Mirella otti GP-sijoituksen

1.6.2010

Kansainvälistä esteratsastusta, CSIO**** Tallinna, Viro 15.7.

Mirella Lesonen neljäs GP-luokassa 
Mirella Lesonen Oulusta hyppäsi hevosellaan Utopie neljänneksi Tallinnan kansainvälisessä 150 cm Grand Prix -luokassa. Voiton vei Rein Pill Virosta hevosella Ritual, toiseksi ratsasti Tanskan Tina Lund ja kolmas oli Aleksandra Lusina Puolasta. Voitosta uusivat Pill ja Lund. Lusinalla oli yksi virhepiste ylitetystä enimmäisajasta. Lesonen oli nopein yhden pudotuksen saaneista viidestä ratsukosta.

- Radalla meillä oli hyvä fiilis. Hevonen toimi ja oli nyt riittävän rauhallinen ja rento. Pudotus tuli kolmoissarjan b-osalla. Se oli itse asiassa ihan vahinkohipaisu, kertoi Lesonen. Tulos oli hänen ensimmäinen GP-sijoituksensa kansainvälisissä kilpailuissa.

- Jukka-Mikael Koiviston Nandele ja Raimo Aaltosen Eafons Polyfino saivat molemmat kaksi pudotusta. Ville Kulkkaan Victory M hyppäsi ratsastajansa irti satulasta okserin päällä, Kulkas putosi, eikä saanut luokasta tulosta, kertoi joukkueen johtaja Kenneth Wrede. Radat Tallinnassa suunnitteli Lukasz Jankowski Puolasta (kuvassa).

Ensimmäistä kauttaan GP-tason kansainvälisiä luokkia hyppäävän Lesosen kausi on ollut nousujohteinen. Valmentautumisessa sekä kotona että kilpailuissa Lesosta auttaa Suomessa vierailulla oleva itävaltalainen kilparatsastajaystävä Fritz Kogelnig. Haminan kansainvälisessä kilpailussa GP-startti ei vielä tuonut sijoitusta. Ypäjällä Lesonen ja Utopie voittivat kansainvälisen 150-luokan ja nyt Tallinnassa tuli neljäs sija GP:ssä. Seuraavaksi Lesonen kilpailee Hangossa Tapiola Grand Prix -sarjan osakilpailussa ensi viikonloppuna.
 
Tulokset
Luokka Grand Prix, 150 cm yksi uusinta, 33 lähti, 9 sijoittui

1) Rein Pill / Ritual Viro 0-4-31.74, 2) Tina Lund / Lanthanid Tanska 0-4-34.08, 3) Aleksandra Lusina / Castello Puola 1-83.63, 4) Mirella Lesonen / Utopie Suomi 4-73.64,… 14) Raimo Aaltonen / Eafons Polyfino Suomi 8-77,22,…17) Jukka-Mikael Koivisto / Nandele Suomi 8-80,63,… Hylätty: Ville Kulkas / Victory-M Suomi:
Kuvassa Jukka-Mikael ja Nandele.

Järjestäjän sivut ja kaikki tulokset: www.tallinnhorseshow.ee

Kuvat Marcus Westermark