Hevoset jälleen Bastionissa vuonna 2022 – kokemuksia ja elämyksiä jokaiselle

4.11.2021

Haminan pääkirjaston Kasper-salissa kävi kova puheen sorina, kun Hevoset Bastionissa - startti kokosi Hevoset Bastionissa -tapahtumasta kiinnostuneet toimijat koolle. Hybridikokouksessa oli liki 50 osallistujaa. Startissa kerrottiin, mitä Haminassa tapahtuu 8.-12.6.2022, kun hevoset valtaavat Haminan. Myös yritys- ja yhdistystoimijat saivat arvokkaita vinkkejä siihen, millaista lisäarvoa he voivat tapahtumasta saada.

Tapahtuman maskottiponi Mutte oli kirjaston ovella tervehtimässä tulijoita. Seurana hänellä oli tapahtumajohtaja Suvi Louhelainen, maaseutupäällikkö Tuula Ahonen ja Hevoset Bastionissa -ohjausryhmän sekä Haminan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Titta Erkkilä.

 

Tiedote Haminan kaupunki

Hevoset Bastionissa -startin avasi Hevoset Bastionissa -ohjausryhmän sekä Haminan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Titta Erkkilä, joka on itsekin vastikään aloittanut ratsastusharrastuksen. Titta avasi puheessaan Haminan historiaa ja sitä, kuinka hevonen on ollut tärkeässä roolissa matkan ajan.

”Hevoset voi jo nyt sielunsa silmin nähdä ja kuulla mukulakivisillä kaduillamme. Olemme tekemässä koko kaupungin, koko hevosalan ja koko seudun yhteistä tapahtuma”, Titta kuvaili tapahtuman näkyvyyttä.

”Suvin innostus ja ideointi tarttui välittömästi ja nyt näen tapahtuman osana Haminan kesää 2022. Tapahtuma on kaupungin arvojen mukaisesti rohkea sekä asukas- ja yrityslähtöinen. Tehdään tästä yhdessä upea tapahtuma.”

Millainen on Hevoset Bastionissa -tapahtuma?

Tapahtumajohtaja Suvi Louhelainen ja tuottaja Mikko Luhtala esittelivät tulevaa tapahtumaa. Hevoset Bastionissa on aivan uusi tapahtuma, joka tuo kaupunkiin hevosia ravi- ja ratsastusurheilun merkeissä sekä näytösten ja erilaisten show-ohjelmien muodossa. Haminassa tullaan näkemään Suomen kolmannet cityravit ihan kaupungin keskustassa, Kadettikoulunkadulla. Elämyksellisyys ja kokemuksellisuus tulevat olemaan tapahtuman kantavat elementit ja tavoitteena on, että 8.-12.6.2022 jokainen Haminan seudulla kulkeva ihminen pääsee kohtaamaan hevosen.

”Paljon on vielä työtä tehtävänä ja siksi on tärkeää, että meitä on täällä koolla näin paljon. Me emme suinkaan tee tätä tapahtumaa yksin. Tämä tapahtuma tehdään yhdessä ja tämä tilaisuus toimii kutsuna teille tulla mukaan tekemään tapahtumaa”, Suvi puhutteli kuulijoita.

Tapahtuman kohderyhmänä ovat luonnollisesti koko Suomen hevosharrastajat ja -ammattilaiset sekä ratsastus- ja ravifanit. Tapahtuma tulee pitämään sisällään myös seminaariohjelmaa, erilaisia hevostaidenäyttelyitä ja keppihevostelua eri puolilla Haminaa sekä lähialueilla kuten Harjun oppimiskeskuksessa. Expo-alueet tarjoilevat lähiruokaa, käsitöitä ja paikallisia tuotteita sekä hevostuotteita kaikille kävijöille.

