JEM kenttäratsastus

1.6.2010

CH-EU-C / J AVENCHES 3.8.

Sulander kymmenes koulukokeen jälkeen

Sveitsissä, juniorien kenttäratsastuksen EM-kilpailussa Suomea edustaa Anna-Riikka Sulander Kangasalta 8-vuotiaalla hevosellaan Lorenzo III. Sulander ratsasti koulukokeessa kymmenenneksi 71 osallistujan joukossa. Kilpailussa on mukana edustajia kaikkiaan 17 eri maasta. EM-kilpailu käydään pitkänä CCI-kisana yhden tähden tasolla.

- Anna-Riikka ratsasti parhaan kouluratansa koskaan, tulos oli 40,96 kun edellinen huipputulos oli ollut 44. Kouluratsastuksen prosenteiksi muunnettuna tulos olisi ollut 72 tai 73%, kertoi joukkueenjohtaja ja valmentaja Seppo Laine ensimmäisen osakokeen päätyttyä.

- Lauantaina ratsastettava maastoestekoe on vaativa. Radan pituus on 4,4 kilometriä ja mukana on sääntöjen sallima maksimimäärä hyppyjä, eli 32. Teknisiä tehtäviä ja haasteita radalla on riittävästi, kuten EM-kilpailussa pitääkin. Anna-Riikka lähtee radalle luottavaisin mielin, jatkoi Laine.

Sulander on valmentautunut Piia Pantsun luona Ruotsissa ja kilpaillut sieltä käsin, ottaen mm. kaksi sijoitusta yhden tähden luokista. Kotona Suomessa häntä valmentavat Katja Leskinen ja Seppo Laine.

Tulokset
Luokka kenttäratsastuksen juniorien EM, koulukoe, väliaikatulos 1/3, 71 lähti

1) Laura Collett / Rayef Britannia 35,50, 2) Franziska Roth / Dictus J Saksa 35,70, 3) Christoffer Forsberg / Grafman Ruotsi 36,08,… 10) Anna-Riikka Sulander / Lorenzo III Suomi 40,96

Kilpailun ohjelma
4.8. maastokoe
5.8. hevostarkastus ja esteratsastuskoe

Järjestäjän sivut ja kaikki tulokset: www.complet-avenches.ch