Kyra  ja Max kolmanneksi myös kürissä

1.6.2010

Kyra Kyrklund ja hänen ratsunsa Max sijoittuivat kolmanneksi myös myöhään keskiviikkoiltana Lontoossa ratsastetussa maailmancupin osakilpailussa vapaaohjelmassa Grand Prix Kür. - Olen jälleen oikein tyytyväinen Maxin suoritukseen, jossa laukanvaihdot onnistuivat hienosti, Kyrklund kiitteli kilpakumppaniaan. Lontoon osakilpailun voitti Hollannin Adelinde Cornelissen hevosellaan Parzival ennen maanmiestään Hans Peter Minderhoud hevosella Equis Nadine.

Kyrklundin ja Maxin tulos 77.150 prosenttia kokonaispisteistä kuuluu parin parhaimpien tulosten joukkoon, joskaan se ei yltänyt aivan yhtä korkealle kuin Stuttgartissa viime kuussa. - Max on aina viihtynyt Stuttgartin hallin pohjalla, joka suorastaan lennättää hevosta eteenpäin. Nyt Lontoon vanha pohja on uusittu ja sekin tuntui oikein hyvältä, Kyrklund sanoi.  Stuttgartissa ratsastettu Kür ei kuulunut maailmancupsarjaan.

Kyrklund ratsasti vapaaohjelmansa nyt ensimmäistä kertaa uuden musiikin tahtiin. Koreografia on tuttu Cabaret -ohjelmasta, mutta musiikki on vaihtunut. Mukana on säveliä filmistä The American Beauty sekä Bittersweet Symphony. 

Kuvassa Kyra ja Max kevään finaalissa 's-Hertogenboschissa.

-          Uusi musiikki sai positiivisen vastaanoton yleisöltä ja sekä Max että minä viihdyimme sen tahdissa radalla. Mutta koska minulla ei ole ollut mahdollisuutta ratsastaa ohjelmaa uuden musiikin tahtiin kokonaisuudessaan halliolosuhteissa, minun piti keskittyä enemmän musiikin kuuntelemiseen kuin hevoseeni.  Ajoittain jouduin hiukan odottamaan musiikkia, jotta liikkeen suorittaminen tulisi oikealla hetkellä sen tahdissa. Jatkoa ajatellen teemme pientä heinosäätöä niin, että musiikkiin tulee signaaleja, jotka auttavat ajoittamaan liikkeen oikeaan hetkeen. Suunnitteilla on myös uudistuksia koreografiaan, Kyrklund kertoo.

Seuraavan kerran Kyrklund ja Max osallistuvat maailmancupin osakilpailuihin Amsterdamissa tammikuun lopulla ja 's-Hertogenboschissa maaliskuussa. Las Vegasissa huhtikuussa järjestettävään finaaliin Kyrklund ei suunnittele lähtevänsä. Kesäkauden suunnitelmissa on Kyrklundin kotikonnuilla Windsorissa järjestettävät EM-kilpailut. 

Tuloksia, kansainvälistä kouluratsastusta, CDI-W London,
17.12. FEI World Cup, maailmancupin osakilpailu Grand Prix Kür, 15 lähti 
1) Cornelissen, Adelinde NED - Parzival 80.750 %
2) Minderhoud, Hans Peter NED - Equis Nadine 77.350 %
3) Kyrklund, Kyra FIN  - Max 77.150 %

Tilanne maailmancupissa kun 3/9 Länsi-Euroopan liigan osakilpailua sekä 6/6 Keski-Euroopan liigan osakilpailua on ratsastettu:

1) Minderhoud, Hans Peter NED, 45 pistettä
2) Laarakkers, Christa NED, 42
3) Cornelissen, Adelinde NED, 40
...20) Kyrklund, Kyra FIN, 15.

Lontoon kilpailujen tulospalvelu osoitteessa: http://eventcontent.hippoonline.de/364/364zeitplanENG.htm?style=olympia