Ratsastuksen EM-kilpailut Rotterdamissa: Henri Ruoste selvitti tiensä jatkoon kouluratsastuksessa

20.8.2019

Suomen joukkue 13. kouluratsastuksen joukkuekilpailussa. Voitto Saksaan.


Henri Ruoste - Rossetti. Kuva: Peter Nixon.

Henri Ruoste ja Rossetti olivat tuloksella 72.686 % Grand Prix -luokassa sijalla 22 ja selvittivät tiensä torstaina ratsastettavaan Grand Prix Specialiin. Jatkoon pääsi GP:n 30 parasta ratsukkoa.  


Terhi Stegars - Thai Pee. Kuva: Peter Nixon.

Päivän toinen suomalaisratsukko Terhi Stegars - Thai Pee sai GP:sta tuloksen 67.158%. Stegars oli tyytyväinen kokonaisuuteen, mutta harmitteli alkuohjelman jännittyneisyyttä.
- Kokonaisuus oli hyvä, mutta suorituksessa olisi pitänyt tsempata pikkuisen enemmän. Hevonen oli raviohjelmassa jännittynyt isosta areenasta ja ohjelmasta meni muutama minuutti hukkaan, ennen kuin sain sen rentoutumaan. Laukkaohjelma olikin sitten hyvä. Kaiken kaikkiaan suorituksessa oli todella paljon hyvää, jopa parempaa kuin koskaan aiemmin.   

Saksa joukkuekilpailun voittoon

Saksa voitti ylivoimaisesti kouluratsastuksen joukkuekilpailun EM-kultaa. GP-luokan ja Saksan joukkueen kiistaton ykkönen oli odotetusti kokenut Isabell Werth Bella Rosella prosentein 85.652. Alankomaat otti hopeaa (230.140) ja Ruotsin joukkue pronssia (229.923). Suomen joukkue oli tuloksella 207.546 sijalla kolmetoista. Joukkuekilpailussa oli jaossa mitaleiden lisäksi kolme joukkuepaikkaa Tokion olympialaisiin. 

Joukkuekilpailun tulokset
GP:n tulokset