Kyra Kyrklundin kunniaksi perustettiin uusi palkinto

1.6.2010

Kyra Kyrklundin kunniaksi perustettiin 5000 euron arvoinen,
joka vuosi jaettava kouluratsastuksen kannustuspalkinto

Suomen Ratsastajainliiton hallitus päätti keskiviikkona 10. syyskuuta perustaa uuden, vuosittain jaettavan palkinnon menestyneimmän kouluratsastajamme Kyra Kyrklundin kunniaksi. Kyra Kyrklund -palkinto on arvoltaan 5000 euroa ja se annetaan kannustuksena lupaavalle nuorelle tai juniorille kouluratsastuksessa SRL:n kevätkokouksen yhteydessä.



Kyra Kyrklund oikealla puolellaan Per Westerlun ja vasemmalla Juha Erola Kyran kunniaksi järjestetyssä kunniatilaisuudessa Suomen Urheilumuseolla.

Kyrklund on menestynein kouluratsastajamme kautta aikojen. Hänen tuorein saavutuksensa on kahdeksas sija Pekingin olympialaisissa hevosella Max. Kyrklund on valittu Suomen olympiajoukkueeseen kahdeksan kertaa, hän on ratsastanut olympialaisissa kuusi kertaa ja sijoittunut kolmesti viidennelle sijalle. Tämän lisäksi hänellä on hallussaan muun muassa MM-hopeaa sekä maailmancupin finaalin voitto lukuisten sijoitusten ohella.

Kyran vaikutus kouluratsastukseen valmentajana ja esikuvana Suomessa ja kautta maailman on mittaamattoman arvokas. Hänen karismansa, pitkä työnsä ja omistautumisensa ratsastukselle ja hevosille, antaa ihanteellisen esimerkin kaikille, jotka haluavat kehittyä lajissa.

Per Westerlundille hopeinen ansiomerkki

SRL:n hallitus päätti myös myöntää Per Westerlundille liiton hopeisen ansiomerkin hänen työstään kouluratsastuksen hyväksi. Hän on perustanut kouluratsastuksen Team PP:n, tehnyt lujasti työtä valmennustoiminnan eteen ja järjestänyt sille mm. rahoituksen. Tiimin ansiosta lupaavimmat suomalaiset kouluratsastajat ovat saaneet Kyrklundilta huippuvalmennusta jo neljän vuoden ajan. Työ on tehty hyvässä yhteisymmärryksessä SRL:n kanssa ja se on myös kantanut hedelmää.

SRL on käynnistänyt Westerlundin kanssa keskustelut tiimin ja valmennustoiminnan jatkosta. SRL toivoo, että Team PP -projekti voisi jatkua Lontoon olympialaisiin ja on omalta osaltaan valmis vahvasti panostamaan hankkeeseen.

Juha Erolalle pronssinen ansiomerkki

SRL:n hallitus myönsi Juha Erolalle liiton pronssisen ansiomerkin hänen työstään Suomen hevosperinteen säilyttämiseksi ja jatkamiseksi.

Muutama vuosi sitten hevosalan järjestöt, Hevosopisto ja Ypäjän kunta päättivät perustaa Suomen Hevosurheilumuseon Ypäjälle. Museo toimii vanhassa viljamakasiinissa Hevosopiston alueella. Suomen hevosen juhlavuonna siellä oli näyttely sotahevosesta ja tänä kesänä siellä on ollut olympianäyttely. Museo on tärkeä - se kerää talteen vanhaa esineistöä ja vanhoja dokumentteja. Ilman sen työtä perinne jää vain harvojen tietoon. Museo on siirretty osaamiskeskus Hippoliksen hallinnon alle ja sen rahoitus tapahtuu pääasiallisesti jäsenmaksuin ja lahjoituksin.

Erola toimii museon kantavana voimana. Hänellä on itsellään mittava kokoelma, jota hän on lainannut näyttelyihin. Lisäksi hän on aktiivisella toiminnallaan löytänyt, hankkinut ja pelastanut runsaasti dokumentteja ja esineistöä perinnetiedon säilyttämiseksi