Pohjola Tour Wääksy: Kauppila tähtipolulla, Kärkkäinen kukistumaton

11.9.2021

Pohjola Tourin viimeiset osakilpailut saivat lauantaina ensimmäiset voittajansa Wääksyn Kartanolla Kangasalla. Hienoissa kilpailuissa nähtiin hyvää ratsastusta ja ottelu kärkipaikoista oli tiukka. Sunnuntaina jatketaan Small ja Grand Tourilla.

Haastattelut ja kuvat: kiitokset Kristina Kirveskoski!

Mette Kauppila ja Donna Lottchen.

Kouluratsastuksen Pohjola Tourin neljännet ja viimeiset osakilpailut ratsastetaan tänä viikonloppuna Wääksyn kartanolla Kangasalla. Lauantaina vuorossa olivat Rising Star ja Finn Horse sarjakilpailut, sunnuntaina jatketaan Pohjola Grand ja Small Tourilla.

Nousevissa tähdissä vaativa B-tasolla voittoon ratsasti tuore junioreiden SM-pronssimitalisti Mette Kauppila, 15, tammalla Donna Lottchen, tulos 67.65 prosenttia. Hyvinkääläisratsukkoa valmentaa Anna von Wendt.

– Olen todella on todella tyytyväinen tämän päivän suoritukseemme. Meille tuli radalla ainoastaan yksi virhe, laukanvaihdossa käynnin kautta. Jos pääsemme finaaliin, odotan todella pääseväni ratsastamaan küriä, se on suosikkini, Kauppila kertoo.

Donna Lottchen on nimensä mukaisesti iso persoona.

– Donna on aikamoinen diiva, mutta tykkää silti halailla ja on läheisyydenkipeä. Se on hieman äkäinen muille hevosille, mutta silti kaipaa niitä jos jää yksin, ratsastaja hymyilee.

Toiseksi luokassa sijoittui sipoolainen Lina Bärlund, 34, hevosella First Finn Royal (67.50) ja kolmanneksi junioreiden uusi Suomen mestari Vilma Lehtinen ratsullaan Lancome Sjælstofte, (67.16).

– Arttu on todella kiltti ja ihana, varsinainen hurmuri. Se tekee aina parhaansa, mutta sillä on silti pilkettä silmäkulmassa. Se on tasainen suorittaja, Bärlund kuvailee kilpakumppaniaan.

Finaali ratsastetaan kahden viikon päästä Hyvinkäällä ja sen järjestää Lehtisen kotiseura Dressage Team Travers.

– Lähden finaaliin hyvillä mielin, mutta vähän jännittää koska  ratsastan siellä elämäni ensimmäisen kürin. Vaikka en ole esittänyt sitä vielä kisoissa, olen päässyt harjoittelemaan sitä hyvin kotona.

Ratsukkoa valmentavat Micaela van Assendelft ja Kiki Nyberg.

Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir.

Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir voittamattomat suomenhevosissa

Suomenhevosten Finn Horse Tourin voitti Anna Kärkkäinen, 43, hevosella Kulta-ahon Kasimir prosentein 71.08. Ratsukko on hallinnut sarjaa, voitto on jo kolmas. Ypäjän Ratsastajat otti luokassa kolmoisjohdon, sillä toiseksi sijoittui Lassi Lehmusto Vekardolla vain prosenttiyksikön erolla (70.08) ja kolmannelle tilalle nousi Laura Porthan hevosella Rodrik (67.75).

– En ollut tänään ihan tyytyväinen rataan. Hevonen oli hyvä, mutta oma ratsastus olisi voinut olla parempaa. Onneksi tämän päivän esitys riitti voittoon, Kärkkäinen kommentoi.

Ratsukko asustaa Ypäjällä ja sitä valmentaa Kiki Nyberg. Yhteistyötä ratsukolla on takana kolme kokonaista kautta.

Kulta-ahon Kasimir eli Kassu on 11-vuotias, ahkera ja herkkä ori, väsymätön harjoittelija. Annan poika, Kassun kisahoitaja kertoo, että Kassulla on myös aina nälkä.

Kärkkäinen on lähdössä finaaliin hyvällä fiiliksellä, koska siellä ratsastetaan kür eli vapaaohjelma. Kärkkäinen toivoo, että täksi kaudeksi suunniteltu uusi kür liikuttaa katsojat jopa kyyneliin asti. Luvassa on musiikkia mm. Sibeliukselta.

Luokan tuomarit, Sari Vekka, Carita Sarvanko ja Hanne-Mari Kiuttu, summasivat, että luokan taso oli hyvä ja kaikki ratsukot olivat tehtäviensä tasalla. Ratsastajat olivat taitavia.

Kouluratsastuksen Pohjola Tourin finaalit ratsastetaan kahden viikon päästä Hyvinkäällä. Pohjola Grand Prix´n estefinaalit hypätään ensi viikonloppuna Ypäjällä.

Kilpailu jatkuu sunnuntaina Pohjola Grand ja Small Tourin osakilpailuilla. Pohjola Grand Tour ratsastetaan klo 12.10 alustavan aikataulun mukaan ja Small Tour klo 13.20 alkaen sen jälkeen.

Seuraa kilpailua livenä: https://www.haven.fi/live/
- Selostus Teemu Ahtee

Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir sekä Lassi Lehmusto ja Vekardo.

Kouluratsastuksen Pohjola Tour -sarjan neljäs osakilpailu, Wääksyn kartano, Kangasala

Tulokset 11.8.2021

Pohjola Rising Star Tour, vaativa B
16 lähtijää ja 4 sijoittuu
1) Mette Kauppila – Donna Lottchen, Ravijärven Ratsastajat 67.647%
2) Lina Maria Bärlund – First Finn Royal, Husaariratsastajat 67.500%
3) Vilma Lehtinen– Lancome Sjælstofte, Dressage Team Travers 67.157%
4) Michaela Meller – Flink, Lohjan Seudun Ratsastajat 66.863%
Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/612069

Pohjola Finnhorse Tour, helppo A
8 lähtijää ja 2 sijoittuu
1) Anna Kärkkäinen – Kulta-ahon Kasimir, Ypäjän Ratsastajat 71.083%,
2) Lassi Lehmusto – Vekardo, Ypäjän Ratsastajat, 70.083%
Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/612068

Pohjola Tour osakilpailut 2021
11.-13.6. Ypäjä
7.-8.8. Helsinki
21.-22.8. Tahko
12.9. Kangasala
26.9. Finaali Hyvinkää

Kaikki tulokset: LINKKI
Pohjola Tourin sarjatilanteet päivittyvät alkuviikosta tännehttps://www.ratsastus.fi/kilpailu-ja-valmennus/tulokset/sarjakilpailut-2021/