Hevosvoimat jymistävät keskellä Helsinkiä

29.8.2019

Esteratsastuksen LähiTapiola GP-sarjan finaali Laaksolla 30.8.-1.9.

Ensi viikonloppuna Helsingin keskustassa, Laakson Ratsastusstadionilla, kilpaillaan kansallisen esteratsastuksen kuumimmat finaalit. LähiTapiola GP-sarjan voitosta käydään tiukka taistelu, sillä kärkikolmikko on vain muutaman pisteen päässä toisistaan. Menestyksekäs Sanna Backlund johtaa Elanolla sarjaa 54 pisteellä, mutta Nations Cup -ratsastaja Ville Kulkas ja Nepton kärkkyvät toisella tilalla vain kahden pisteen päässä. Kolmannen sijan jakavat 51 pisteellä tämän vuoden Suomenmestari Henna Kaaro - Doctro ja Backlund hevosellaan Escada. Finaaliin osallistuvat myös John Antell - Iscara del Maset, Susanna Granroth - Leopoldo 200, Kaaro - Ikon, Emma Tallberg - Dobbelt Quidam ja Elena Merivirta - Astro.

Lauantaina 31.8. ratsukot hyppäävät ensimmäisen osakilpailun 145 cm:n estekorkeudella. Se on vauhdikas aikaratsastusluokka, jossa pudotukset muutetaan lisäsekunneiksi. Sunnuntaina hypätään kaksi kierrosta. Ensimmäisellä kierroksella esteet ovat 145 cm:n ja toisella jo 150 cm:n korkeudella. Ratamestarina toimii Kenneth Wrede.

Huippuviikonloppuna Laaksolla kilpailevat myös maamme parhaat juniorit ja nuoret ratsastajat, lapsi ja poniratsastajat ja nuoret hevoset. Luvassa on vauhdikkaita ja jännittäviä kisapäiviä perjantaista 30.8. klo 13 lähtien aina sunnuntai-iltapäivään asti. Lauantaina kisat alkavat jo klo 09.00 ja sunnuntaina klo 10.00.

Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy. Kisaa voi seurata katetusta katsomosta mutta myös Laakson aurinkoisilta kallioilta. Paikalla on ravintolateltta.

Keskuspuiston kupeessa sijaitsevalle, Helsingin olympialaisten areenana toimineelle Laakson Ratsastusstadionille, pääsee hyvin julkisilla liikennevälineillä. Viereen pysähtyvät linja-autot 69, 500, 506, 510, 662 ja 848 ja raitiovaunut 2 ja 3. Pasilan juna-asemalta on matkaa kisapaikalle noin 1,5 km. Lähin kaupunkipyöräasema on Jäähallilla. Kisapaikan osoite on Auroranportti 4, Helsinki.

Huomioithan, että EU:n puolustus- ja ulkoministerien kokoukset sotkevat Helsingin liikennettä keskiviikosta perjantaihin. Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välille on perjantaina luvassa liikennekatkoksia noin kello 12.00–19.00.

Tervetuloa tutustumaan mielenkiintoiseen ratsastusurheiluun hyvässä seurassa!

Lisätietoa:

Kilpailun lähtölistat ja tulokset 30.8. alkaen: https://online.equipe.com/fi
Kilpailupaikan osoite: Auroranportti 4, 00250 Helsinki.