Katja Karjalainen ja Dr Doolittle neljättä kertaa pararatsastuksen Suomen mestareiksi

19.9.2020

Katja Karjalainen ja Toope ottivat SM-kultaa hienoin tulosluvuin. Hopealle nousi Sanna Koskiluhta ratsulla Liptona III ja pronssille Marika Siippola ja Cerberus.

Katja Karjalainen - Dr Doolittle, kuva SRL Hanna Heinonen

Paralympiaratsastaja Katja Karjalainen otti ratsullaan Dr Doolittle nyt jo neljännen kerran pararatsastuksen Suomen mestaruuden. Tällä kertaa kilpailut käytiin kilpailtiin Woikoskella Mäntyharjun Nurmaalla.

Mukana SM-kilpailuissa olivat kaikki pararatsastuksen ryhmät yhdestä viiteen. Kilpailu ratkottiin perjantain ja lauantain osakilpailujen yhteistuloksen perusteella.

Mäntsäläläinen Karjalainen voitti molemmat osuudet huipputuloksin, henkilökohtaisen ohjelman prosentein 74,048 ja vapaaohjelman luvuin 76,689, yhteistulos 150,737. Hopealle nousi vaasalainen Sanna Koskiluhta ratsulla Liptona III ryhmästä kolme, tulos 139,293. Pronssia otti espoolainen, Helsingin Ratsastajia edustava Marika Siippola hevosella Cerberus ryhmästä viisi (136,181).

Sanna Koskiluhta - Liptona III, kuva SRL Hanna Heinonen.

– Aina kun olen osallistunut SM-kilpailuihin, olen voittanut. Eilinen oli äärimmäisen jouheva suoritus, minulla ja Toopella kivaa radalla. Vapaaohjelmaan en ole tyytyväinen. Eilen sound checkissä äänitasoa laskettiin pyynnöstäni, mutta tänään musiikki oli aivan liian kovalla. ”Toope” jännittyi siitä, mistä seurasi tahtirikkoja, Karjalainen kertoo.

– Tajusin kuinka kovalla musiikki oli vasta tulin keskilinjalle, silla aloitin ohjelmani eri puolelta kuin missä kaiutin oli. En juurikaan kuullut musiikin läpi, mitä kirjaimia Nora huuti radan keskellä. Minulla on uusi kür (vapaaohjelma) ja musiikki, olisi ollut kiva esittää ohjelma yhtä harmonisesti kuin eilinen rata. Harmi, mutta yllättävän hyvät pisteet olen saanut.

Karjalainen kilpailee ryhmässä yksi. Hän näkee hyvin rajoitetusti, joten avustaja huutaa kirjaimet niin, että hän tietää miten edetä radalla.

– Toki olen tosi iloinen ja otettu mitalista, eihän se ole koskaan mikään itsestäänselvyys, on kunnia olla Suomen mestari. Olen Toopeen ja tiimiini, Nora Nybergiin ja Ulla Järviseen, erittäin tyytyväinen, heille kuuluu isot kiitokset.

Karjalaisella on paralympialaisista Lontoosta hopeaa ja viides sija ja Pekingistä neljäs ja seitsemäs sija sekä MM- ja EM-pronssia. Viiden vuoden EM-kilpailuissa Rotterdamissa Karjalainen otti kaksi viidettä sijaa. Lisäksi hänellä on useita PM-mitaleja. Karjalainen on ratsastanut Suomelle maapaikan Tokion paralympialaisiin, ja jatkaa valmistautumista vahvimpana kisakandidaattina.

– Aion valmistautua normaalisti, tehdä kotiläksyt ja suunnitelmat kuten ennen tätä korona-aikaa. Loppukaudelle ei ole kansainvälisiä kilpailuja, mutta etenen kotitallilla treeneissä tavalliseen tapaan. Keväällä suunnitelmissa on kahdet kansainväliset kilpailut, Belgian Waregem huhtikuussa ja Saksan Mannheim toukokuussa, Karjalainen kertoo.

Marika Siippola - Cerberus, SM 2020, kuva SRL Hanna Heinonen.

Kouluratsastuksen SM vauhtiin

Woikoskella kilpaillaan myös kouluratsastuksen Suomen mestaruudet kaikissa ikäryhmissä. Avoimeen mestaruuteen on lähdössä mukaan yhdeksän ratsukkoa: Jonna Aaltonen ­- Riccardo L, Stella Hagelstam – Franziskaner, Susanna Hyypiä – Avemmo, Tiia Hyysalo - Betty B, Kira Kanerva – Dorazio, Pilvi Rientonen – Denzel, Elli Tuominen - Woodcroft Rockstar, Pilvi Tuominen - G-Renzo ja Anna von Wendt - Sir Fashion.

Kilpailu käynnistyy ensimmäisellä osakilpailulla luokassa Grand Prix lauantaina klo 15.15. Mestaruus ratkeaa GP vapaaohjelmassa sunnuntaina klo 14.30 alkaen. Aikatauluihin voi tulla pieniä muutoksia.

HUOM! Päivitämme lauantaina senioreiden luokan päätyttyä SM-väliaikatilanteesta tulosuutisen SRL:n sivuille: www.ratsastus.fi


Palkintojenjako, kuva Hanna Heinonen.

Pararatsastuksen Suomen mestaruus 2020
Mitalistien yhteistulokset 18.9. ja 19.9. ratsastetun kahden osakilpailun jälkeen, prosentit lasketaan yhteen.

1) Katja Karjalainen – Dr Doolittle, 150,737
2) Sanna Koskiluhta – Liptona III, 139,293
3) Marika Siippola – Cerberus, 136,181

Tulospalvelu: pararatsastus, täydet tulokset

Mestarit, kuva Hanna Heinonen.

YLEISÖ
Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

ALUSTAVAT AIKATAULUT, muutokset mahdollisia

Tulospalvelu ja tarkemmat aikataulut kouluratsastus

Lauantai 19.9.

Kouluratsastus, 1. SM-osakilpailut
Juniorit klo 11.20
Lapsiratsastajat klo 13.30
Poniratsastajat klo 14.50
Seniorit klo 15.15
Nuoret ratsastajat klo 16.45

Sunnuntai 20.9.

Kouluratsastus, 2. SM-osakilpailut
Nuoret ratsastajat klo 10.00
Poniratsastajat klo 12.15    
Lapsiratsastajat klo 13.30
Seniorit 14.30
Juniorit klo 16.50

Lisäksi
Tapiola Small tour finaali 10.00
Galena Cup 9.30

TELEVISIOINTI

Havenin lähetys paikan päältä livenä ainakin koko kilpailun ajan: http://www.haven.fi/live/
Taltiointi näkyy myös Ruutu Plus -kanavalla: https://www.ruutu.fi/plus
Selostus sunnuntaina avoin mestaruus ja nuoret Marko Björs. 

Kilpailukutsu kouluratsastus: LINKKI
Kilpailukutsu pararatsastus: LINKKI

Kouluratsastuksen Suomen mestareita: LINKKI
Pararatsastuksen Suomen mestareita: LINKKI