Olympiakomitea julkaisi kesälajien tehostamistukipäätökset

12.12.2023

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö julkaisi 5.12. kesälajien tehostamistukipäätökset. Tuen määrä on kokonaisuudessa 4 223 000 euroa, ja sen lisänä jaetaan noin 1 000 000 euron arvosta asiantuntijuuden tukea. Ratsastajista tukea saivat Katja Karjalainen, Emma Kanerva, Veera Manninen ja Sanna Siltakorpi.

Katja Karjalainen ja Dr Doolittle vuonna 2017. Kuva Sonja Holma

 

Tukien selkeänä painopisteenä ovat Pariisin olympialaiset ja paralympialaiset 2024, mutta mukana on samaan aikaan tukiratkaisuja jo kohti seuraavaa olympiadia. Suoria yksilötukia jaetaan 85 urheilijalle ja 7 joukkueelle.  Maajoukkueohjelmien kautta tuen vaikutuspiirissä on yli kaksinkertainen määrä urheilijoita. Mukana on myös urheilijan terveysturvavakuutuksia, valmentajatukia, huippuvalmentautumisen tehostamistukia ja räätälöityjä ratkaisuja osaamisen kehittämiseen ja jalkauttamiseen.

Kesälajeista kärkilajeja ovat purjehdus ja yleisurheilu. Ratsastus sai investointilajina tehostamistukea 16 000 euroa. Se kohdentuu yksilötukena pararatsastaja Katja Karjalaiselle, paralympiavalmentajatukena Janne Berghille sekä hevosenhoitajiin ja hevosten terveydenhuoltoon ja psyykkiseen valmennukseen.

Tukiohjelmalajien lisäksi Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö tukee räätälöidysti kehityslajeja, joihin ratsastus kuuluu. Tehostamistuen kokonaissumma on 15 000 euroa ja se kohdentuu yksilötukena Emma Kanervalle, Veera Manniselle ja Sanna Siltakorvelle, sekä psyykkiseen valmennukseen.

Lähde: https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/valmennuksen-tukijarjestelma/