HIHS: Pakarinen ja Floris 5. kertaa Small Tour voittoon

1.6.2010

Kouluratsastuksen Tapiola Small Tour Kür -finaalin voittajaksi nousi perjantai-iltana uskomattomalla tavalla viidettä kertaa perättäin Helkky Pakarinen hevosella Floris tuloksella 67,9%. Jyväskyläläinen ratsukko teki rikkeettömän ja tyylikkään suorituksen, ja 22-vuotias ratsu juhlisti näin upeasti kilpailua, joka oli todennäköisesti sen viimeinen Hartwall Areenalla näissä merkeissä.

Helkky ja Floris. Kuva Anna Vähäkuopus.

- Periaatteessa tämä oli varmaankin viimeinen kerta täällä. Floris ei kuitenkaan jää kokonaan eläkkeelle, koska en usko että se pitäisi pullahevosen elämästä. Kilpailemme varmaankin jonkin verran vielä jatkossa ja saatamme mennä johonkin osakilpailuun, mutta jatkossa emme enää kierrä tätä sarjaa, Pakarinen sanoo.

Ratsastaja nautti huippuhetkestä areenalla - kuten myös ratsukin.

- Se nauttii aina kun pääsee tänne areenalle, se on kova esiintymään ja pitää siitä että ihmiset tulevat katsomaan sitä.  Meillä oli aika haasteellinen ohjelma, mutta se meni sujuvasti, helposti ja mukavasti. Ainahan kaikkea voi tietysti parantaa, mutta nyt mitään ei mennyt varsinaisesti mönkään. Hevonen toimi täydellisesti niin kuin se toimii aina, ja se myös tekee aina kaikkensa. Ei tuollaisia hevosia kauheasti ole, Pakarinen ylistää pitkäaikaista kisakumppaniaan.
Piruetti a'la Floris. Kuva Anna Vähäkuopus.

Myös vapaaohjelman kür-musiikki sopi hetkeen, teemana Nightwishin Bye bye Beautiful.

- Floris on ollut minulle täydellinen hevonen kaikin puolin, minun tyyppiseni, pieni, kevyt ja nopea. Se on ollut aina täysillä mukana kaikessa mitä olen siltä pyytänyt ja tehnyt aina parhaansa.  En tiedä miten voisin sitä kyllin paljon tästä kaikesta kiittää, ratsastaja liikuttuu.

Kotona ratsu elää arvokkaan vanhan herran rentoa arkea.

- Kotona Floris viettää leppoisaa elämää pienellä tallilla, sitä ratsastetaan noin viisi kertaa viikossa. Vain perusjumppaa, temppuja ei  kauheasti treenata, koska ne sujuvat siltä.

Floriksen rinnalle on nousemassa uusia kilparatsuja.

- Periaatteessa minulla on nuorempia hevosia tulossa, mutta vie aikaa ennen kuin ne ovat samalla tasolla, Pakarinen sanoo.

Toiseksi vapaaohjelmassa musiikin tahtiin sijoittui kirkkonummelainen Kikko Kalliokoski 9-vuotiaalla ruunalla Delbeck  ja kolmannen sijan otti ratsukko Raisa Francis / Roulette II Kiuruvedeltä.

Helsinki International Horse Show

Tuloksia torstaina 15.10.2009

Tapiola Small Tour Kür Final, kouluratsastus. Intermediate Kür, freestyle, vapaaohjelma musiikilla. Sijoittui 5, lähtöjä 5
1) Helkky Pakarinen / Floris, Jyväskylä 67,900, 2) Kikko Kalliokoski / Delbeck, Kirkkonummi 66, 070, 3) Raisa Francis / Roulette II, Kiuruvesi 64,900, 4) Lilli Luoma / Pius Paccelli, Kaarina 63,625, 5) Johanna Heikkilä / Adonna, Sipoo 63,350

Täydet tulokset, lisätietoa: http://www.helsinkihorseshow.fi/hihs