Kyra Kyrklundin Max loistovedossa

1.6.2010

Viides sija kivikovassa seurassa Aachenin Grand Prix:ssä

Kyra Kyrklund ja Max sijoittuivat viidenneksi Aachenin kovatasoisten ratsastuskilpailujen Grand Prix -luokassa torstaina. - Olen super-, super-, supertyytyväinen, hehkutti Kyrklund suorituksensa jälkeen.

- Saattaa ehkä kuulostaa omituiselta, että olen niin onnellinen vaikka jäimme hiuksenhienosti alle 70 prosentin tuloksen, mutta Max ei viimeisen kahden vuoden ajan ole kertaakaan tuntunut näin loistavalta. Fyysinen kunto on huipussaan ja hevonen oli niin innoissaan, että se radalle lähtiessään miltei korskui kuin lohikäärme. Juuri tällaista säkenöintiä olen hakenut. Piaffet ja siirtymiset onnistuivat täydellisesti, siirtymiset olivat puhtaat ja tahdikkaat, piruetit erinomaiset, Kyra riemuitsi.

Kyra ja Max maaliskuussa maailmancupin finaalissa 's-Hertogenboschissa (ulf)

- Mutta yksi kallis rike meille tuli. Siirtyessäni vapaasta käynnistä koottuun käyntiin Max yhtäkkiä havaitsi tv-kameran areenan reunalla, pysähtyi, nosti päätään ja hypähti sivuun. Yllätyin täysin, sillä Max ei ole koskaan aikaisemmin tuijottanut mitään ollessaan areenalla. Mutta fantastinen kokonaistunne on paljon tärkeämpi, ja seuraavalla kerralla osaan varautua tuohonkin mahdollisuuteen, Kyra totesi.

Grand Prix -luokan voitti odotetusti ja ylivoimaisesti Saksan Isabell Werth hevosellaan Satchmo. Toiseksi sijoittui Hollannin Adelinde Cornelissen hevosella Parzival ja kolmanneksi Saksan Heike Kemmer Bonaparte.  Aachenin kilpailut ovat olympiaratsukoiden kenraaliharjoitus ennen Honkongissa elokuussa käytävää mitalitaistoa. Paikalla ovat Ateenan kultamitalia hevosellaan Salinero puolustavaa Hollannin Anky van Grunsvenia ja hänen joukkuetoveriaan Imke Schellekens-Bartelsia lukuun ottamatta lähes kaikki olympialaisiin osallistuvat huippuratsukot.

Kyrklundin ja Maxin suoritukset jatkuvat Grand Prix Special -ohjelmalla.  Sunnuntaina on vuorossa vapaaohjelma Grand Prix Kür, jossa Kyra ja Max esittävät Cabaret-ohjelmansa.  

Tuloksia
CDIO Aachen Grand Prix 3.7., 35 lähti
1) Isabell Werth / Satchmo, GER, 76.917 %, 2) Adelinde Cornelissen / Parzival NED, 73.125, 3) Heike Kemmer / Bonaparte, GER, 72.250, 4) Nadine Capellmann / Elvis, GER, 71.792, 5) Kyra Kyrklund / Max, FIN 69.958, 6) Silvia Iklé / Salinieri, SUI, 69.625, 7) Andreas Helgststrand / Gredstegårds Casmir, DEN, 69.375, 8) Nathalie zu Sayn Wittgenstein / Digby, DEN, 69.208.

Järjestäjän internetsivut: www.chioaachen.de
Kyran sivut: www.kyrak.com

Teksti ULF