Jone Illin EM-kultajuhlat järjestettiin Myrkyssä

5.8.2022

Myrkyn Yksityisratsastajia edustava junioreiden esteratsastuksen Euroopan mestari Jone Illi sai kotikylällään Karijoen Myrkyssä railakkaan vastaanoton kansallisten esteratsastuskilpailuiden ohessa järjestetyissä kultajuhlissa. Tänään 15-vuotta täyttänyt Illi kilpaili myös kansallisella tasolla voittaen 130 cm luokan hevosella Dolanda.

Jone Illiä (kesk) onnittelemassa Roy Kokkonen (vas), Petri Korhonen, Pirjo Tammela, Soile Luoma ja Satu Väihkönen. Kuva SRL Liina Hannula 

 

Jone Illi voitti esteratsastuksen junioreiden Euroopan mestaruuden 16.7. Espanjan Olivassa. Illiä paikan päällä juhlistamassa oli Karijoen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Soile Luoma, Suomen Ratsastajainliiton huippu-urheilun johtoryhmän puheenjohtaja Satu Väihkönen sekä SRL Pohjanmaan aluejaoston puheenjohtaja Pirjo Tammela. Petri Korhonen jakoi Rakennuspalvelu P.Korhosen sponsoroiman 2000€ stipendin Jone Illille. 

“On ollut todella hienoa seurata Jone Illin uraa. Olemme pienenä kuntana hyvin iloisia Jonen saamasta huomiosta. Jonen positiivista asennetta ja iloa on mukava seurata”, kertoi Karijoen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Soile Luoma juhlapuheessaan.  

“Nyt olen jo hieman tottunut ajatukseen Euroopan mestaruudesta, onnittelujen ja mestaruudesta seuranneen huomion määrä on yllättänyt”, Illi kertoo. “On ihan sika kivaa, että meillä kotona järjestetään kisat. Olen ollut kisoissa hommissa kuuluttajana ja lisäksi kilpailen läpi koko viikonlopun itse.” 

 

Jone Illi on kotiseuransa Myrkyn Yksityisratsastajien kilpailuissa päässyt myös toimihenkilötehtäviin. Kuva SRL Liina Hannula

 

“Kultajuhlilta odotan hyvää kakkua ja mukavaa meininkiä. Haluan kiittää kaikkia tukijoitani, jotka ovat mukana matkassa. Ilman kannustusta en olisi täällä. On tosi tärkeää, että on näin paljon tukijoita tsemppaamassa ja tuomassa itsevarmuutta”, tänään 15-vuotissyntymäpäiviään juhliva Euroopan mestari hymyilee. “Elsalle (Eolita L) kuuluu hyvää, se on nyt saanut lomailla ja sen kanssa suunnitteilla on hypätä viikon päästä SM-kisoissa. Sunnuntaina mennään sen kanssa yksi valmisteleva luokka”, Illi kertoo mestaruushevosestaan.  

Päivän kansallisissa luokissa RTV Junioricup 120 cm osakilpailun voitti Sani Illi hevosella Naya van’t Steenputje. Amatöörisarjan osakilpailussa 120 cm tasolla voiton vei Merilin Skippari-Lepp hevosella Clitshchko. 130 cm Prix de Prohay WELCOME TO MYRKKY luokan voitti Jone Illi hevosella Dolanda.  

 

Euroopan mestarit Jone Illi ja Eolita L. Kuva SRL Liina Hannula

 

Lisää tunnelmia Jone Illin kultajuhlista Suomen Ratsastajainliiton Instagramissa LINKKI 

5.8. Kansallisia esteratsastustuloksia, Myrkyn Yksityisratsastajat, Karijoki 
Welcome to Myrkky Prix de Prohay 130 cm  
1) Jone Illi / Dolanda MYRat 0-0/26.00 
2) Meeri Ketola / Wetherina LehRa 0-0/28.44 
3) Anna Granberg / Chekkonen, STAR, 0-0/30.12 
4) Niina Kakriainen / AH Revolution, ET Tku 0-0/38.57 

RTV Junioricup Prix de M-Partners 120 cm  
1) Sani Illi /Naya van’t Steenputje, MYRat 35,2 

Amatöörisarja Prix de Porin Riding Sport 120 cm  
1) Merilin Skippari-Lepp / Clitschko, TARI 0-0/34.78 

Täydet tulokset LINKKI