Helsinki Horse Show on nyt FIM Horse Show

1.6.2010

Tunnelmat korkealla

Suomalaiset huippuratsastajat kokoontuvat tänä viikonloppuna Helsinkiin kilpailemaan Länsi-Euroopan liigan toisessa Rolex FEI World Cup™ -osakilpailussa. Tapahtuman nimi vaihtui kisojen aattona Helsinki International FIM Horse Show´ksi pääyhteistyökumppani Glitnir Oyj:n omistusvaihdosten johdosta.

Valta osa maajoukkueestamme asuu ja kilpailee ulkomailla, joten heitä nähdään harvoin Suomen kisakentillä. Ennakkosuosikin paineita kantaa harteillaan maailmancupin osakilpailuvoiton keväällä ensimmäisenä suomalaisena saavuttanut Mikael Forstén. Hän saapui Hartwall Areenalle yhdessä aviopuolisonsa Nooran kanssa Hollannin Guttecovenista. Nooran kautta ovat varjostaneet gp-hevosten sairaslomat.

- Tuntuu lähestulkoon aina kivalta tulla Hesaan, varsinkin silloin kun hevoset ovat lähtiessä hyvän tuntuisia.  Kotona viimeiset treenit sujuivat hyvin. Huono puoli on se, että en ole päässyt ratsastamaan näillä hevosilla yhtään hallikilpailua ennen tätä. Toisaalta Isaac du Jonquet ja Skybreaker, ovat molemmat hyvin kokeneita. Tässä kohtaa tilanne on ihan toiveikas. Tavoitteena on menestyminen kaikissa kolmessa pääluokassa, Mikael Forstén kertoo.

Myös Forsténin tuore vaimo Noora viihtyy areenalla.

- Tänne on kiva tulla, mutta paineita on enemmän kuin muualla. Siksi olemme valmistautuneet huolella. Kilpailin kaksi viikkoa sitten pienessä kansainvälisessä hallikilpailussa Belgiassa. Siellä olivat mukana pitkältä kisatauolta palanneet Evli Cagliostro ja Navarro sekä myös täällä mukana oleva Winnie PV. Cagliostro hyppää perjantain pääluokan, ja jos kaikki on kunnossa, lähdemme hakemaan sunnuntaina menestystä maailmacupissa.

MM- ja EM-ratsastajamme Sebastian Numminen aloitti maailmancupkauden jo Oslossa viime viikonloppuna. Hän sai Calandro 2:lla viisi virhepistettä perusradalta ja sijoittui 23:nneksi.

-  Minulla on mukana Calandro, se on ainoa hevonen, mikä minulla on. Se hyppäsi ihan hyvin viime viikonloppuna Oslossa. Tavoitteena on nolla maailmacupissa, Numminen sanoo.

Piia Pantsun lajinvaihto kenttäratsastuksesta esteratsastukseen on sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Skånessa asuva Pantsu voitti elokuussa Bratislavan neljän tähden Grand Prix -luokan FWB-oriilla Chauvinst Z:lla. Pantsu oli myös kantava voima maamme Nations Cup -joukkueissa.

- Ori Chauvinist Z on vielä minulle uusi tuttavuus. Sen kanssa on sujunut hyvin, ja se hyppäsi viime viikonloppuna hallikilpailuissa hyvin. Aloitan sillä perjantaina Grand Prix -karsintaluokalla, ja katsotaan sitten. Toinen hevoseni Oasis ei ole voittajahevonen vaativimmalla tasolla, mutta kilpailijana on hyvä mennä isompia kisoja aina kun mahdollista, Pantsu toteaa vielä kotonaan Ruotsissa. Pantsu saapuu hevosineen Helsinkiin torstaina.

Sunnuntain päänäytös loppuunmyyty

Sunnuntain Rolex FEI World Cup™ -näytös on lähestulkoon loppuunmyyty. Muut kahdeksan näytöstä myyvät hyvin, ja niihin löytyy vielä tilaa. Lauantain urheilullisesti tärkein tapahtuma on Audi Grand Prix -näytös , jossa kansainväliset huiput kilvoittelevat voitosta ja Audi-autosta kahdella 160 cm radalla.

Sata ratsastajaa ja lähes 200 hevosta

Kansainväliseen ratsastajalistaan on tullut vielä viimehetken muutoksia Viimehetken paikan sai saksalainen Tim Hoster, joka ilokseen jatkoi Oslosta Helsinkiin. Hosterilla on paljon kansainvälisiä sijoituksia, kuten Mechelenin Grand Prix´n voitto viime vuonna.

Yhteensä FIM Horse Show´ssa kilpailee esteratsastuksessa noin 85 ratsastajaa ja 155 hevosta. Kilpailijat edustavat 15 maata. Kouluratsastuskilpailuissa on mukana 15 ratsastajaa ja 15 hevosta. He edustavat neljää maata Lisäksi lukuisia ratsastajia ja hevosia esiintyy tapahtumassa kisojen aikana. Kilpailut alkavat torstaina 16.10. kello 12.00 ja päättyvä sunnuntaina 19.10. noin kello 18.00. Näytöksiä on yhdeksän, ja tapahtumaan odotetaan yli 40 000 kävijää.

Tiedote: Kati Hurme-Leikkonen, FIM Horse Show