Matkaratsastuskilpailu keskeytettiin lopulta kokonaan

13.9.2018

Torstain MM-matkaratsastuskilpailu päättyi lopulta ilman mitalien jakoa. Kisa keskeytettiin, kun sääolosuhteet olivat hevosille liian raskaat.

Intian joukkueen ratsua viilennetään taukopaikalla. Kuva: FEI / Martin Dokoupil.

Matkaratsastuskilpailu keskeytettiin lopulta kokonaan

Torstaina kertaalleen keskeytetty MM-matkaratsastuskilpailu keskeytettiin uudemman kerran myöhään illalla. Aamulla lähdön epäonnistumisen jälkeen keskeytetty kisa käynnistettiin uudestaan, niin että matkana oli aiemman 160 km sijasta 120 kilometriä. Tämäkin kilpailu jouduttiin lopulta keskeyttämään, sillä kuumuus ja ilmankosteus ja kovan sateen jälkeen pehmentynyt pohja tekivät kilpailusta hevosille liian raskaan. Kilpailujen tuomaristo, tekninen asiantuntija ja eläinläkintäkomitean puheenjohtaja tekivät päätöksen yksimielisesti järjestävän organisaation kanssa eläinsuojeluisyistä. Mitaleita ei siis jaettu lainkaan.

Aamulla epäonnistuneen lähdön olosuhteita tutkitaan. Osa ratsukoista lähti reitille etuajassa, osa ei ylittänyt lähtölinjaa ja lisäksi ensimmäisellä kierroksella osa ratsukoista ohjattiin väärälle reitille. Kansainvälinen ratsastajainliitto FEI on asettanut tutkijalautakunnan selvittämään, mikä johti tähän tilanteeseen ja on luvannut tiedottaa asiasta myöhemmin.

Lisätietoja: https://tryon2018.com/article/cancellation-of-endurance-competition-at-fei-world-equestrian-games-tryon-2018

Espanjan Jaume Punti viilentämässä ratsuaan matkaratsastuskilpailussa. Kuva: FEI / Martin Dokoupil.