Ratsastajainliiton puheenjohtaja Forstén haluaa maahamme onnistumisen fiiliksen

18.10.2018

Positiivisuus, sinnikkyys ja kuri nousivat esiin Ratsastajainliiton puheenjohtaja Mikael Forsténin puheenvuorossa Helsinki International Horse Show’n lehdistötilaisuudessa torstaina.

Mikael Forstén haluaa, että suomalaiset pystyvät itse tuottamaan huippuhevosia. Kuva: SRL/Hanna Heinonen


Forstén korosti, että pelkkä ratsastajan lahjakkuus ei riitä, vaan menestys vaatii kovaa sinnikkyyttä ja kuriakin. Myös positiivisuus on ratsastuksessa ja kaikessa elämässä tärkeää. 

- Tavoitteet on asetettava sopiviksi ja maahamme on saatava onnistumisen fiilis. Jos maalit on asetettu liian korkealle, tulee vain pettymyksiä, Forstén totesi.

Puheenjohtaja tuntee Hollannin tavan tuottaa ratsastuksen huippuja. Myös naapurimme Ruotsin malli on tuttu. Suomessa hän haluaa tulevaisuudessa panostaa valmennukseen ja valmentajakoulutukseen, urheilujohtamiseen sekä ratsastajien taitoon tuottaa itse huippuhevosia. Varsojen ostamista ulkomailta hän ei silti pidä huolestuttavana, sillä massaa tarvitaan. 

Forsténin mukaan maamme ykkösratsastajat tarvitsevat suorien, ja kuitenkin melko pienien taloudellisten tukien sijaan esimerkiksi paikkoja kansainvälisiin kilpailuihin. Valmentaja Bert Rompin menehtyminen oli valtava menetys ja shokista toipuminen vie oman aikansa. 

Forstén on ainoa suomalainen, joka on voittanut esteratsastuksen maailmancupin osakilpailun. Huippu-urheilua ja harrastamista hän ei näe millään tavalla vastakkaisina, sillä molemmat tarvitsevat toisiaan. 

Helsinki International Horse Show’ta Forstén arvostaa todella paljon. -Tapahtuman arvo on isompi kuin ymmärrämme, hän päättää.