”Hyvässä seurassa yhteisöllisyys on paitsi talkoita, myös tapahtumia, tukea ja tosiystäviä”

5.11.2021

Ratsastajainliiton jäsenten seuratoiminnan superviikko 1.-7.11. on kerännyt Instagramissa jo yli 180 julkaisua tunnuksella #srlseuratoiminta2021. Ratsastusseurat osallistuvat aktiivisesti sosiaalisen median viestintäkampanjaan, jossa monipuolinen, koko maamme kattava seuratoiminta tulee hienosti ja värikkäästi esiin. Seurat kertovat runsain sanoin, kuvin ja videoin toiminnastaan, arvoistaan, tapahtumistaan, hevosistaan, seuratoimijoistaan, kiittävät vapaaehtoisiaan ja rekrytoivat toimintaansa uusia tekijöitä.

 

Kuvat seuratoiminnan superviikon somekampanjasta #srlseuratoiminta2021.

Kampanjan avulla laajempaan tietoisuuteen on noussut arvokkaita toimintamalleja ja kampanjoita, kuten Tampereen Ratsastajien ja Niihama Ridingin panostus koulukiusattujen lasten osallistamiseen tallitoimintaan sekä Oulun Ratsastajien ja Mertsi-hepan turvallisuutta parantava heijastinpuu Äimäraution ratsastuskeskuksessa.

”Julkaisujen perusteella ratsastukseen ja hevosiin liittyvä seuratoiminta on todella idearikasta. Yhteisöllisyys ja lämmin henki huokuu viesteistä ja kaikki ikäryhmät ovat myös hienosti edustettuina. Seuratoiminnassa näkee edelleen ihmisten hyväntahtoisuuden ja toisista välittämisen, jota myös kampanja osoittaa. Hevonen on iso mutta lempeä eläin, joka pelkällä olemuksellaan saa meidät rauhoittumaan”, sanoo Ratsastajainliiton seuratoiminnan ohjausryhmän Marja Nuuttila.

 

 

Kampanja jatkuu vielä sunnuntaihin asti. Löydä Instagramista oman alueesi seura ja tutustu sen toimintaan! Ja käy katsomassa, mitä muissa seuroissa tehdään ja toimitaan. Voit yllättyä! Kampanjan julkaisut siis aihetunnisteella #srlseuratoiminta2021.

Suomen Ratsastajainliitossa on noin 500 jäsenseuraa ja 350 jäsentallia. Niissä on noin 45 000 jäsentä. Ratsastuksen kokonaisharrastajamäärä on noin 160 000. Jäsenseurat viettävät Seuratoiminnan Superviikkoa 1.-7. marraskuuta. Marraskuun ensimmäisellä viikolla seuratoiminta nostetaan Ratsastajainliiton ja ratsastusseurojen somekanavissa vahvasti ja ryminällä esiin! Aihetunnisteina ovat #srlseuratoiminta2021, #srlyhdessä ja #ratsastus.

 

 

Miksi kuulua ratsastusseuraan?

Ratsastajainliiton seuran jäsenenä saa tietoa ratsastuksesta ja hevosista ja pääsee kehittymään ja vaikuttamaan lajin kehitykseen. Seuratoiminta tarjoaa yhteisöllisyyttä ja ikimuistoisia hetkiä sekä loputtomasti mahdollisuuksia oppia uutta. Seuraan voi kuulua kannatuksen vuoksi tai jos innostusta on, seuratyöhön voi lähteä heti harrastuksen alussa. Läheskään kaikissa tehtävissä ei tarvitse osata ratsastaa tai edes tietää hevosista.

Seurassa toimii lukuisia hyvinkin eri-ikäisiä ja -taustaisia ihmisiä vapaaehtoisia eri rooleissa, esimerkiksi hallitustyöskentelyssä, kilpailujen järjestämisessä, toimihenkilöinä, ohjaajina tai tapahtumanjärjestäjinä. Seuratoiminta onkin yksi suomalaisen hyvinvoinnin tukipilareista. Yhdessä tekeminen on hauskaa!

Ratsastusseurat järjestävät jäsenilleen mm. kursseja, valmennuksia, luentoja, retkiä sekä voivat tarjota alennusta yhteistyötallin tunneista. Ratsastusseurojen nuorisotoiminnassa ja heppakerhoissa on monia mahdollisuuksia toteuttaa itseään ja opiskella hevostaitoja.

Ratsasta hyvässä seurassa https://www.ratsastus.fi/ratsastamaan/liity/