Pararatsastaja Pia-Pauliina Reitti sunnuntain finaaliin

22.8.2019

Joukkuekilpailu alkaa perjantaina.


Pia-Pauliina Reitti – Supremo Finnderbyssä 2019. Kuva: Hanna Heinonen.

Pararatsastajista EM-kilpailut aloittivat tänään ryhmässä IV ratsastavat Pia-Pauliina Reitti – Supremo ja Jessica Kerttunen – Westside. Reitti sijoittui kahdeksanneksi tuloksella 67.000% ja jatkaa sunnuntaina ratsastettavaan vapaaohjelmaan.

Reitti oli tyytyväinen suoritukseen ja suuntaa hyvällä mielellä sunnuntain finaaliin.
– Hevonen on alkanut toimimaan hyvin ja keskittyi hyvin koko suorituksen ajan. Ohjelman isot rikkeet tapahtuivat takaosakäännöksissä, mutta ne ovat aina meille vaikeita. Vapaaohjelma on yleensä sujunut meiltä hyvin ja sunnuntaina tavoitellaan tietenkin uran parasta suoritusta. 


Jessica Kerttunen – Westside Finnderbyssä 2019. Kuva: Hanna Heinonen.

Jessica Kerttusen ja Westsiden suoritukseen sattui muutama rike, jotka verottivat pisteitä. Ratsukko sai suorituksestaan tulokseksi 62.878 % ja oli ryhmässä sijalla 15, joka ei valitettavasti riittänyt finaalipaikkaan. 
– Tänään ei mennyt ihan putkeen. Meille tuli muutamia rikkeitä ja hevonen rikkoi muun muassa keskiravin laukalle. Onneksi suoritukseen mahtui hyviäkin pätkiä ja onnistumisia. Olemme harjoitelleet paljon avotaivutuksia ja takaosakäännöksiä, ja ne onnistuivatkin tänään. Joukkuekilpailussa tavoitteena on tietenkin parantaa suoritusta.

Suomen pararatsastajista sunnuntain finaaleihin ratsastivat eilen myös Jaana Kivimäki – Legolas (ryhmä II) ja Katja Karjalainen – Dr Doolittle (ryhmä I). 

Seuraavana vuorossa joukkuekilpailu

Pararatsastajien joukkuekilpailu alkaa huomenna perjantaina ryhmien I ja II suorituksilla. Lauantaina vuorossa on ryhmä IV. Perjantaina molemmat suomalaisratsukot lähtevät ryhmänsä ensimmäisenä. Katja Karjalaisen ja Dr Doolittlen lähtöaika on klo 10.00. Jaana Kivimäki ja Legolas starttaavat klo 16.00. Lauantaina Suomen joukkueesta ensimmäisenä lähtövuorossa on Jessica Kerttunen – Westside klo 13.36. Pia-Pauliina Reitin ja Supremon lähtöaika on klo 15.30.

Tulokset kokonaisuudessaan.
Tietoa pararatsastajien luokittelusta