Kangasalan Pohjola Tour – Matilda Piispa ja Skovens Rosselli sekä Lassi Lehmusto ja Vekardo sunnuntain voittajat

5.5.2024

Kansallisen kouluratsastuksen pääsarja Pohjola Tourin kauden ensimmäinen osakilpailu jatkui sunnuntaina aurinkoisissa tunnelmissa Wääksyn Kartanolla Kangasalan Ratsastajien kilpailussa. Pohjola Rising Star Tourilla voittoon ratsasti Matilda Piispa ja Skovens Rosselli. Pohjola Finnhorse Tour käynnistyi Lassi Lehmuston ja Vekardon tahdissa.

Matilda Piispa ja Skovens Rosselli. Kuvat Hanna Heinonen

 

Vaativa B tasolla kilpailtava Pohjola Rising Star on suunnattu nimensä mukaisesti erityisesti nouseville ratsukoille, kuten ikäluokkaratsastajille ja nuorille hevosille. Rising Star Tourin ensimmäisen osakilpailuvoiton vei 18-vuotias perniöläinen Matilda Piispa Skovens Rossellilla tuloksella 70,944 %.

”Saatiin rikkeetön ja tasainen rata, jota lähdettiin hakemaankin, fiilis on hyvä. ”Lennin” kanssa on aina ihana treenata ja kisata, se on aina hyvällä mielellä ja yrittää parhaansa. Tykkään startata ihan luokan loppupuolella, se sopii meille ja päivän aikataulutus onnistui hyvin”, luokan viimeiseltä starttipaikalta voittoon ratsastanut Piispa kertoo.

Toiseksi osakilpailussa ratsasti järjestäjäseura Kangasalan Ratsastajien 18-vuotias Veera Vesto ratsunaan Donna Lottchen, ja kolmanneksi vasta 14-vuotias urjalalainen Mikaela Sinda ratsunaan Hagels DeBeers.

 

Lassi Lehmusto ja Vekardo

 

Pohjola Finnhorse Tourin osakilpailussa tuttu kärkikolmikko

Suomenhevosten oma Pohjola Finnhorse Tour käynnistyi Ypäjän Ratsastajien Lassi Lehmuston sekä 12-vuotiaan Herkko Hurmauksen jälkeläisen Vekardon voitolla. Vuoden 2023 Pohjola Finnhorse Tourilla toiseksi sijoittunut ratsukko teki osakilpailussa tuloksen 69,872 %.

”Läpi talven ollaan päästy treenaamaan aktiivisesti, ja treenit ovat kulkeneet oikein hyvin. Vekardo oli täällä Wääksyssä viime vuonna aika jännittynyt, joten tänään otettiin vielä aika varovasti, sillä halusin varmistella, että hevonen pysyy rauhallisena. Säästetään isoja paukkuja jatkokauteen”, Lehmusto lupailee.  

Toiseksi osakilpailussa tulivat vuoden 2023 Pohjola Finnhorse Tour voittajat, Hyvinkään Urheiluratsastajien Riitta Holopainen ja 10-vuotias Hamurai (i. Savelan Hemuli), sekä kolmanneksi viimevuotiset suomenhevosten koulumestarit kyröskoskelainen Tiina Hyssänmäki ja 9-vuotias Voiveikkolainen ori Taikatumma.

Kangasalan Ratsastajat oli kutsunut kilpailuun tuomariksi liettualaisen Agne Uždavinyten. Kansainvälinen tuomari sai ratsastajilta kiitosta.

”Mielenkiintoista kuulla uusia mielipiteitä, suomenhevoset kun ovat vähän erilaista. On mukavaa, mennä ratsastamaan niin, ettei tuomarilla ole mitään ennakkoasennetta tai tietoa hevosesta”, Lehmusto kommentoi.

”Ratsastaminenhan on aina samaa, riippumatta siitä kuka on tuomaroimassa, mutta on mielenkiintoista kuulla uusia mielipiteitä. Kiva että vierailevia tuomareita käytetään. Pisteiden perusteella tuomarit olivat myös keskenään hyvin linjassa”, Riitta Holopainen ja Tiina Hyssänmäki komppaavat vierestä.

Koko kärkikolmikko kertoi päätähtäimekseen alkaneella kaudella Pohjola Finnhorse Tourin sekä suomenhevosten koulumestaruudet.

Pohjola luokkien Top 3 ratsastajien haastattelut näet Ratsastajainliiton Instagramista.

5.5. Kansallisia kouluratsastustuloksia, Pohjola Tour Kangasala

Pohjola Rising Star Tour, Vaativa B FEI Junioreiden esiohjelma 2022
1) Matilda Piispa / Skovens Rosselli, YR, 70,944 %
2) Veera Vesto / Donna Lottchen, KARA, 68,222%
3) Mikaela Sinda / Hagels DeBeers, YR, 67,333 %

Pohjola Finnhorse Tour, Helppo A:6 2022
1) Lassi Lehmusto / Vekardo, YR, 69,872 %
2) Riitta Holopainen / Hamurai, HyvUra, 69,039 %
3) Tiina Hyssänmäki / Taikatumma, TT, 68,782 %

Tulokset: LINKKI