Nina Fagerström viides GP-radalla Pariisissa

1.6.2010

Nina Fagerström on tehnyt vakuuttavaa työtä Pariisin viiden tähden esteillä pääsiäisenä. Menestyksekäs viikonloppu huipentui sunnuntaina komeaan viidenteen sijaan Grand Prix -luokassa. Fagerström hyppäsi ratsullaan Talent perusradan 160 cm:n esteet virheittä selvittäen tiensä uusintaan. Myös uusintaradan esteet pari selvitti virheittä. Rauhallinen ratsastus oikeutti viidenteen sijaan kivikovassa kansainvälisessä seurassa.

Grand Prix -luokan voitti uusintaradalle viimeisenä lähtenyt Saksan Marcus Ehning, joka tammallaan Sabrina leikkasi vajaan sekunnin pitkään johtoasemaa pitäneen ruotsalaisratsukon Rolf-Göran Bengtsson - Casall La Silla'n ajasta. Kolmanneksi ratsasti Belgian Jos Lansink.

Lauantaina Fagerström oli kuudes 145-150 cm:n aikaratsastuksessa hevosella Mouse ja perjantaina kolmastoista 145 cm:n luokassa Talentilla.

Lauantain illalla Fagerström ratsasti ratsukkojoukkueiden yhteiskilpailussa neljänneksi parinaan Pekingin olympialaisten kultamitaliratsukko Eric Lamaze - Hickstead. Fagerström teki puhtaat radat ja Lamaze otti molemmilla kierroksilla yhden esteen alas. Ratsastajat tuntevat toisensa hyvin, sillä Nina on ratsuttanut ja kilpailuttanut kanadalaisen Lamazen nuoria hevosia työnsä puolesta Stephex-kilpatallilla Belgiassa.
Joukkuekilpailun voitti Ranskan tiimi Pénélope Leprevost - Mylord Carthago ja Kevin Staut - Kraque Boom.