Huovinen sijoille Paun 120 km:n matkaratsastuksessa

1.6.2010

Alina Garcia Huovinen ratsasti 19. sijalle 80 lähtijän joukossa 120 km:n matkaratsastuskilpailussa Paussa, Ranskassa 9-vuotiaalla, täysverisellä arabiruunallaan Balach. Nuorten ratsastajien kansainvälisen kilpailun voitti Ranskan Andreas Pulicani hevosella Spiga.

- Tämä oli hevosen ensimmäinen kolmen tähden kilpailu ja taso täällä oli hirmu kova, vain 35 sai hyväksytyn tuloksen. Hevonen oli superkunnossa, vielä maalisuoralla se laittoi korvat taakse ja rynnisti eteenpäin. Balach yllätti minut, en tiennytkään, että allani oli niin paljon hevosta, Huovinen sanoo.

Huovinen, 19, sai kilpailusta kvaalituloksen tähtäimessä oleviin nuorten ratsastajien MM-kilpailuihin ensi kesänä. Ratsastaja asuu Barcelonan lähellä Espanjassa, missä perheellä on pieni tila, jolla he kasvattavat arabiratsuja. Huovisella on myös toinen ratsu, joka on tarkoitus nostaa EM-tasolle ensi kauden alussa.

Pitkä matkaratsastus on erittäin vaativa ja raskas hevosille. Eläinlääkärit tarkastavat hevosten hyvinvoinnin säännöllisesti 30-40 kilometrin välein ja pieninkin epäpuhtaus liikkeissä, liian korkealla pysyvä syke tai merkit kuivumisesta johtavat suorituksen keskeyttämiseen tai maaliin tultua hylkäämiseen. Huovisen ratsussa kilpailu ei tuntunut kuitenkaan missään.

- Balach sai kaikissa tarkastuksissa parhaat mahdolliset pisteet ja vielä 120 kilometrin jälkeenkin se jaksoi tarhaan viedessä muka säikkyä ja hyppiä, ratsastajatar nauraa.

Matkaratsastuksen suosio on vahvassa kasvussa Suomessa ja maailmalla, tällä hetkellä se on noussut Ranskassa jo toiseksi suosituimmaksi ratsastuksen lajiksi. Laji vaatii ratsastajalta erityisen hyvää ja tarkkaa kykyä lukea hevostaan. Matkaratsastuksessa pärjäävät erityisen hyvin arabit ja täysverityyppiset hevoset.

CEIOJY*** Pau 28.10.
Tulokset nuorten ratsastajien matkaratsastuskilpailu, 120 km. Lähti 80, sijoittui 20. Tulos suorituksen keskinopeus km/h.
1) Andreas Pulicani / Spiga, FRA 18.536
2) Lucie Marin / Lamiah El Oued, FRA 18,533
3) Jessica Giraldo / Sua, SPA 18.532
…19) Alina Garcia Huovinen / Balach, FIN 17.403

Täydet tulokset: www.event-pau.fr