Katja Karjalainen ja Dr Doolittle askelta lähempänä Tokiota

9.5.2021

Tokion paralympialaisiin valmistautua ratsastaja Katja Karjalainen oli erittäin tyytyväinen viikonloppuunsa CPEDI3* Mannheimissa. Karjalainen on kuusi vuotta tehnyt yhteistyötä hevosensa Dr Doolittlen kanssa, ja ratsukon tuntee toisensa läpikotaisin. Sunnuntaina Karjalainen pääsi Mannheimissa kilpailemaan lempiluokassaan, vapaaohjelmassa musiikilla.

Karja-Karjalainen ja Dr Doolittle. Kuva Nadia Kraft.


”Olin niin positiivisesti latautunut, ihan jee, jee, että Toopekin [Dr Doolittle] jännittyi. Minun ei pitäisi olla niin innoissani, jotta hevonen pysyisi rauhallisempana. Nyt Toope vähän katseli ympäristöä, vaikka oli nähnyt puut ja kukkaset jo eilen.”

Karjalainen esitti ensimmäistä kertaa kansainvälisille tuomareille uuden vapaaohjelmansa Rondò Venezianon iloisen rytmikkään musiikin tahtiin. Ratsukko sijoittui toiseksi tanskalaisen Tina Jensen Ljumgstrøm Chabert ja Skovens Rosselliin jälkeen. Tärkeintä Karjalaiselle oli päätuomarin luokan jälkeen antama palaute ja kehitysehdotus vapaaohjelmasta.

”Arvostan suuresti sitä, että päätuomari tuli rakentavalla tavalla antamaan palautetta ohjelmasta. Tuomarit pitivät musiikista, mutta toivoivat ohjelman kulkua selkeämmäksi. Nyt lähdemme suunnittelemaan uuden ohjelman”, Karjalainen kertoo valmisteluista Tokion paralympialaisiin.

Karjalainen lähtee heti kilpailun jälkeen paluumatkalle Suomeen. Hän toivoo, että pääsee esittämään uuden vapaaohjelmansa Suomessa joidenkin isompien kouluratsastuskilpailujen yhteydessä.

”Olen todella tyytyväinen hevoseeni, tiimiini ja kilpailuun. Iso kiitos koko ryhmälle”, Karjalainen kiittää avustajiaan Noora Nybergiä ja Anna Laitista sekä valmentaja Janne Berghiä. Ratsastajainliiton hallituksen puheenjohtaja, kouluratsastaja Marjukka Manninen toimii Mannheimissa ryhmän I vapaaohjelman tuomarina.   
 

Pararatsastustulokset 9.5.2021
CPEDI3* Mannheim, Saksa

Vapaaohjelma musiikilla, ryhmä I. Lähti 4 ratsukkoa.
1) Tina Jensen Ljumgstrøm Chabert / Skovens Rosselli, DEN 76.578 %
2) Katja Karjalainen / Dr Doolittle, FIN 75.889 %

Täydet tulokset