

Toinen suomalaisratsukko Kati Koiso ja Wapita sijoittuivat viidenneksi kuuden ratsukon luokassa. He saivat kansainvälisiltä tuomareilta 61,35 %.
Charlotte Esping ja Generalen.

Luokka D2, Tapiola International Dressage Kür Final, kansainvälinen kouluratsastuskilpailu Grand Prix-tasolla. Lähti 6, sijoittui 5.
1) Hans-Peter Mohr / Lento, Saksa 70,20, 2) Charlotte Esping / Generalen, Ruotsi 64,45, 3) Julia Alfthan-Kilpeläinen / Chirocco, Espoo 63,55, 4) Kristian von Krusenstierna / Charleston, Ruotsi 63,45, 5) Kati Koiso / Wapita, Ylöjärvi, 61,35


Kristian von Krusenstierna ja Charleston.

Kuvat Sonja Holma.