Piia Pantsu ja Chauvinist Z GP-voittoon Bratislavassa

1.6.2010


Piia ja Chauvinist Z Bratislavassa, kuva Rait Kütt.

Piia Pantsu voitti sunnuntaina FWB-oriilla Chauvinist Z Bratislavan kansainvälisten estekisojen päätöspäivän Grand Prix -luokan 150-esteillä. Pari hyppäsi myös uusinnan esteet virheittä, mutta sai aikavirheen.

-          Voin tuskin uskoa tätä todeksi, huokasi Piia Pantsu sunnuntai-iltana voitettuaan uransa ensimmäisen kansainvälisen Grand Prix -luokan Bratislavassa. - Chauvinist on suorittanut urakkansa loistavasti. Lauantain karsintaluokassa se hyppäsi 150-esteet helposti, oli pehmeä ja rento ratsastaa. Tänään Grand Prix -luokassa rata oli melko ahdas ja siinä oli hankalia etäisyyksiä, joten päätin ratsastaa varman päälle. Itse asiassa luulin maaliin tullessamme, että olimme saaneet virheen vesihaudalla, mutta onneksi näin ei ollut.

-          Uusintaradalle lähdin toiseksi viimeisenä, eikä kukaan ollut selvittänyt esiteitä virheittä ennen sitä. Totesin, että en voi lähteä tavoittelemaan nopeimpien aikaa, hevonenhan on vasta 8-vuotias ja tämä on toinen yhteinen kilpailumme. Ratsastin rauhallisesti ja Chauvinist lensi esteiden yli koskematta ainoatakaan puomia. Meillä oli kyllä onneakin kun saimme vain kolme aikavirhettä. Jos olisin ratsastanut vielä hieman hitaammin, olisimme jääneet yhden pudotuksen ottaneiden ratsukoiden taakse, Pantsu hymyili onnellisena.

Nina Fagerström sijoittui hevosellaan Lorrain Z kuudenneksi luokassa pudotettuaan uusinnassa kaksi estettä.

 CSIO**** Bratislava
Tulokset Luokka 11, Aegon Mercedes Grand Prix, 150 cm, 44 lähti - 11 sijoittui
1) Pantsu Piia / Chauvinist, FIN 0/3 - 46,56
2) Gloskowski Anrzej / Imequyl, POL 0/4 - 42,64
3) Ernsting-Engemann Karin / Conley, GER  0/4 - 43,18 
...6) Fagerström Nina / Lorrain Z  0/8 - 43,62