”Suomen Ratsastajainliiton kanssa käydään keskustelua ja suunnittelua siitä, mikä on paras tapa toteuttaa kisat tällaisessa huipputapahtumassa. Telttakatos tekee Bastionin areenasta uniikin. Olisi mahtavaa, jos pystyisimme tarjoamaan mahdollisimman monelle mahdollisuuden päästä ratsastamaan siellä”, Mikko avasi kisaohjelman rakentamista.

”Ilahtunut, innostunut ja kiitollinen ovat sanat, jotka tulevat mieleen. Olen kiitollinen siitä, että Hamina kaupunkina lähtee toteuttamaan tämän luokan tapahtumaa kaupunkina. Tämä on niin sopiva aihe Haminan kaupungin yleisilmeeseen, historiaan ja kokoon. Tämän kokoisessa kaupungissa se saadaan näkymään kaikkialla”, Harjun oppimiskeskuksen toimitusjohtaja Mika Palosara puhutteli kuulijoita.

”Tapahtumalla tehdään koko alaa yhteisesti näkyväksi. Harju on hevosalalla yksi oppilaitos muiden joukossa ja nyt meillä on mahdollisuus tehdä yhdessä jotain suurta, jotain sellaista, johon harvoin saamme edes mahdollisuutta.”

15 minuutin ajomatkan päässä Haminasta sijaitseva Harjun oppimiskeskus tulee toimimaan yhtenä tapahtuman sateliittialueena. Harjussa on otettu uusia suuntia tallinpidon ja tutkimuksen suhteen. Hevosen ympärillä olevasta kehitystyöstä ammennetaan Hevoset Bastionissa -tapahtumaan asiantuntijafoorumeja. Lisäksi Harjuun on luvassa erilaisia kierroksia ainakin Kiessimuseoon ja aktiivitallin.

Hevoset Bastionissa matkailutuotteeksi

Matkailu- ja yhteyspäällikkö Marika Auvinen ja Cursorin edustaja Anna Selänne kertoivat kuulijoille matkailualan tämänhetkisistä trendeistä, asiakaskokemuksen merkityksellisyydestä sekä tapahtuman tuomasta synergiasta koko seudulle. Alueen yrittäjille järjestetään erilaisia työpajoja ja sparrausta, jotta he pääsevät parhaalla mahdollisella tavalla mukaan Hevoset Bastionissa -tapahtumaan.

Vapaaehtoisten rekrytointi tapahtumaan käynnistyi

Hevoset Bastionissa -tapahtuman vapaaehtoistyön päällikkö Virpi Nordblad kertoi vapaaehtoistyön merkityksellisyydestä tapahtumien tekemisessä. Virpi kutsui kaikki toimijat mukaan ja muistutti, että vapaaehtoisuudessa tärkeintä on sitoutuminen ja positiivinen asenne. Vapaaehtoiset koulutetaan ja heitä tuetaan pitkin matkaa, jolloin kokemuksesta tulee varmasti hyvä niin vapaaehtoisille kuin kävijöillekin.

”Vapaaehtoisen ei tarvitse olla hevosihminen vaan tärkeintä on olla tiimipelaaja. Jokaiselle löytyy varmasti sopiva tehtävä ja yhdessä tapahtumasta tehdään elämyksellinen niin kisailijoille, kävijöille sekä vapaaehtoisille.”

Vapaaehtoistehtäviin pääsee ilmoittautumaan nettilomakkeen kautta: https://forms.gle/bBJJNb4mkWEi2vcD8  
ja lisätietoja erilaisista vapaaehtoistehtävistä antaa Virpi Nordblad, p. 050 502 3667 ja virpinordblad(a)gmail.com.

Seuraa Hevoset Bastionissa tapahtuman rakentumista

Hevoset Bastionissa -sivusto julkaistiin tänään osoitteessa www.hevosetbastionissa.fi. Samoin sosiaalisen median kanavat facebookissa sekä instragramissa löytyvät nyt @hevosetbastionissa -nimellä.