Lännenratsastusta Hyvinkäällä - Trailin Suomen mestariksi Sonja Marjanen

9.8.2021

Hyvinkään Ratsastajat järjesti western trailin SM-kilpailut Hyyppärässä 7.-8.8. Tänä vuonna tittelistä kilpaili 20 ratsukkoa. Kilpailijoiden onneksi epävakaa sää kääntyi lopulta aurinkoiseksi, ja kilpailut pystyttiin kokonaisuudessaan käymään ulkokentällä. Rento tunnelma vallitsi niin toimihenkilöiden kuin yleisön ja kilpailijoiden keskuudessa. SM-kilpailujen ohessa järjestettiin myös helpompia seuratason luokkia.

Ari Marjanen ja Liikun Osku (vas.), Susanna Kamunen ja Charlies Doc Cash, kilpailunjohtaja Aki Uljas, Sonja Marjanen ja Mosly Investin Gold, HyR:n  puheenjohtaja Kari Kallonen, Janina Salo ja AJ Spark O Rima. Kuvat Hyvinkään Ratsastajat.

 

Tuomareina toimivat kokeneet Magdalena Szarszewska sekä Maj-Britt LeMay. He olivat positiivisesti yllättyneitä suomalaisten tasosta kaikissa lajeissa. SM-radat olivat samaa tasoa kuin Euroopassa, ja monet kilpailijat suoriutuivat niistä oikein mallikkaasti. 

 

Huikean Trailin Suomen mestaruuden vei Sonja Marjanen hevosella Mosly Investin Gold. Hopeaan ylsi Susanna Kamunen ja Charlies Doc Cash  ja pronssia sai Janina Salo sekä AJ Spark O Rima. 

 

Trailin tuore Suomen mestari Sonja Marjanen kommentoi viikonloppua seuraavasti. “Oli mahtava nähdä kuinka hienoja suorituksia kaikilla oli. Ylipäätään koko viikonloppuna oli tosi kivat radat.” 

 

Ranch ridingin lajimestaruus: Annika Särkänmäki ja No Spot Poco (vas.), Aki Uljas, Elena Wuorimaa ja Haidachino Hollywood, Kari Kallonen, Tenho Oinonen ja Shesaroyalsophina.

 

Hyvinkäällä jaettiin myös lajimestaruusmitalit kolmessa eri lajissa, ranch ridingissa, pleasuressa ja horsemanshipissa. 

 

Ranch ridingin lajimestaruuden voitti Elena Wuorimaa hevosellaan Haidachino Hollywood. Hopeaa nappasi Annika Särkänmäki ja No Spot Poco, ja pronssimitalin sai Tenho Oinonen ja Sheisaroyalsophina. 

 

Pleasuressa lajimestariksi ylsi Pia Leskinen ja DM Maybe Dynamic. Susanna Kamunen ja Charlies Doc Cash sai hopeaa, ja pronssi meni puolestaan Leena Purontakaselle hevosella Zipsinvitationtogold. 

 

Susanna Kamunen ja Charlies Doc Cash (vas.), Aki Uljas, Pia Leskinen ja DM Maybe Dynamic ja Leena Purontakanen ja Zipsinvitationtogold.

 

Horsemanshipin lajimestarit ovat tänä vuonna Susanna Kamunen ja Charlies Doc Cash. Hopeaa voitti Jenny Lamminmäki hevosellaan Hestian, ja pronssi meni Pia Leskiselle hevosellaan DM Maybe Dynamic.

 

Kilpailupaikkana toimi Jokirannan ratsastuskoulu, Ruuna Remmi. Jokiranta tarjoaa laadukkaita lännenratsastustunteja hyvin koulutetuilla lännenhevosilla. Varustekauppa Western Spiritin showroom löytyy samalta tontilta, joka on suosittu paikka kilpailijoiden kesken etenkin kilpailupäivinä. Paikallinen sähköalan yritys Asennus-Santeri tarjosi lauantain avoimen kansallisen trailin. 

 

Best of The rest by Kärcher -luokan sijoittuneet, Lilja Pakaslahti ja Antiik (vas.), Riina Ronimus ja AJ Docs O Rima ja Minna-Maria Heinonen ja Jepon Vili.

 

Kiitos yhteistyökumppaneille

Riverside Masters and Champions by Tempur -kilpailun pääsponsori Tempur on tehnyt yhteistyötä HyR ry:n kanssa vuosia. Tempur on ollut monien kilpailuiden luotettava yhteistyökumppani. Myös Kärcher on ollut HyR ry:n pidetty yhteistyökumppani aikaisempinakin vuosina, ja toimikin yhtenä SM-kilpailuiden yhteistyökumppanina. Myöskin Hyvinkään Hevossairaala tuki SM-kilpailuita. Kukat kilpailuihin lahjoitti Kukkakulma, ja kengityksestä vastasi Tosca Tilan Anssi Valkonen.  

HyR ry:n puheenjohtaja ja Ratsastajainliiton hallituksen jäsen Kari Kallonen kiitteli talkooväkeä sujuvasta työskentelystä kilpailun aikana. Hän kiitti suuresti myös kilpailijoita ja ennen kaikkea sponsoreita. Myös yhteistyö talkooväen ja kilpailijoiden välillä sujui ilahduttavasti. 

Tulokset: https://kipa2.ratsastus.fi/events/ca4f8714-4de2-4aa1-aee6-8625376aceee/results/

Tiedote Hyvinkään Ratsastajat ry