Joanna Robinson debytoi San Coco Di Amorella 70,15 % Cascaisin GP:ssä

1.3.2020

Kouluratsastaja Joanna Robinson esitteli hevosensa San Coco Di Amore kansainvälisellä GP-tasolla huikealla menestyksellä. Ratsukko otti Cascaisin kolmen tähden kilpailuissa Portugalissa lauantaina tuloksen 70,15 prosenttia ja kolmannen sijan.  

Joanna Robinson ja San Coco Di Amore, kuva Cascaisn kilpailuista Rui Pedro Godinho.

- Kokonaisuus oli tosi siisti, hyvä rytmi ja tekemisen meininki säilyi alusta loppuun. Laukanvaihdoista sain ysiä ja ratsastajana kasia, mikä oli makea juttu. Tässä ollaan vielä alkutaipaleella. Monikin asia sujuu kotona ja verryttelyareenalla paremmin kuin radalla, mutta en takerru niihin, vaan yritän hakea päivän kunnon mukaista parasta suoritusta, Joanna kertoo paikan päältä tavoitettuna.

Viime kesänä 12-vuotias oldenburgruuna kilpaili vielä Prix St Georges ja Intermediare-tasolla.

- Nautin todella ratsastaa Cocolla. Se on hirveän kuuma ja herkkä, mutta samalla todella yritteliäs ja rehellinen. Kun sille saa oikean vireen, se on sopivan energinen eikä kuumu liikaa. Se on stressannut täällä kisapaikalla muita hevosia, mutta rentoutunut ihanasti ratsastukseen. Luottamus tuntuu nyt molemmin puolin tosi hyvälle.

Tulos oli myös ratsastajan henkilökohtainen ennätys ohjelmassa Grand Prix. Tuomaripisteissä oli kuitenkin melkoista hajontaa viiden tuomarin välillä näkemyksen vaihdellen 66 prosentista 73:een. Ranska otti kilpailussa kaksoisvoiton kärjessä Arnaud Serre - Vistoso De Massa (71.74) ja  Bertrand Liegard - Star Wars (70.33)

Joanna on saavuttanut kansainvälisen tason GP-sijoituksia myös ratsulla Riccardo L.

- Riccardo on nyt virallinen tätiratsu ja tädilläni. Toinen GP-hevoseni parantelee pientä loukkaantumista ja se on palaamassa radoille parin kuukauden päästä, jolloin minulla on sitten kaksi rautaa tulessa.

Joanna, 30,  asuu virallisesti Suomessa, mutta viettää talvet perheensä kanssa pitkälti Malagassa, missä hänellä on oma talli. Hänellä on oma hevosalan yritys VIX Equestrian.

- Lapset ovat vielä pieniä, Victor kaksi ja puoli ja Vivian neljä, minkä vuoksi minulla oli vuosien paussi ratsastuksesta. Nyt painetaan sitten taukovuosienkin edestä kaasua.

Joannaa valmentaa nykyään tanskalainen Morten Thomsen, ja hän treenaa kesäkaudet Tanskassa ja Saksassa. Hänen uraansa vaikuttaneisiin valmentajiin lukeutuvat mm. Kikko Kalliokoski, Maija PakarinenLilli Luoma, Ulla Salzgeber ja Terhi Stegars. Joanna on omaa sukua Vehmas.

- Olen ratsastanut aina tosi paljon, ja olin Keski-Euroopassa hevostöissä ennen lapsia. Kilpailin korkeimmillaan Pyhä yrjö ja inter-tasolla ja ratsastin nuoria hevosia. Kaikki alkoi perinteisesti Ruskeasuolta Keskustallilta, ja sain sieltä todella hyvän pohjan.

Kaksiviikkoinen kilpailutapahtuma jatkuu sunnuntaina GP Specialilla ja ensi viikonloppuna on jälleen vuorossa sekä GP että GP Special.

29.2.2020 Kouluratsastusta CDI3* Cascais, Portugal

Grand Prix, sijoittuu 5/17
1) Arnaud Serre - Vistoso De Massa, FRA 71.739 %
2) Bertrand Liegard - Star Wars, FRA 70.326 %
3) Joanna Robinson - San Coco Di Amore, FIN 70.152 %

Täydet tulokset: https://events.linesup.pt/events/41/competitions/779

Molemmat kuvat Rui Pedro Godinho.