Ratsastusfoorumi- ja syyskokousviikonloppu lähestyy

16.11.2022

Marraskuun viimeisenä viikonloppuna 26.-27.11. vietetään perinteistä ratsastusfoorumi- ja syyskokousviikonloppua Helsingissä. Syyskokouksessa asialistalla ovat sääntömääräiset asiat ja kilpailusääntöjen yleisen osan (KS I) vahvistaminen. Kokouksessa esitellään Ratsastajainliiton uusi strategia 2026 ja visio - vahva, vastuullinen ja avoin ratsastusyhteisö ja kumppani.

Kuva Laura Laakso.

 

Ratsastusseuran SRL-jäsenmaksuun ollaan ehdottamassa kahden euron korotusta. Tallien jäsenmaksuun ei esitetä korotuksia. Jäsenmaksuja ollaan korottamassa ensimmäistä kertaa neljään vuoteen.

Syyskokouksessa valitaan kaksi hallituksen jäsentä erovuoroisten sijaan. Molemmat erovuoroiset jäsenet, Salla Varenti ja Osmo Metsälä, ovat käytettävissä uudelleenvalintaan ja ovat ehdolla. Muita henkilöitä ei ole esitetty ennakkoon ehdolle.  

Ratsastusfoorumi ja syyskokous järjestetään Pitäjänmäen Taitotalolla (Valimotie 8, Helsinki). Kokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä (Teams). Jäsenten ääni- ja puheoikeutta käyttäviltä edustajilta vaaditaan ennakkoilmoittautuminen kokoukseen.

Ilman äänivaltaa osallistuvat henkilöjäsenet voivat seurata kokousta suorana lähetyksenä ilman ennakkoilmoittautumista. Linkki lähetykseen julkaistaan liiton verkkosivuilla ja muissa kanavissa ennen kokousta. Kokousmateriaali ja syyskokouksen hyväksymät lopulliset materiaalit julkaistaan liiton verkkosivuilla osoitteessa: www.ratsastus.fi/srl/liittokokoukset/.
  

Vastuullisuus ja ratsastuksen sosiaalinen toimilupa Ratsastusfoorumin aiheina

Dr. David Marlin. Kuva Jutta Koivula.

Muutaman välivuoden jälkeen on mukava päästä aloittamaan syyskokousviikonloppu jo lauantaina perinteisellä Ratsastusfoorumilla. Myös se järjestetään hybridinä eli sitä on mahdollista seurata paikan päällä ja etänä. 

Vuoden 2022 Ratsastusfoorumin teemana ovat vastuullisuus ja ratsastuksen sosiaalinen toimilupa. Foorumi käynnistetään pääpuhujan, Dr. David Marlinin ajankohtaisella puheenvuorolla ”Equestrian Social Licence – let’s jump before we are pushed”. Tämän jälkeen käydään paneelikeskustelu siitä, miten ratsastusharrastuksen ja -urheilun toimijat voivat olla mukana lunastamassa ratsastuksen yhteiskunnallista sosiaalista toimilupaa.

Iltapäivällä luodaan katsaus vastuulliseen ratsastusyhteisöön. Ratsastajainliiton vastuullisuusohjelma täyttää vuoden - mitä taaperolle kuuluu? Kuluvan vuoden aikana on myös rakennettu Ratsastajainliiton strategiaa vuosille 2023–2026. Strategiaa esiteltäessä luodaan katsaus keväällä teetettyyn jäsenkyselyyn ja tarkastellaan, miten vastuullinen toimintatapa näkyy valmiissa strategiassa.

Päivä päätetään rinnakkaisohjelmaan, jossa osallistujilla on valittavana maajoukkuetoiminnan kehittäminen, tulevaisuus seuratoiminnassa tai tallitoiminta vuonna 2032.

Ilmoittautuminen Ratsastusfoorumiin 17.11. mennessä: LINKKI

Syyskokouksen materiaali
Ratsastusfoorumin 2022 ohjelma