Hevoset Bastionissa polkaisee käyntiin esteratsastuksen Pohjola-kauden

6.6.2023

Kesäinen Hamina toimii esteratsastuksen pääkilpailusarja Pohjola Grand Prix’n näyttämönä, kun upeat esteratsut ja vauhdin hurma valloittavat Bastioni-areenan! Lämpimästi tervetuloa seuraamaan kilpailuita sekä paikan päälle että livelähetyksen kautta.

Haminassa viime vuonna pääkilpailun voittanut Susanna Granroth tekee paluun Bastioni areenalle ja Pohjola-sarjaan. Arkistokuva Hanna Heinonen

 

140 cm-tasolla kilpailtava pääsarja Pohjola Grand Prix saa mielenkiintoisen alun, kun vuoden 2021 lapsiratsastajien EM-hopeamitalisti, kempeleläinen 14-vuotias Hugo Kogelnig lähtee kahdella hevosellaan Siellalla ja Vermontilla haastamaan maamme aikuiset kärkiratsastajat. Mukana ovat muun muassa viime syksyn Helsinki International Horse Show’ssa superfinaali Pohjola Gold Grand Prix’n kakkonen ja kolmonen, Susanna Granroth ja Maija Yli-Huhtala.

Pohjola Silver Grand Prix’ssä 130 cm-tasolla viime vuoden finaalivoittaja, kylmäläläinen hallitseva Suomen mestari Petra Heikkinen tekee paluun sarjaan, ratsunaan 11-vuotias WPN-ruuna Hurby. Mukana on myös viime vuoden finaalin kakkonen, Sanna Backlund 7-vuotiaalla WPN-tammalla Leader Hx.

 

Sofia Järvenpää ja Vicky Z ovat aloittaneet kilpailukautensa vahvasti. Kuva Heidi Lammi

 

Pohjola Bronze GP’ssä ja Pohjola Small GP’ssä ensimmäisissä karsintaluokissa nähdään mukava määrä osallistujia. Uusien tulevaisuuden toivojen lisäksi sarjoissa lähtölistoilla ovat muun muassa Hevoset-messujen voittaja Sofia Järvenpää ja Vicky Z sekä tällä kaudella Bronze GP’tä kilpaileva viime vuoden Pohjola Small Grand Prix finaalin kakkonen, Peppi Siltala ja Hilotte van Tenhaegendoorn.

Viime vuoden finaalivoittajat oripääläinen Noora Turunen ja 7-vuotias tamma Ojavallin Nuppu lähtevät haastamaan kilpakumppaneitaan Pohjola Finnhorse Grand Prix’llä. Haasteeseen vastaavat viime vuoden kärkinelikosta Päivi Stranden ja Karkurin Samba, Linnea Haukilehto ratsunaan Vionetta sekä Mattilan Toivo, joka on saanut satulaansa takaisin äitiyslomalta palanneen vakiratsastajansa Viivi Paukkusen.

 

Noora Turunen ja Ojavallin Nuppu. Kuva Hanna Heinonen

 

Hevoset Bastionissa tuo yhteen ohjelmatarjonnassaan huippu-urheilun ja kulttuurin monipuolisen kirjon unohtamatta kohtaamista hevosten kanssa ja laajaa ostostarjontaa Bastionin ja Fredrikinkadun expojen sekä paikallisten yritysten muodossa. Koko perheelle rakennetussa ohjelmassa jokaiselle löytyy jotakin!

Havenin livelähetys kilpailuista on katsottavissa sunnuntaina 11.6. Lähetyksen selostajana toimii Roy Kokkonen. Livelähetykseen pääset täältä.  

Harjun oppimiskeskuksessa, vain 20 km päässä Haminasta, kilpaillaan sekä kansainvälinen 3*-vikellyskilpailu että kansallisen kenttäratsastuksen pääsarjan Ostoskatu.com Big Tourin osakilpailu.

Harjun vikellysareenalla kilpailukuntoaan pääsee näyttämään tuleviin PM-kilpailuihin valmistautuva runsaslukuinen Suomen joukkue. Mukana ovat muun muassa Herningin MM-kilpailuissa viime kesänä Suomea hienosti edustaneet Anna Kivistö ja Jessica Laxén. Kenttäratsastuksen puolella Ostokatu Big Tourilla Harjun osakilpailussa mukana nähdään sarjakilpailua johtava Aada Puranen ja Dioradus G.

Hevoset Bastionissa on mukana myös SRL:n Vuoden Kisaturisti 2023-kampanjassa, josta voi voittaa 500€ arvoisen pääpalkinnon. Katso osallistumisohjeet @ratsastajainliitto Instagram-tililtä!

SRL ja Helsinki International Horse Show palkitsevat Pohjola-sarjoissa vapaaehtoistoimijoita läpi kilpailukauden. Lue lisää täältä.

 

 

Hevoset Bastionissa 2023 ohjelma

Pohjola Grand Prix – Road to Helsinki 

Pohjola Vakuutuksen tukemissa viidessä estesarjassa kilpaillaan neljällä tasolla ja suomenhevosilla.  

Pääsarja on 145-tasolla hypättävä Pohjola Grand Prix. Muut sarjat ovat Pohjola Silver Grand Prix (135 cm), Pohjola Bronze Grand Prix (125 cm) ja Pohjola Small Grand Prix (115 cm). Suomenhevosille avoin Pohjola Finnhorse Grand Prix hypätään tänä vuonna 100 cm korkeudella. 

Kilpailuaikataulu

Perjantai 9.6. klo 10–20.15
Pohjola Small GP karsinta klo 13.20–15.15
Pohjola Bronze GP karsinta 16.05-17.20

Lauantai 10.6. klo 10–21.25
Pohjola Small GP 1. osakilpailu klo 12.25–14.05
Pohjola Bronze GP 1. osakilpailu klo 15–16.35
Pohjola Silver GP karsinta 18–18.55
Pohjola Grand Prix karsinta klo 19.50–20.30

Sunnuntai 11.6. klo 9–17.20
Pohjola Finnhorse GP 1. osakilpailu klo 12–12.50
Pohjola Grand Prix 1. osakilpailu klo 13.45–15.20
Pohjola Silver GP 1. osakilpailu klo 16–17.20

Muutokset mahdollisia, aikataulu päivittyy Equipe Onlineen.

Median yhteyshenkilö
Aija Kurko, markkinointisuunnittelija
p. 040 595 1251
aija.kurko@hamina.fi

Esteratsastuksen Pohjola Grand Prix -osakilpailut 2023
7.-11.6.           Hevoset Bastionissa, Hamina, Etelä-Karjalan Urheiluratsastajat ry 
15.-18.6.         Finnderby, Ypäjä, Ypäjän Hevosopisto Oy  
21.-23.7.         Myrkyn Ratsukarnevaalit, Karijoki, Myrkyn Yksityisratsastajat ry
Pohjola Grand Prix finaali 
25.-27.8.         Tuusulan Ratsastajat, Stable Nova 
Pohjola Play Offs - hallikauden avaus 
22.-24.9.         Ypäjä Horse Show, Ypäjä, BCM Scanhorse Oy
Pohjola Diamond Open & Superfinaalit 
18.-22.10.      Helsinki International Horse Show, BCM Scanhorse Oy