Ori Lorentso ja Anu Korppoo SH-koulumestarit

1.6.2010

Lorentso ja Korppoo ottivat suomenhevosten koulumestaruuden

Anu Korppoo ja Hevosopiston omistama, MTT hevostalouden kasvattama ori Lorentso ovat voittaneet suomenhevosten kouluratsastuksen mestaruuden Uusikaarlepyyn kansallisessa kouluratsastuskilpailussa.

Kisaa johti ensimmäisen päivän jälkeen viime vuoden voittajaratsukko Heidi Svahnborg-Lidman ja Linkker Korppoon ja Lorentson ollessa toisena ja Helkky Pakarisen kolmantena. Korppoo ja Lorentso keräsivät sunnuntain finaalissa 848 pistettä, tuomariston keskiarvoprosentit olivat 67,840. Kahden osakilpailun yhteistulos 1353 pistettä ja 135,173% kiritti ypäjäläisratsukon tiukan mestaruuskisan voittoon.

Hopealle luokassa sijoittuivat Svanborg-Lodman ja Linkker yhteistuloksella 1347 pistettä prosenttien ollessa 135,067. Pronssin veivät Helkky Pakarinen ja Pelmi, tuloksena 1337 pistettä, prosentit 133,680.

- Lorentson koulutus on mennyt eteenpäin, ori on edelleen kehittynyt. Se liikkuu nyt entistä paremmin eteen ja ylöspäin ja se on saanut liikkeisiin oikeanlaista voimaa. Tänä viikonloppuna se oli kaikin tavoin hyvä. Se keskittyi hyvin ja pystyi näyttämään, miten hienot liikkeet sillä on kaikissa askellajeissa, kertoo Anu Korppoo.

- Lorentso liikkui pehmeästi ja kuuliaisesti, joten pystyimme tekemään tarkan ja huolellisen suorituksen. Näin hienon ja karismaattisen oriin kanssa on ilo tehdä yhteistyötä, sanoo Hevosopiston johtavana ratsastuksenopettajana toimiva Korppoo.

Samaan aikaan useita Lorentson jälkeläisiä - mm. Ypäjä Trulli, Ratsu Reima ja Sillanpään Briitta - esiintyi Ypäjän Kisaviikolla menestyksekkäästi opiskelijoiden ja opettajien ratsastamina.

Tiedote: Kirsti Piminäinen / Hevosopisto

Kilpailun täydet tulokset löytyvät kokonaisuudessaan SRL:n KIPA-järjestelmästä
http://kipa.ratsastus.fi