Kouluratsastuksen Pohjola Tour kausi käynnistyi Kangasalla – Elli Viitala & Woodcroft Rockstar Grand Tour voittoon

4.5.2024

Kouluratsastuksen kansallisen pääsarjan Pohjola Grand Tourin ensimmäinen osakilpailu ratkottiin Kangasalan Ratsastajien kilpailuissa Wääksyn Kartanolla. Osakilpailun voiton veivät Elli Viitala ja Woodcroft Rockstar tuloksella 66,765 %. Pohjola Small Tourin ensimmäisen osakilpailun voitti Anna Kärkkäinen ratsunaan Minion Verde.

Elli Viitala ja Woodcroft Rockstar. Tpj Osmo Metsälä ja Pohjola Vakuutuksen Teemu Hintsanen onnittelevat. Kuvat Hanna Heinonen

 

Pohjola Grand Tourin ensimmäisen osakilpailun vei Seinäjoelta kotoisin oleva Elli Viitala 17-vuotiaalla hannoverilaisruunallaan Woodcroft Rockstar. Äitiyslomalta satulaan palannut ratsastaja on ollut alkaneeseen kilpailukauteen tyytyväinen.

”Voitto maistuu aina, vaikka muutama tyhmä virhe jäi painamaan, virheet piaffissa ja ykkösvaihdoissa menivät omaan piikkiin. On ollut kiva palata kisakentille, nyt suunnitteilla on mennä muutama Pohjola-osakilpailu, ja päätähtäin on SM-kilpailuissa, jotka jäivät viime vuonna välistä”, toteaa Myrkyn osakilpailussa toukokuun lopussa sarjan johtopaikkaa puolustamaan lähtevä Viitala.

Toiseksi osakilpailussa ratsasti Helsingin Ratsastajien Peggy Högsten oriilla Frisco. Ratsukko teki Viitalan kanssa saman tuloksen, 66,765 %, mutta mediaanitulos ratkoi voiton pohjalaisratsukon hyväksi.

”Voitto olisi ollut mukava, mutta arvasin että Elli tulee olemaan kova vastus. Olen tyytyväinen päivän rataan, Frisco tuntui hyvältä”, Peggy Högsten kertoo.

Tasoaan Pohjola Small Tourista Grand Touriin kaudelle 2024 nostanut ratsukko odottaa kauden uusia haasteita positiivisin mielin.

”Olisi mukavaa saada tälle kaudelle joku osakilpailuvoitto. Viime vuonna Small Tourista päästiin kilpailemaan Helsinki Horse Show’hun, se oli kokemuksena upea. Helsingin Jäähalliin olisi mahtavaa jälleen päästä, sinne ei ihan helpolla toki pääse, mutta se on tavoite”, Högsten summaa.

Ennen osakilpailun palkintojen jakoa pidettiin hiljainen hetki tänään edesmenneen Matti Kuusen muistolle, joka muistetaan sekä Ratsastajainliiton että Pirkanmaan alueen hevospiirin aktiivisena vaikuttajana ja toimijana.

 

Anna Kärkkäinen ja Minion Verde

 

Pohjola Small Tour käyntiin Anna Kärkkäisen ja Minion Verden voitolla

Anna Kärkkäinen ja suomenratsuponi Minion Verde olivat Kangasalla Pohjola Small Tourin parhaat. Ypäjän Ratsastajia edustava ratsukko vei voiton Pohjola Small Tour debyytissään tuloksella 68,529.

”Hyvä fiilis jäi tästä päivästä, tämä on ponille uusi kenttä ja minua vähän jännitti, mitä käy, kun tullaan hallista ulos kisa-areenalle, mutta poni oli oikein hyvä, se olisi voinut jopa olla terävämpi. Minion Verde on tullut minulle 4-vuotiaana, ja silloin sen sisäänratsastus meni koko lailla uusiksi. Ollaan tultu sen kanssa tosi pitkä matka ja haettu rentoutta haettu. Ponin ehdoilla on edetty koulutuksen kanssa, ja se on aina ottanut uuden tason todella hyvin vastaan. Minion Verde on kiltti ja kuuliainen poni”, Kärkkäinen kehui ratsuaan.

Kärkkäinen nähdään myös sunnuntaina Pohjola Tourilla, jolloin ohjelmassa on Pohjola Rising Star Tour Kulta-ahon Kasimirin kanssa.

Toiseksi osakilpailussa ratsasti jyväskyläläinen Vilma Vajanto Dalcantonilla, ja kolmanneksi vesilahtelainen 19-vuotias ikäluokkaratsastaja Anniina Kolu Ghanalla. Molemmat ratsukot tekivät tuloksen 68,333 %, mutta mediaanitulos ratkaisi osakilpailun sijoituksen Vajannon hyväksi.

Sunnuntaina ratkotaan Pohjola Finnhorse Tourin sekä Pohjola Rising Star Tourin ensimmäiset osakilpailut. Kilpailua voi seurata klo 9.00 alkaen Clipmyhorse.TV kautta tai paikan päällä Wääksyn Kartanolla, johon yleisöllä on vapaa pääsy.

4.5. Kansallisia kouluratsastustuloksia, Pohjola Tour Kangasala

Pohjola Grand Tour FEI Intermediate A 2022
Lähti 8, sijoittui 2.
1) Elli Viitala / Woodcroft Rockstar, KORSHOLMS, 66,765 %
2) Peggy Högsten / Frisco, HR, 66,765 %

Pohjola Small Tour FEI Prix St Georges 2022
Lähti 22, sijoittui 5.
1) Anna Kärkkäinen / Minion Verde, YR, 68,529 %
2) Vilma Vajanto / Dalcanton, JSR, 68,333 %
3) Anniina Kolu / Ghana, VESRA, 68,333 %

Tulokset: LINKKI