Katja Karjalainen ratsasti varmaan mestaruuteen

17.6.2018

Tiedote: Hevosopisto

MM-kilpailuihin nimetty pararatsastaja Katja Karjalainen ja Dr Doolittle tekivät tänään vapaaohjelmansa paljon rennommin kuin henkilökohtaisen ohjelman eilisessä kilpailussa.

- Kyllä Dr Doolittle keskittyi huomattavasti paremmin kilpailemiseen tänään, ja radasta jäi hyvä fiilis. Mutta onhan sekin edelleen itselleni opettavaista, kun hevonen ei aina olekaan ihan samanlainen. Täytyy pystyä miettimään, miten ratkaisee tilanteen radalla.


Katja Karjalainen - Dr Doolittle, SM 2018, kuva SRL Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com

Karjalainen ja ”Toope” kilpailevat ohjelmissa, joissa mennään vain käyntiä. Tuomarina toiminut Sari Nevalainen näkee hevosen käynnin olevan laadukasta.

- Tämän hevosen käynti on yleensä niin rentoa ja hyvää, että se tuo ratsukolle valtavasti pisteitä. Täytyisi tapahtua todella iso virhe, jotta heidän pisteensä putoaisivat.


Jaana Kivimäki - Legolas-, SM 2018, kuva SRL Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com

Hopeamitali ripustettiin kokeneen Karjalaisen kokeneen kilpakumppanin kaulaan. Jaana Kivimäki sai Legolasista eilistä enemmän irti ja nosti prosenttejaan viidellä yksiköllä.

- MM-edustus olisi tähtäimessä, toivon että meidän näyttöömme Legolasin kanssa riittävät Yhdysvaltoihin. Hevonen tuli minulle vasta talvella ja jo nyt olemme pystyneet tekemään hyviä suorituksia.

Ryhmän 1-3 pronssin sai Johanna Lindblad – Kain Aapeli. Ratsukko edusti Suomea myös Göteborgin EM-kilpailuissa viime vuonna.


Johanna Lindblad - Kain Aapeli-, SM 2018, kuva SRL Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com


Pia Reitti - Supremo-, SM 2018, kuva SRL Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com

Lajimestaruus Suomen mestaruuden sijaan

Ryhmän 4-5 mestaruus kilpailtiin lajimestaruutena, kun osallistujia ei ollut vaadittavaa viittä. Voitto meni Hyvinkään Urheiluratsastajia edustavalle Pia Reitille ja Supremolle. Ratsukko edusti Suomen Norjan PM-kilpailuissa

- Viime vuoden elokuussa ostimme tämän hevosen, ja olemme nyt jo ehtineet käymään Norjassa. Ennen minulle tuloa Supremo ei ollut edes kilpaillut! Tänään myös me onnistuimme parantamaan tulosta muutamalla prosentilla. Erityisesti laukkaohjelma oli tänään mielestäni onnistunut, ratsastaja iloitsi.

Toiseksi sijoittui keväällä pararatsastajaksi siirtynyt Taina Teittinen Helsellä ja kolmanneksi 20-vuotias Jessica Kerttunen ponilla Ladykiller III.


Taina Teittinen - Helse, SM 2018, kuva SRL Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com

Tulokset:
Pararatsastuksen SM-kilpailut

Ypäjä 16.-17.6.18

Ryhmät 1-3, Lopputulokset
1) Katja Karjalainen- Dr Doolittle, Kirvunkylän Ratsastajat, 148,191 2)Jaana Kivimäki- Legolas, Valkealan Ratsastajat, 140,863 3) Johanna Lindblad- Kain Aapeli, Billnäsin Ratsastajat, 135,454 4) Heidi Manninen- Deserts, Korpilahden Ratsastajat, 125,030 5) Marja Mikola- Gerke B, Husaariratsastajat, 122,886

Ryhmät 4-5, lopputulokset
1) Pia Reitti – Supremo, Hyvinkään Urheiluratsastajat, 133,897 2) Taina Teittinen – Helse, Ravijärven Ratsastajat, 132,081 3) Jessica Kerttunen - Ladykiller II, Uudenmaan Hevosurheilijat, 130,708 4) Sanna Koskiluhta - Liptona III, Vaasan Hubertus, 130,005


Jessica Kerttunen - Ladykiller II-, SM 2018, kuva SRL Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com


Jaana Kivimäki, Katja Karjalainen ja Johanna Lindblad-, SM 2018, kuva SRL Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com


Dr Doolittle, kuva SRL Hanna Heinonen, www.hannaheinonen.com